reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry,
Widzę ze tu ciężka atmosfera sie zrobiła... moze juz sie w nas budzi trochę stres przedporodowy. Ja uciekam w porządki.. jeszcze cyt a nigdy u mnie nie bylo tak czysto ☺.
Pytanko do dziewczyn które maja cukrzycę. Ile utylyscie? Ja mam 8,5kg na plusie i wczoraj mnie diabetolog zjechała ze to za dużo. Waze teraz 68kg przy wzroście 162cm. Cukry mam w normie... A mnie straszy ze jak dalej bede tak przybierać to mi włączy insulinę bo dziecko bedzie za duże i bedzie cc...

2kg, ale u mnie to związanie z chudnięciem na początku, wymiotami do 23tyg które niedawno powróciły, na szczęście nie codziennie. Diabetolog mówiła, że skoro nie tyję to znaczy, że chudnę, ale podziela zdanie ginekologa, że dopóki dzieciaczek dobrze rośnie to mam się nie przejmować. A 8,5kg..nie wydaje mi się, żeby to były jakieś wyżyny tycia, szczególnie, że początek 3trym mamy. Cukry trzymasz, może troszkę mniejsze porcje jedz i zobacz jak będzie?

reklama
Dziewczyny dajcie sobie juz siana z tym tematem ta winna tamte niewinne no ludzie przeciez to tylko forum.
@Rossiczka nie masz sil do tego a najwiecje drazysz temat odpusc to do niczego nie prowadzi bo kazda bedzie miala swoje zdanie na ten temat a tylko psuje atmosfere.
Właśnie,drazycie temat i te forum wtedy po co jest teraz?nie można niczego zapytać,doradzić,zaśmiecacie głupimi postami co macie między sobą na forum dla mam. Jak chcecie zdjęciami się dzielić w mniejszym gronie swoich córeczek i synusiow to do znajomych wysyłajcie swoich najlepiej i tyle. To jest forum do dyskusji o ciąży,dzieciach,samopoczuciu itd. A wy teraz robicie jakies szopki :D po co ta ironia i złośliwości? Widać na prawdę niektóre z dziewczyn się nudzą. A jak sobie ktoś poszedł z tego forum to co z tego,jakaś królowa czy ceniona położna co rady będzie dawać ?Jak się nie podobało grono czy dyskusja to po co wracacie tu gadać o tym waszym "problemie" dyskutujcie sobie na jakimś innym wątku albo prywatnie skoro takie to ważne dla was:D dajcie żyć a nie tylko co się wejdzie to posty o tym samym temacie :oo:

@Manique ja nie mam cukrzycy, a też przytyłam już ok 9kg (ważę teraz ok 69kg, przy wzroście 170), a może nawet więcej. Lekarka nic nie mówiła, że to jakoś dużo. Kalkulator przybierania wagi też mówi że to w normie.

2kg, ale u mnie to związanie z chudnięciem na początku, wymiotami do 23tyg które niedawno powróciły, na szczęście nie codziennie. Diabetolog mówiła, że skoro nie tyję to znaczy, że chudnę, ale podziela zdanie ginekologa, że dopóki dzieciaczek dobrze rośnie to mam się nie przejmować. A 8,5kg..nie wydaje mi się, żeby to były jakieś wyżyny tycia, szczególnie, że początek 3trym mamy. Cukry trzymasz, może troszkę mniejsze porcje jedz i zobacz jak będzie?
W tym rzecz ze wydaje mi sie ze tez sie nie objadam. I cały czas sie ruszam bo nie ma czasu na leżenie... znajomi których spotykam mówią ze chyba schudłam tylko brzuch mi rośnie... tez mi sie wydaje ze 8,5 kg to nie jest jakąś ogromna waga. Podobno do 11kg to jeszcze jest norma ale ta diabetolog- bardzo dobra Ale chyba ma jakiś problem z waga bo juz mi powiedziała ze przed ciążą mialam nadwagę chociaz BMI bylo w normie . Nic to... nie bede sie martwic. Dzięki za odpowiedź

@Manique ja nie mam cukrzycy, a też przytyłam już ok 9kg (ważę teraz ok 69kg, przy wzroście 170), a może nawet więcej. Lekarka nic nie mówiła, że to jakoś dużo. Kalkulator przybierania wagi też mówi że to w normie.
Dzieki ☺ tylko przy cukrzycy oni maja jakieś chyba inne wytyczne. W pierwszej ciąży tez mialam cukrzycę. Przytylam moze 10 kg a i tak córka urodziła sie 3960g ☺. Jak leżała na patologi to były dwie skrajne opinie. Ze przy cukrzycy dziecko rodzi sie albo bardzo duże albo bardzo drobne... juz sama nie wiem jak to jest ☺

Magda, Ty nam zaproponowałaś mowy wątek? Naprawdę? Kiedy? Bo fakty mówią co innego, to my o nim rozmawiałyśmy i o niego poprosiliśmy. Dodam, że przecież w tym czasie Cię nie było...więc proszę nie mijaj się z prawda po raz kolejny.
Wy chciałyście usuwać dziewczyny, z tego zamkniętego który już był.
Magda naprawdę ? Nie chce mi się szukać Twoich wypowiedzi. A co do nowego zamkniętego, to jeszcze niedawno byłyśmy takie i owakie, że Ciebie w czasie żałoby wątkiem męczyłyśmy, dzisiaj to Twoja inicjatywa, a jutro jeszcze inaczej będzie ? Watek powstał z naszej inicjatywy, gdybyś się nie odezwała to same byśmy napisały do adminki. Pisać jeszcze umiemy :D

Ja z Tobą nie umiem rozmawiać, bo Ty cały czas wszystko przekręcasz. Mnie zaginanie czasoprzestrzeni naprawdę nie interesuje. Ani szperanie po postach sprzed iluś tam tygodni.

więc tak, 27 maja poszła lista dziewczyn, które miałyby być w wątku zamkniętym. Nie będę tu wklejać całego posta bo jest długi, była w nim lista osób, które były na naszym forum, mniej lub bardzie aktywnych ale były z nami. Ta lista posłużyła do stworzenia forum zamkniętego. Nie wiem czy wy w ogóle przeczytałyście tą listę, ale nie dostałam zastrzeżeń, mimo, ze prosiłam o weryfikację. Forum powstało 29 maja a już 2 czerwca chciałyście ludzi wyrzucać.

O tym, że są problemy (a nie, że nie da się usuwać ludzi z forum zamkniętego) napisałam tu:

3.png

I tak, z zamkniętymi są problemy, nawet jak nikogo nie usuwasz:
4.png

Juz 2 zaproponowałam wam też inne rozwiązania, ale też wyraziłam swoje stanowisko, cytuje tez posta, który pokazuje, że oddam funkcję moderatora, jeśli tylko któraś jej chce (był jeszcze jeden post, w którym pisałam, że oddam temu kto czuje się bardziej kompetentny):
1.png

Pisalam, też, że mnie się nie udało założyć takiej grupy, ale czy któraś z zainteresowanych sprobowała??

Załączniki

• 3.png
    3.png
    21,6 KB · Wyświetleń: 459
  • 4.png
    4.png
    7,4 KB · Wyświetleń: 429
  • 1.png
    1.png
    32 KB · Wyświetleń: 427
W tym rzecz ze wydaje mi sie ze tez sie nie objadam. I cały czas sie ruszam bo nie ma czasu na leżenie... znajomi których spotykam mówią ze chyba schudłam tylko brzuch mi rośnie... tez mi sie wydaje ze 8,5 kg to nie jest jakąś ogromna waga. Podobno do 11kg to jeszcze jest norma ale ta diabetolog- bardzo dobra Ale chyba ma jakiś problem z waga bo juz mi powiedziała ze przed ciążą mialam nadwagę chociaz BMI bylo w normie . Nic to... nie bede sie martwic. Dzięki za odpowiedź
Też mi sie nie wydaje zeby 8,5 kg to byla za duzo niektore duzo wiecej zwłaszcza skoro masz cukier w normie nie stresuj sie moze poprostu chciala zebys sie pilnowala ale powiedziala to w nitrafny sposob.

Dzień dobry,
Widzę ze tu ciężka atmosfera sie zrobiła... moze juz sie w nas budzi trochę stres przedporodowy. Ja uciekam w porządki.. jeszcze cyt a nigdy u mnie nie bylo tak czysto [emoji5].
Pytanko do dziewczyn które maja cukrzycę. Ile utylyscie? Ja mam 8,5kg na plusie i wczoraj mnie diabetolog zjechała ze to za dużo. Waze teraz 68kg przy wzroście 162cm. Cukry mam w normie... A mnie straszy ze jak dalej bede tak przybierać to mi włączy insulinę bo dziecko bedzie za duże i bedzie cc...

Ja niestety przytyłam 14 kg :/ był taki czas ze przez 8 tygodni przybierałam po 1 kg dziennie. Na początku schudłam ci prawda 2/3 bo miałam takie mdłości ze nic nie jadłam. Ale książeczkę ciąży miałam założona późno i tym się sugeruje. Wiec już ostatnio mnie straszyła cukrzyca i właśnie mi wyszła. Teraz się trzymam diety i lepiej się czuje, cukry na razie w normie. Na połówkowych synuś był w punkt wiec lekarz nic nie mówił o wadze, jedynie właśnie położna. Teraz mam wizytę za dwa tyg to zobaczymy jak po diecie waga się trzyma. Ja jeszcze miałam prawie zero ruchu, bałam się przez wcześniejsze poronienia wiec spacer byk raz w tygodniu :( wiec to mnie tak doprowadziło do takiej wagi. Teraz lekarz kazał się ruszac wiec prawie codziennie spacer czy porządki w domu i basen raz w tygodniu. Mam nadzieje ze waga będzie już Ok.

Dla wszystkich wizytujących dzisiaj powodzenia na wizytach, trzymam kciuki!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wy chciałyście usuwać dziewczyny, z tego zamkniętego który już był.

więc tak, 27 maja poszła lista dziewczyn, które miałyby być w wątku zamkniętym. Nie będę tu wklejać całego posta bo jest długi, była w nim lista osób, które były na naszym forum, mniej lub bardzie aktywnych ale były z nami. Ta lista posłużyła do stworzenia forum zamkniętego. Nie wiem czy wy w ogóle przeczytałyście tą listę, ale nie dostałam zastrzeżeń, mimo, ze prosiłam o weryfikację. Forum powstało 29 maja a już 2 czerwca chciałyście ludzi wyrzucać.

O tym, że są problemy (a nie, że nie da się usuwać ludzi z forum zamkniętego) napisałam tu:

Zobacz załącznik 822272
I tak, z zamkniętymi są problemy, nawet jak nikogo nie usuwasz:Zobacz załącznik 822276
Juz 2 zaproponowałam wam też inne rozwiązania, ale też wyraziłam swoje stanowisko, cytuje tez posta, który pokazuje, że oddam funkcję moderatora, jeśli tylko któraś jej chce (był jeszcze jeden post, w którym pisałam, że oddam temu kto czuje się bardziej kompetentny):
Zobacz załącznik 822279
Pisalam, też, że mnie się nie udało założyć takiej grupy, ale czy któraś z zainteresowanych sprobowała??
I jak pod koniec sierpnia zobaczyłam, że chcecie usuwać dziewczyny napisałam:
5.png

Czy wcześniej wystąpiła propozycja nowego wątku?? Nie doczytałam, bo długo mnie nie było a trafiłam akurat na moment kiedy mówiłyście o usuwaniu. Strwożenie nowego wydawało mi sie najpewniejszym sposobem.

Załączniki

• 5.png
    5.png
    21,6 KB · Wyświetleń: 427
reklama
Hejka:*

Przepraszam ale widze ze duzo mnie ominęlo i nie ogarniam?Przenioslyscie sie gdzies?ktos zostal wyrzucony?Moze ktos mo strescic co sie stalo w 2 zdaniach?

Ja jestem nie do zycia.Akcje z przedszkolem.. Przenieslismy Go w dobrej wierze do innego blizej nas i tam byl dramat.Jakies dziwne zasady..dzieci plakaly na potege.Leos sie zrazil to go wypisalismy i z powrotem do tego 1.Tutaj Mu troche lepiej bo plakal tylko rano ale zas pochodzil 2 dni i złapal ostre zapalenie krtani.Cos potwornego.Kaszel szczekajacy..duszacy.. musimy wychodzic przy ataku na balkon.Grozi to dusznosciami i wtedy do szpitala na zastrzyk sterydowy.Na prawde takiego kaszlu jeszcze nie slyszalam:(powoli sie zmienia w mokry to dzis zas na balkonie bo kaszle co chwile az zwymiotowal.Jestem ostatnio ciagle w stresie..jak nie urok to sraczka..takze nie mam nawet kiedy tu nadrabiac..zajac sie wyprawka nawet nie zaczelam..przeraza mnie powoli wizja 2 dziecka..tych chorob..porodu..:(ehh

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry