reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hej. Super, że na wizytach ok.

A ja zaszalalam. Kupiłam niemal całą wyprawkę dla dzidzi. A przynajmniej te najwieksze rzeczy. Wózek, meble, fotelik z bazą, łóżeczko chicco, materac, przybory do pielęgnacji, pościel i kokony ufffff. Patrzę na wózek i aż niedowierzam, że w środku będzie dzidzia już za ciut ponad 2 miesiące. Szok! Ale się cieszę!

Zobacz załącznik 820349
Śliiiicznyyy[emoji7] [emoji7]

Maggie fajnie ze macie taka pasje i ukladacie wspolnie puzzle!:)
MrsMalec piekne kwiaty nie ma co.Ciezko oceniac sytuacje.Moze faktycznie przemyslal sprawe i mu glupio ze o takie duperele taka akcja powstala i tak Cie tym zestresował..Ty wiesz jaki On jest i czy to faktycznie doszlo do Niego czy raczej w łatwy sposob chce Cie udobruchac.
Natka super ze lekarz Cie uspokoil i ze z Sara dobrze wszystko:)duza juz!pieknie:)
Magmag to piekne zakupy juz poczyniłaś:)Pamietam jak w 1 ciazy mnie cieszylo to bardzo:D a teraz cholera jeszcze nic nie kupilam..jakos sie ogarnac nie moge i mysle ze mam czasu jak marasu haha

Moi pojechali na basen to sie zdrzemnełam i to przedszkole mi sie snilo haha.Chyba musze zaczac melise pić:D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

A ja zaszalalam. Kupiłam niemal całą wyprawkę dla dzidzi. A przynajmniej te najwieksze rzeczy. Wózek, meble, fotelik z bazą, łóżeczko chicco, materac, przybory do pielęgnacji, pościel i kokony ufffff. Patrzę na wózek i aż niedowierzam, że w środku będzie dzidzia już za ciut ponad 2 miesiące. Szok! Ale się cieszę!

Zobacz załącznik 820349
Super wózek też się nad nim zastanawiam ale jeszcze czekam co mi zaproponuje córka znajomej mojej mamy

A ja od tyg mam kolki nerkowa taki ból nie raz mnie złapie że aż łzy w oczach i się boję jak ja sobie dam radę od jutra sama w domu z dwójką dzieci

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Super wózek też się nad nim zastanawiam ale jeszcze czekam co mi zaproponuje córka znajomej mojej mamy

A ja od tyg mam kolki nerkowa taki ból nie raz mnie złapie że aż łzy w oczach i się boję jak ja sobie dam radę od jutra sama w domu z dwójką dzieci

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Mi pomagały czopki scopolan.

@Millo ja swojego bąbla oddałam pod opiekę przedszkola jak miał 2 latka też łezka mi sie krecila w oku. Jak zobaczyłam przyśpieszenie rozwoju dzięki zabawom w przedszkolu ,których nie zapewniłabym mu w domu to wiedziałam ,ze decyzja była jak najbardziej słuszna.

Teraz parę słów o tolerancji i uczenia dzieci ,ze inni nie musza być tacy sami. Widzisz to jest sprawa której nie nauczyłas dziecka,a nauczy (mam nadzieje) go przedszkole. Dlatego Twoje dziecko juz od razu zauważyło różnice w oczkach - smieszne?? Może i tak tylko na pewno nie dla dziecka ze skośnymi oczami ani dla jego rodziców. Wyobraźcie sobie ,że w moim kręgu jest mama dziecka ze skróconą ręką dzieci mówią ,że nie ma ręki ,pokazują palcami, nie chcą go złapac za krótka rękę . Czasem nawet szepczą i obgadują a to wynoszą z domu więc lepiej usiąść i wytłumaczyć , pokazac na bajkach porozmawiac o inności a nawet pójść o krok dalej i rozmawiać o niepełnosprawności. @Millo i nie siadam tu na Ciebie mam nadzieję że Ty i inne na forum zrozumieją że to co dla nas zwykłych ludzi bez większych różnic może jest śmieszne dla innych nie jest . Błagam uczcie dzieci tolerancji wobec inności.

Zobacz załącznik 820349
super wózeczek ładne kolory

reklama
Beata tylko ze takie male dziecko inności nie widzi bo widzial dzieci z zespolem downa i nie smial sie i nie pytal czemu chlopczyk tak wyglada..albo nie komentowal faceta bez nogi.Tak male dzieci nie zwracaja na to uwagi.Dziś chodzilo mu ze dziecko mialo zeza a nie ze jest innej narodowości i ma skośne oczy.Normalnie by tego nawet nie zauwazyl.. To byla taka reakcja bo mu mowie zeby nie ogladal bajek bokiem bo Mu sie oczka popsują.
Nie pozwolilabym sie dziecku smiac z innosci innego czlowieka bo sama jestem tolerancyjna(tak mi sie wydaje)i zawsze tlumacze dziecku wszystko by zrozumiało.
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry