reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@Oska305 Ja myślałam,żeby wziąć szlafrok ale mam taki gruby właśnie i nawet ile miejsca w torbie zajmie chyba,że zakupie sobie taki lżejszy.Ja jestem dużym zmarzlakiem ;)
Do szpitala chciałabym wziąć walizkę mniejszą bo torby nawet nie posiadam ;)A jak coś to od rodziców pożyczę ;)Wolałabym rzeczy do szpitala mieć naszykowane wcześniej bo jak mój mąż zacznie szukać to będzie masakra :DMyślę,że pod koniec października będę już spakowana ;)Taki mam zamiar a zobaczymy jak wyjdzie ;)

reklama
@Lake882 tak barfuję od lat. Zajmuję się także analizą karm gotowych dla kotów.

@gie_er Jeden z moich kotów barfuje jedynie z wołowiną, drugi, który nie chce jeść surowizny je karmę mokrą catz finefood.. Ale to jedna z wielu karm świetnej jakości.

Kot mojej mamy barfuje tylko z indykiem i kurczakiem, innego mięsa nie zje.

Co do barfa, zacząć należy od znalezienie mięska, które odpowiada naszym futerkom. Jeśli lubią tylko wołowinę lub tylko drób to też damy sobie z tym radę.
Dla początkujących są gotowe zestawy suplementów do mięsa. Może być felini complete czy easy BARF dostępne np w zooplus. Na kilogram mięsa dadaje się ich 12,5g. Po skrojeniu mięska, dodaniu suplementów i wody, ja porcję to na 100 g woreczki i do zamrażarki. Każdego dnia rano wyciągam gotową porcję.

Jak kotu zasmakuje, wtedy udoskonalamy przepis przez kolejne suplementy (zwłaszcza tauryne, której w tych gotowych preparatach jest mało).

Mam kalkulatory barfowe więc jak będzie trzeba komuś skomponować przepis to pomogę. Ja już mam małą kolekcję dodatków :
20170822_160834-2064x1161.jpg

Na forum Agilis Cattus udzielam dużo informacji na temat robienia barfa. Jest tam cały dział o tej metodzie karmienia :)

Załączniki

• 20170822_160834-2064x1161.jpg
    20170822_160834-2064x1161.jpg
    346,4 KB · Wyświetleń: 458
Wariatki ;-) ja to jeszcze w ogóle o torbie nie.myślę ;-) A żeby wiedzieć co wezmę to już w ogóle.

Ja planuje trzy torby, jedna dla mnie, torba dla dziecka i torba na wyjście do domu.

A pakujecie się w torbę czy małą walizkę ?

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam torbę na kółkach :D Mam zamiar ją zapakować ;)

Przespalam pol dnia i glowa mi peka... glukoza nie dziala na mnie dobrze. Co do torby to moze spakuje koncem pazdziernika. Ja prawie nic w szpitalu nie potrzebuje bo tu wszystko daja. Gadalam dzisiaj z lekarzem i za 4 tygodnie mam sie isc zapisac na porodowke zeby mi pokazali co i jak i powiedzieli czego potrzebuje. To juz 30 tydzien bedzie i tak to leci ze jestem przerazona. Ja sie pewnie spakuje w jakas mala podręczna torbe. A szlafroka chyba nie biore. Wezme sobie grubszy sweterek tylko :*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@gie_er Jeden z moich kotów barfuje jedynie z wołowiną, drugi, który nie chce jeść surowizny je karmę mokrą catz finefood.. Ale to jedna z wielu karm świetnej jakości.

Co do barfa, zacząć należy od znalezienie mięska, które odpowiada naszym futerkom. Jeśli lubią tylko wołowinę lub tylko drób to też damy sobie z tym radę.
Dla początkujących są gotowe zestawy suplementów do mięsa. Może być felini complete czy easy BARF dostępne np w zooplus. Na kilogram mięsa dadaje się ich 12,5g. Po skrojeniu mięska, dodaniu suplementów i wody, ja porcję to na 100 g woreczki i do zamrażarki. Każdego dnia rano wyciągam gotową porcję.

Jak kotu zasmakuje, wtedy udoskonalamy przepis przez kolejne suplementy (zwłaszcza tauryne, której w tych gotowych preparatach jest mało).

Mam kalkulatory barfowe więc jak będzie trzeba komuś skomponować przepis to pomogę. Ja już mam małą kolekcję dodatków :Zobacz załącznik 819571

Na forum Agilis Cattus udzielam dużo informacji na temat robienia barfa. Jest tam cały dział o tej metodzie karmienia :)
Jak pytalam mojego weta o barfa to powiedzial ze maltanczyka nie poleca takiej ilosci bialka bo one maja malo ruchu hmm moze on sie srednio zna ale ja tez hehe

Mam kalkulatory barfowe więc jak będzie trzeba komuś skomponować przepis to pomogę. Ja już mam małą kolekcję dodatków :Zobacz załącznik 819571

A jak ten nasz miał białko w moczu to normalnie może tak jeść, czy trzeba by mu to jakoś zakwaszać?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

powiem wam laski jaja z tym cukrem jak nie wiem co !! Dziś na czczo pięknie 88 więc wynik w normie bo z rana moge mieć max do 90 . Później zjadłam śniadanie UWAGA !!! 3 mikro kromki ciemnego chleba z wędliną,pomidorem i ogórkiem i 1 jajo na twardo ...wynik po 1h 150 !!! no kurr.. po czym ? . Później zjadłam sobie małą śliwkę i obiad ziemniaki,filet duszony z marchewką i mizerie normalnie ze śmietaną ! i cukier po 1 h wyszedł 91 !!! a moge mieć max do 140 w ciągu dnia .Chore to jest po takim małym śniadaniu taki cukier a po dość sporym obiedzie malutki !
Może to tak zwany oszukany ciemny chleb i jest ze slodem

Jak pytalam mojego weta o barfa to powiedzial ze maltanczyka nie poleca takiej ilosci bialka bo one maja malo ruchu hmm moze on sie srednio zna ale ja tez hehe

Ja też w świecie barf od dawna siedzę i powiem tak. Barf ma mniej białka niż przeciętna karma. Poza tym zboża, kukurydze dają białko roślinne które tylko działa negatywnie na wątrobę, nerki etc.
Ogólnie weterynarze to karmy RC wciskaja A skład jest tragiczny ;-) niestety to nie jest ich mocną strona ;-)

Ja też w świecie barf od dawna siedzę i powiem tak. Barf ma mniej białka niż przeciętna karma. Poza tym zboża, kukurydze dają białko roślinne które tylko działa negatywnie na wątrobę, nerki etc.
Ogólnie weterynarze to karmy RC wciskaja A skład jest tragiczny ;-) niestety to nie jest ich mocną strona ;-)
Royal Canin przerobilam od hodowcy ale już dawno zmieniona :)

reklama
Ja planuje wziąć jedna mała torba że swoimi rzeczami, jedna z dziecka i przygotować jedna z rzeczami na wyjście w domu dla nas. Jeśli chodzi o ręcznik to planuje dwa z mikrofibry, zajmują mało miejsca. A i jeszcze jednorazowy ręcznik po pod myciu się na dole. Zwróćcie uwagę że w wielu szpitalach trzeba mieć swój kubek i sztućce.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry