A wogole to trzymajcie kciuki bo dzis pod opieka bede miała 2 siostrzenice jedna 2,5 roczku a druga 6 miesiecy niby juz sie nimi zajmowalam ale sama z obiama naraz jeszcze nie bylam heh mam nadzieje ze dam rade a potem mama dojdzie to bedzie łatwiej.
reklama
evela.8585
Fanka BB :)
Coś jeszcze napiszę póki pamiętam...
Ostatnio na zajęciach w szkole radzenia położna mówiła o nacięciu krocza. Zdarza się, że kobiety wypełniając plan porodu zaznaczają tam, że nie chcą mieć nacinanego krocza i to jest duży błąd bo zdarzają się takie sytuacje, że trzeba przyspieszyć poród i nacięcie jest wręcz konieczne żeby główka szybciej wyszła. Lekarze czy położne z reguły nie są za nacinaniem krocza gdy nie jest to konieczne, są takie porody, które odbywają się przecież bez tego, aczkolwiek Pani prowadząca zajęcia dosadnie powiedziała, że lepiej naciąć gdy jest potrzeba bo nacięcie jest w jedną stronę i nie boli bo jest wykonywanie w szczycie skurczu a zdecydowanie gorszą rzeczą jest popękać na kształt gwiazdy
Ostatnio na zajęciach w szkole radzenia położna mówiła o nacięciu krocza. Zdarza się, że kobiety wypełniając plan porodu zaznaczają tam, że nie chcą mieć nacinanego krocza i to jest duży błąd bo zdarzają się takie sytuacje, że trzeba przyspieszyć poród i nacięcie jest wręcz konieczne żeby główka szybciej wyszła. Lekarze czy położne z reguły nie są za nacinaniem krocza gdy nie jest to konieczne, są takie porody, które odbywają się przecież bez tego, aczkolwiek Pani prowadząca zajęcia dosadnie powiedziała, że lepiej naciąć gdy jest potrzeba bo nacięcie jest w jedną stronę i nie boli bo jest wykonywanie w szczycie skurczu a zdecydowanie gorszą rzeczą jest popękać na kształt gwiazdy
evela.8585
To będziesz dziś miała dobrą praktykę w dziedzinie opieki nad dziećmi Dasz sobie świetnie radę... Będzie delikatne urwanie głowy, ale wierze w Ciebie hehe. Już jak będziecie we dwie z mamuśką to totalny lajcikA wogole to trzymajcie kciuki bo dzis pod opieka bede miała 2 siostrzenice jedna 2,5 roczku a druga 6 miesiecy niby juz sie nimi zajmowalam ale sama z obiama naraz jeszcze nie bylam heh mam nadzieje ze dam rade a potem mama dojdzie to bedzie łatwiej.
kosa1212
Ja przy pierwszej córce miałam cc i teraz także więc ciężko mi się wypowiedzieć w tym temacieCoś jeszcze napiszę póki pamiętam...
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
evela.8585
To mężczyzna ma wesoły babiniec w domu a niebawem będzie jeszcze ciekawiej jak trzecia kobietka dojdzie Fajnie Ci, że wiesz na czym stoisz jeśli chodzi o cesarkę. Ja szykuję się na poród naturalny i chyba czaczy nie będzieJa przy pierwszej córce miałam cc i teraz także więc ciężko mi się wypowiedzieć w tym temacie
kosa1212
Nie wspominam jej jakoś rewelacyjnie. Drugi dzień był tragiczny. Potem już jakoś z górki. Ale co tam damy radę [emoji2] jeszcze mamy dwa psiaki i też dziewczyny więc babiniec na całego [emoji12]To mężczyzna ma wesoły babiniec w domu a niebawem będzie jeszcze ciekawiej jak trzecia kobietka dojdzie Fajnie Ci, że wiesz na czym stoisz jeśli chodzi o cesarkę. Ja szykuję się na poród naturalny i chyba czaczy nie będzie
kosa1212
Smacznego!!!Przezylam. Poodpisuje wam popoludniu, bo bardzo u mnie buja tym statkiem ktorym plyne i chyba mam chorobe morska. Musze isc zjesc cos normalnego.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama