reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja po wizycie, troszkę trwała ale wszystko w normie. Miałam jednak usg ale niestety mały był zbyt żywiołowy jak to dr stwierdziła i zdjęć ładnych nie mam, tyle co sama sobie popatrzyłam. Nawet odstające ucho pokazał ;-) dr twierdzi że ma uszy po mnie (?). Ma teraz 525g i już o 8 dni wyprzedza wielkością, z om 21t5d z usg 22t6d. :-D No i kolejny raz potwierdzone że chłopak. ;-) Serducho też w normie, łożysko wyżej więc nic tylko się cieszyć, a ja teraz w parku pod drzewkiem na ławce siedzę ;-)
Z krwi w końcu TSH się bardzo ładnie unormowało (0,96), morfologia i mocz też nic szczególnego, jedynie jakiś nowy specyfik z żelazem dostałam. No i skierowanie na glukozę:-/

PS przepraszam jeśli chaotycznie napisane ale chciałam na szybko dać znać ;-)
Super wiesci

reklama
@reniuszek z siana? Nieźle [emoji16] też bym nie wiedziała co z tym zrobić [emoji6].
Moja siostra 13 lat temu miała z trawy kokosowej, niby wtedy było to najlepsze tworzywo na materacyk na rynku.. Ale teraz podejrzewam, że się trochę już zmieniło.. Jestem zielona [emoji87].

Zresztą im bardziej się zagłębiam w produkty dla dzieci tym bardziej mam wrażenie, że nic nie wiem [emoji23][emoji16]. Samych wkładek laktacyjnych jest chyba jakieś 30 rodzai, można dostać zawrotów głowy od tego wszystkiego [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Nas czeka zakup pierwszego materacyka.. I totalnie nie wiem co jest najlepsze. Na pierwsze 3-4 miesiące mamy pożyczoną dostawkę do łóżka z nietypowym wymiarem materacyka więc tu zostawimy ten co nam pożyczono [emoji6]. Ale już do łóżeczka na trochę dłużej chciałabym jakiś lepszy materac [emoji6]. Sama wiem jaka to jest różnica w spaniu na takim zwykłym piankowym, a na sprężynowym..

Ja do lozeczka bede kupowac lateksowy materac.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Ja sie zaczynam martwić bo codziennie z rana mam rewolucje w brzuchu a dzisiaj jeszcze cisza do tej pory. Polozylam sie jakiś czas temu, żeby sie wsluchać i jeszcze dupa. Mam nadzieje, ze po prostu śpi jeszcze . wyjde na spacer z psem to może jak wrócę to będzie ruchliwy

p19uflw1nv024jhl.png
spokojnie kochana :* Mój bąbel nie kiedy po 13 zaczyna ostro szaleć . Pamiętaj ,że taki maluszek w brzuchu bardzooo dużo śpi

Ja po wizycie, troszkę trwała ale wszystko w normie. Miałam jednak usg ale niestety mały był zbyt żywiołowy jak to dr stwierdziła i zdjęć ładnych nie mam, tyle co sama sobie popatrzyłam. Nawet odstające ucho pokazał ;-) dr twierdzi że ma uszy po mnie (?). Ma teraz 525g i już o 8 dni wyprzedza wielkością, z om 21t5d z usg 22t6d. :-D No i kolejny raz potwierdzone że chłopak. ;-) Serducho też w normie, łożysko wyżej więc nic tylko się cieszyć, a ja teraz w parku pod drzewkiem na ławce siedzę ;-)
Z krwi w końcu TSH się bardzo ładnie unormowało (0,96), morfologia i mocz też nic szczególnego, jedynie jakiś nowy specyfik z żelazem dostałam. No i skierowanie na glukozę:-/

PS przepraszam jeśli chaotycznie napisane ale chciałam na szybko dać znać ;-)
super gratulacje :) !

O właśnie, dobre pytanie [emoji6]. Jaki materac [emoji6]?

@Ankuś zestaw bardzo ładny [emoji7] ale ja sobie daruję baldachim.. Ładnie to wygląda ale masakrycznie zbiera kurz i nam w sypialni w zasadzie nie potrzebne jest odgrodzenie dziecka od światła [emoji6] rzadko kiedy tam przesiadujemy [emoji6]

No właśnie tego kurzu trochę się boję, ale wyprać chyba mozna.

@reniuszek z siana masz materacyk powiadasz? Ja z królika mam tyle siana że sama mogłabym taki spokojnie zrobić ^^ Hihihi :)

Rany mam tyle rzeczy do zrobienia a nie mam sił... Muszę ubranka rozmiarami sobie porozkładać, spisać co jest a czego nie ma, książki do antykwariatu zawieźć. Ech... Chyba rozplanuję po jednym wyzwaniu dziennie ;)

reklama
Do góry