reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@doublemummy jak już użyjesz to daj znać [emoji6] mam olejek z Musteli i strzela takim wąskim strumieniem i to jeszcze w taki sposób, że się wszystko odbija od ciała i więcej tego olejku jest dookoła mnie w łazience niż na mnie [emoji23] doprowadza mnie do szału.. Ale pewnie tak już jest z tymi oliwkami..

Ręcznik do szpitala pakujecie jeden [emoji6]? Czy warto mieć od razu większą ilość?
Co warto przygotować w domu mężowi do przywiezienia gdyby okazało się, że musimy zostać w szpitalu kilka dni dłużej?

@Rossiczka to jak, jest szansa, że podzielisz się z nami swoją nową listą rzeczy do kupienia [emoji6]?

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Jest jest :-) postaram się na dniach ;-)

reklama
Wariatki ;-) ja to jeszcze w ogóle o torbie nie.myślę ;-) A żeby wiedzieć co wezmę to już w ogóle.

Ja planuje trzy torby, jedna dla mnie, torba dla dziecka i torba na wyjście do domu.

A pakujecie się w torbę czy małą walizkę ?

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :)
Po długiej nieobecności na forum nareszcie się oddzywam :).
Pierwsza sprawa: z naszą Nadią wszystko dobrze :) po usg prenatalnym lekarz powiedział że nie ma wątpliwości co do płci i że wszystko prawidłowo się rozwija. Wiec to najważniejsze !!
Nie udzielałam się tutaj bo korzystałam z tego że mąż był w domu :-) :) odmalował całe mieszkanie, zrobiliśmy przemeblowanie i dużo spraw nadrobilismy. Zamówiliśmy wózek z adamexu, wybraliśmy łóżeczko i komodę i stworzyliśmy listę żeby niczego nie pominąć :)
Moja iskierka szaleje w brzuszku i jest to piękne przeżycie na które czekałam chyba całe życie :-) :)

Mam nadzieje że u Was i u maluszków wszystko ok:)

@MagMag też barfujesz ? dobrze wiedzieć :) u nas jest barf i czasami dobrej jakości saszetka bo czasami Walduś potrzebuje odpoczynku:-D

@Rossiczka ja chyba mała walizkę wezmę ze sobą. a co będę pakować to listę mam przyszykowana.

Co do pokrzywy, mi jedna szklanka dziennie pomogła.. Plus barszcz kiszony. Wyniki pięknie poszły nad kreskę. Przy buraczkach dodatkowo nie ma mowy o żadnych zaparciach.

Tak czytam o Waszych delegliwosciach i dopiero do mnie dociera, że chyba jestem w mniejszości. Gdyby nie to, że mam ciążowy brzuszek to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem. Za miesiąc planuję iść na zwolnienie aby troszkę odsapnac przed porodem.. Czasem w nocy się budzę faktycznie, ale to sporadycznie. Co do ruchów to malutka jest bardzo delikatna. Ma swój rytm, ale i tak to wszystko jest gdzieś takie eteryczne. I jak czytam o waszych ruchach to czasem się martwię dlaczego ona taka delikatna jest jeszcze (a jutro zaczynam 27 tydzień!)

Jedynie z problemów, to kotek mi bardzo choruje i jestem tym zmartwiona. Serce mi pęka jak na niego patrzę. Leczymy go, a on jest dzielny. Oby szybko mu przeszło. Moje kochane kudlate maleństwo.

Wczoraj przygotowałam mu barfa z 4 kg mięsa. Od 5 lat zajmuję się dietą kocią, to moja wielka pasja.

Powodzenia dziś na wizytach. Ja w przyszłym tygodniu wybieram się na krzywą w końcu.
Powiedz coś więcej o tym barfie, "z czym to się je"? Bo moje koty surowym mięskiem się bawią i kulaja po ziemi zamiast zjeść [emoji6] saszetki z tych lepszych nie tykają, ostatnio feringe i granataPet oddałam dziewczynom z fundacji, bo u nas ciągle wyrzucałam.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A co tam jeszcze można kupić? Bo ja słabo ogarnięta jestem i nie wiem że coś takiego istnieje [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
ja ci napisze moja liste co u nich kupuje :
-podkłady 60x90
-pieluchy tetrowe
-podkłady bella poporodowe
-wkładki laktacyjne
-prześcieradło z gumka do lozeczka
-1 butelka avent natural ze smoczkiem
-gaziki nasączone do pępka
-sol fizjologiczna
-krem nivea baby
-no i majtki jak będą miec big size :p

@doublemummy jak już użyjesz to daj znać [emoji6] mam olejek z Musteli i strzela takim wąskim strumieniem i to jeszcze w taki sposób, że się wszystko odbija od ciała i więcej tego olejku jest dookoła mnie w łazience niż na mnie [emoji23] doprowadza mnie do szału.. Ale pewnie tak już jest z tymi oliwkami..

Ręcznik do szpitala pakujecie jeden [emoji6]? Czy warto mieć od razu większą ilość?
Co warto przygotować w domu mężowi do przywiezienia gdyby okazało się, że musimy zostać w szpitalu kilka dni dłużej?

@Rossiczka to jak, jest szansa, że podzielisz się z nami swoją nową listą rzeczy do kupienia [emoji6]?

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
ja biore 2-3 ręczniki dla siebie i dla dziecka

reklama
powiem wam laski jaja z tym cukrem jak nie wiem co !! Dziś na czczo pięknie 88 więc wynik w normie bo z rana moge mieć max do 90 . Później zjadłam śniadanie UWAGA !!! 3 mikro kromki ciemnego chleba z wędliną,pomidorem i ogórkiem i 1 jajo na twardo ...wynik po 1h 150 !!! no kurr.. po czym ? . Później zjadłam sobie małą śliwkę i obiad ziemniaki,filet duszony z marchewką i mizerie normalnie ze śmietaną ! i cukier po 1 h wyszedł 91 !!! a moge mieć max do 140 w ciągu dnia .Chore to jest po takim małym śniadaniu taki cukier a po dość sporym obiedzie malutki !

Do góry