reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny ja już po obu wizytach rodzinny nie dał mi skierowania na próby wątrobowe uznał że najpierw mam zrobić crp Ob i morfologię. Na połówkowych wszystko ok Pola dalej jest Polą waży 421 gram i na razie jest ułożona pośladkowo. Zobacz załącznik 818060

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
śliczna Pola :) !

reklama
Cieszę się z pozytywnych wieści.

Debiutujące mamusie nie martwcie się dacie radę. To wszystko samo przychodzi.

Co do kleszczy to w tym roku jest wysyp. Jak badanie kleszcza nie wykaże że jest nosicielem nie ma się czym martwić. Jaki jest koszt takiego badania I ile czeka się na wynik?

Fajna ta sukienka na zimę.

Mój łobuziak dzisiaj też wyjątkowo aktywny.

Cieszę się z pozytywnych wieści.

Debiutujące mamusie nie martwcie się dacie radę. To wszystko samo przychodzi.

Co do kleszczy to w tym roku jest wysyp. Jak badanie kleszcza nie wykaże że jest nosicielem nie ma się czym martwić. Jaki jest koszt takiego badania I ile czeka się na wynik?

Fajna ta sukienka na zimę.

Mój łobuziak dzisiaj też wyjątkowo aktywny.
Myśmy zawiezlismy do instytutu medycyny morskiej i tropikalnej w Gdyni. Koszt 125 zł wyniki w przyszłym tygodniu

@Mikado93 3 lata się tam wybieram więc nie będzie tak prosto z tą motywacją [emoji6]. Ale chyba zacznę od wysłania maila do dziekanatu gdzie powinnam się udać [emoji6]. Mam nadzieję, że uda Ci się w czwartek już wszystko załatwić [emoji6]. Że nie będą kobiety w ciąży tak ganiać po kilka razy..

@doublemummy tak pytam o te pieluchy [emoji6]. W ogóle nie znam tej firmy o której pisałaś [emoji6]. A kojarzy któraś z Was czy są jeszcze na rynku pieluchy z "fabryki" Bella? One się chyba Happy nazywały [emoji6]. Ponad dekadę temu głównie te nosiła moja siostra i kojarzę, że były fajne [emoji6]. A jakoś nie rzuciły mi się nigdzie w oczy.. Ja na początku kupię po jednej paczce, aby nie było sytuacji, że któreś będą źle wpływały na pupę naszego dziecka [emoji6].

@maja1987 ja na razie się nie zdecydowałam na 4d. Ale jeśli to bym szła do Doeringa [emoji6]. Robiłam u niego te 12tyg i połówkowe [emoji6]. I byłam zadowolona więc jeśli się zdecydujemy to zrobimy 4d przy okazji kolejnego "dużego" usg [emoji6].

Dziewczyny, ale mnie przeraziłyście tymi kleszczami. Nigdy nie miałam, ale będę się jeszcze bardziej kontrolować czy przypadkiem mnie nie zaatakował..

@iwilleatyou urocze zachowanie Franka [emoji7].

@Zinc @gie_er słodkie maluchy [emoji7]

Ja mam trochę za niską hemoglobinę. Dostałam żelazo do łykania. Na szczęście glukoza w normie [emoji6]. Szyjka długa i zamknięta [emoji6] ("doczekałam" się w końcu badania na fotelu ginekologicznym). Podglądaliśmy na chwilkę Malutką [emoji6] dobija do 700g! Ale nie mam zdjęcia bo zasłaniała buźkę..

Dziś mam 23t6d [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ktore maja zastrzyki z heparyna, jakie bierzecie, bo clexane nie moge nigdzie dostsc? Jest jakis zamiennik, a hematologna urlopie i nie wiem czy moge go brać. Jedna farmaceutka mowi, ze lepiej zeby skonsultować, a inna ze to oni sa od lekow i ze jest ok.

Ja brałam fragmin 5000j.m. 0,2ml teraz podobno nie można dostać nigdzie w aptece i biorę neoparin 40mg/0,4ml...myślę że zamiast clexane można zastosować któryś z tych wyżej.

Hejo:)

Wrocilismy z Milówki.Troche nam sie wyjazd przedluzyl hihi ale trzeba bylo wracac bo jutro badanie.Ogolnie ciagle poza domem..na weekend do Karpacza.Korzystamy poki mozemy:)
Przepraszam ze zaniedbalam Was straszliwie ale z netem tez gorzej.
Mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze:*Ze nic zlego sie nie wydarzylo u nikogo i ze same cudowne wiesci i zdjecia z usg byly♡ Postaram sie troszke nadrobic.Śle buziaki:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Czy Was tez swedza strasznie piersi i tak jakby szczypia od środka ? :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja tak mam od kilku dni.

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Właśnie wyszłam z gabinetu godzinę nas trzymał ;-) , nadrobie was i opowiem jak wrócę do domu. Ale wszytko ok ! Waży pół kilo i ma się dobrze. chłoptas nadal jest chłoptasiem ;-) łożysko nadal go w całości zasłania bo jest na całej przedniej ścianie i przytulny w nie i ciężko było zrobić zdjęcie 3D. Ale coś tam mam. Wstawię później. Ehh w dalszym ciągu namawia mnie na poród naturalny ;( mówi że szkoda takich ciąż jak już było dwa razy naturalnie. Ze niby 3 szybciej a ja do niego ze przy drugim też mi tak mówili 30 h rodziłam i dużo cięższy poród. W każdym razie za CC nie jest mój lekarz. I trochę Mi się smutno zrobiło mieszane uczucia mam teraz. ;(

......:::::::::22t. i 0d::::::::.........

Do góry