reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Cześć dziewczyny meldujęmy się z nie zaplanowanego Usg 3 trymestr. Antos rozwija się prawidłowo ma już 1500 g jest sporym wstydliwym chłopcem. Nie chciał pokazać całej buźki bo ssal kciuk, to ma po mamusi wstyd się przyznać ale zamiast smoka to do 5 roku życia ciągnęła kciuka.

Załączniki

• IMG_20170911_105528_1024x1365.jpg
    IMG_20170911_105528_1024x1365.jpg
    173,5 KB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20170911_105533_1024x1365.jpg
    IMG_20170911_105533_1024x1365.jpg
    156,5 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Cześć kobietki, witam Was po weekendzie.
W sobotę wieczorem mieliśmy gości, od rana zakupy, szykowanie, gotowanie. Na wieczór spuchły mi stopy, że hoho, jeszcze nigdy tak nie miałam. Siedzenie przy stole też masakra, to bolą plecy, to pupa, tak źle, tak nie dobrze:( Lada dzień początek trzeciego trymestru i pojawiają się oznaki...Za to wczoraj wylegiwałam się cały dzień przed tv:) Przeglądałam też wózki i stwierdziłam, że chyba kupimy jakąś używkę w dobrym stanie. Zważywszy na to, że rodzimy w grudniu to nie będzie dzień w dzień spacerów, gondola nie będzie non stop w użyciu i mała szybko z niej wyrośnie więc lepiej będzie kupić za jakiś czas dobrej jakości, wygodną spacerówkę a często kupując nowe zestawy gondola plus spacerówka okazuje się, że jedna bądź druga rzecz z zestawu jest lipą...Wy kobietki macie już wózki? Kupujecie/ kupiłyście nowe czy używane?
M@gda mam prośbę, mogłabys wpisać mnie do kalendarza? Ja jestem w tej kwestii totalną sierotą i nie kumam nic a nic!! Poza tym korzystam z laptopa a nie z tel.....Najbliższą wizytę mam 18września (kontrolną). Termin porodu 18grudnia, spodziewam się dziewczynki - Amelki:)
W związku z kombinezonami...to na którymś z forum dziewczyna pisała, że kombinezony mają być w lidlu pod koniec września lub w pażdzierniku, nie była pewna kiedy dokładnie, ale warto przeglądać gazetki bo często w lidlu są przecież ładne i dobre gatunkowo ubranka.

Ja z glukometrem jestem od tygodnia. Pocieszające tylko że po porodzie nam to przejdzie. Współczuję teraz osobom które żyją z cukrzycą na codzień. Do tego jeszcze jeśli muszą liczyć kalorie a najczęściej tak jest to już w ogóle, może się odechcieć wszystkiego...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

O tak o tym samym pomyślałam, podziwiam i współczuje osoba z cukrzyca. Ale jak to się mówi człowiek zaczyna doceniać jak sam znajdzie się w takiej sytuacji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny meldujęmy się z nie zaplanowanego Usg 3 trymestr. Antos rozwija się prawidłowo ma już 1500 g jest sporym wstydliwym chłopcem. Nie chciał pokazać całej buźki bo ssal kciuk, to ma po mamusi wstyd się przyznać ale zamiast smoka to do 5 roku życia ciągnęła kciuka.

Gratulacje!! Jaki już Antoś duży [emoji7][emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale super!!! 1,5-kilogramowy mężczyzna, cudo :)Gratulacje! Zdjęcie też piękne, śliczny buziolek z rączką, słodkości :]

@Karolcia1992 piękny, duży synek! Zdjęcie cudowne :) moja Lenka na ostatnim usg w ogóle miała cały świat gdzieś i nie pokazała się prawie w ogóle przez 45min :)
Dziewczyny, trzymajcie dziś za mnie kciuki, bo muszę wytrwać 5h w pociągu, mam nadzieje ze nie będzie dużo ludzi, a pewnie większość z Was już wie, jak ciężko wytrzymać w jakiejś pozycji dłużej niż "chwilę". Zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę mogę już za 7tygodni rodzić :D

@Zinc rozumiem jak ciężko jest o zaufaną i sprawdzoną ekipę remontową "na już". Gdy w maju rozważałam mały remont u nas to kolega mógł nas najwcześniej wcisnąć na listopad. A to i tak "po znajomości" [emoji6]. Ze względu na terminy odłożyliśmy to na kiedy indziej [emoji6].
Chociaż miałam w planie się wyrobić przed porodem ze schodami na poddasze, ale jak sobie pomyślę o poszukiwaniu stolarza to nie wiem czy mam tyle siły psychicznej na to teraz [emoji6]..

@oli-oli oliwki dla dzieci w ogóle mają śmieciowe składy i zatykają pory. Dlatego też nie zaleca się ich stosowania przy pielęgnacji maluchów [emoji6].
Ja się smaruję Palmersem na rozstępy, uwielbiam jego zapach. I póki co nie pojawił mi się żaden nowy rozstęp (pewnie jak tylko to napiszę, to zaraz mnie wysypie [emoji6]), ale nie wiem na ile to dzięki temu balsamowi, a na ile jeszcze nie rosłam tak gwałtownie [emoji6].

@maggie91 za tańce podziwiam [emoji6]. Ja żeby na imprezie posiedzieć do 4-5 nie mam żadnego problemu [emoji6] aktywnie uczestniczę w dyskusjach [emoji16] ale 2-3 tańce na całą noc to mój max obecnie [emoji6]. No i muszę jednak w dość cichym miejscu siedzieć [emoji6] inaczej to Mała w brzuchu urządza dzikie pląsy [emoji23][emoji6].

@misianka dużo zdrowia! [emoji6]

@Karolcia1992 gratuluję 1,5 kg [emoji16] imponująca wielkość [emoji6].

@maggie91 nawet jak urodzisz w terminie to te 75 dni to i tak miną zanim się obejrzymy [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

@Karolcia1992 jaki duzy chlopak słodka buzka☺.
No siedzenie teraz na dupie w miejscu to jest koszmar w sobote bylismy u kuzyna meza masakr caly czas sie przekrecalam wstawalam jakbym owsiki miala heh.
maggie91 milej spokojnej podróży w pociagu jak co to sie da kursowac po korytarzu co jakis czas na szczescie gorzej w autobusie

Tak mnie brzuch rozbolal ze szok to od żołdka coś juz nawet na posiedzeniu byłam miete wypiłam i nic bede sie meczyła najlesze że nie ma od czego...

reklama
Odezwe sie wieczorem. Pokaze moje skarby z lumpka, wiekszosc za 2 zl. Ale ... pokaze wam co znalazlam jak ciocia zabrala mnie w sekretne miejsce na spacer w kaloszach
1505134895-aaaaaa.jpeg
1505134936-aaaaaa.jpeg

Mam pelne wiadro. Jestem z.siebie dumna. Grzybiarki, jakie macie prapisy na maslaki i prawdziwki.

A takich widzialam najwięcej
1505134973-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry