reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny ja już po obu wizytach rodzinny nie dał mi skierowania na próby wątrobowe uznał że najpierw mam zrobić crp Ob i morfologię. Na połówkowych wszystko ok Pola dalej jest Polą waży 421 gram i na razie jest ułożona pośladkowo. Zobacz załącznik 818060

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
śliczna Pola :) !

reklama
Cieszę się z pozytywnych wieści.

Debiutujące mamusie nie martwcie się dacie radę. To wszystko samo przychodzi.

Co do kleszczy to w tym roku jest wysyp. Jak badanie kleszcza nie wykaże że jest nosicielem nie ma się czym martwić. Jaki jest koszt takiego badania I ile czeka się na wynik?

Fajna ta sukienka na zimę.

Mój łobuziak dzisiaj też wyjątkowo aktywny.

Cieszę się z pozytywnych wieści.

Debiutujące mamusie nie martwcie się dacie radę. To wszystko samo przychodzi.

Co do kleszczy to w tym roku jest wysyp. Jak badanie kleszcza nie wykaże że jest nosicielem nie ma się czym martwić. Jaki jest koszt takiego badania I ile czeka się na wynik?

Fajna ta sukienka na zimę.

Mój łobuziak dzisiaj też wyjątkowo aktywny.
Myśmy zawiezlismy do instytutu medycyny morskiej i tropikalnej w Gdyni. Koszt 125 zł wyniki w przyszłym tygodniu

@Mikado93 3 lata się tam wybieram więc nie będzie tak prosto z tą motywacją [emoji6]. Ale chyba zacznę od wysłania maila do dziekanatu gdzie powinnam się udać [emoji6]. Mam nadzieję, że uda Ci się w czwartek już wszystko załatwić [emoji6]. Że nie będą kobiety w ciąży tak ganiać po kilka razy..

@doublemummy tak pytam o te pieluchy [emoji6]. W ogóle nie znam tej firmy o której pisałaś [emoji6]. A kojarzy któraś z Was czy są jeszcze na rynku pieluchy z "fabryki" Bella? One się chyba Happy nazywały [emoji6]. Ponad dekadę temu głównie te nosiła moja siostra i kojarzę, że były fajne [emoji6]. A jakoś nie rzuciły mi się nigdzie w oczy.. Ja na początku kupię po jednej paczce, aby nie było sytuacji, że któreś będą źle wpływały na pupę naszego dziecka [emoji6].

@maja1987 ja na razie się nie zdecydowałam na 4d. Ale jeśli to bym szła do Doeringa [emoji6]. Robiłam u niego te 12tyg i połówkowe [emoji6]. I byłam zadowolona więc jeśli się zdecydujemy to zrobimy 4d przy okazji kolejnego "dużego" usg [emoji6].

Dziewczyny, ale mnie przeraziłyście tymi kleszczami. Nigdy nie miałam, ale będę się jeszcze bardziej kontrolować czy przypadkiem mnie nie zaatakował..

@iwilleatyou urocze zachowanie Franka [emoji7].

@Zinc @gie_er słodkie maluchy [emoji7]

Ja mam trochę za niską hemoglobinę. Dostałam żelazo do łykania. Na szczęście glukoza w normie [emoji6]. Szyjka długa i zamknięta [emoji6] ("doczekałam" się w końcu badania na fotelu ginekologicznym). Podglądaliśmy na chwilkę Malutką [emoji6] dobija do 700g! Ale nie mam zdjęcia bo zasłaniała buźkę..

Dziś mam 23t6d [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ktore maja zastrzyki z heparyna, jakie bierzecie, bo clexane nie moge nigdzie dostsc? Jest jakis zamiennik, a hematologna urlopie i nie wiem czy moge go brać. Jedna farmaceutka mowi, ze lepiej zeby skonsultować, a inna ze to oni sa od lekow i ze jest ok.

Ja brałam fragmin 5000j.m. 0,2ml teraz podobno nie można dostać nigdzie w aptece i biorę neoparin 40mg/0,4ml...myślę że zamiast clexane można zastosować któryś z tych wyżej.

Hejo:)

Wrocilismy z Milówki.Troche nam sie wyjazd przedluzyl hihi ale trzeba bylo wracac bo jutro badanie.Ogolnie ciagle poza domem..na weekend do Karpacza.Korzystamy poki mozemy:)
Przepraszam ze zaniedbalam Was straszliwie ale z netem tez gorzej.
Mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze:*Ze nic zlego sie nie wydarzylo u nikogo i ze same cudowne wiesci i zdjecia z usg byly♡ Postaram sie troszke nadrobic.Śle buziaki:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Czy Was tez swedza strasznie piersi i tak jakby szczypia od środka ? :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja tak mam od kilku dni.

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Właśnie wyszłam z gabinetu godzinę nas trzymał ;-) , nadrobie was i opowiem jak wrócę do domu. Ale wszytko ok ! Waży pół kilo i ma się dobrze. chłoptas nadal jest chłoptasiem ;-) łożysko nadal go w całości zasłania bo jest na całej przedniej ścianie i przytulny w nie i ciężko było zrobić zdjęcie 3D. Ale coś tam mam. Wstawię później. Ehh w dalszym ciągu namawia mnie na poród naturalny ;( mówi że szkoda takich ciąż jak już było dwa razy naturalnie. Ze niby 3 szybciej a ja do niego ze przy drugim też mi tak mówili 30 h rodziłam i dużo cięższy poród. W każdym razie za CC nie jest mój lekarz. I trochę Mi się smutno zrobiło mieszane uczucia mam teraz. ;(

......:::::::::22t. i 0d::::::::.........

Do góry