reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Rossiczko dziekuje:*
Reniuszek no u nas te same torbiele w tych splotach tylko ze obustronne i mamy isc na echo serca przez to..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
reniuszek - a lekarz nic nie mówił tobie o założeniu krążku czy jak to się nazywa aby zapobiec wcześniejszego porodu i na pewno ten torbiel się wchłonie

@M@gda bo z Żywią jest jak z moim imieniem. Jest naprawdę rzadkie i nietypowe. Powiedziałabym że Żywia chyba nawet rzadsza ;) Jak się przedstawiam to ludzie też albo się zachwycają albo patrzą jak na wariata ^^ Także ja rozumiem te skrajne reakcje ;) Cudownie że Żywka jest zdrowiutka. Czekam na zdjęcia :) :*

@chucherko rany, okropne wieści. Tą wadę będziecie podawać do sądu o jakieś odszkodowanie? Kurcze, nic teraz nie można mieć stabilnego :(

@iwilleatyou niemiecki legoland! Toż to moje marzenie z dzieciństwa :D ^^ Ale jesteś kochana :*

@Rossiczka no widzisz :* Oni zawsze są w szoku ^^ Bardzo dobrze Mu powiezdziałaś :) Zuch dziewczyna :)

@Millo udanego pobytu w Milówce :) no i kciuki za Inkę. Ja zawsze wierze że te nasze dzieciaki będą piękne, zdrowe i wszystko co złe zaraz minie.

Jak mnie łeb boli. Znów pewnie przewiało mi zatokę. Super ^^ Spałam przez to tak twardo że przez sen wystraszyłam się że jest 13. A tu uff 10 ^^ Idę pralkę ogarnąć i łyknąć pigułę bo się żyć nie da ;)

Rossiczko dziekuje:*
Reniuszek no u nas te same torbiele w tych splotach tylko ze obustronne i mamy isc na echo serca przez to..

Nic mi lekarz o echo serca nie wspominał, na ust wymierzyć dobrze główkę i torbiel. Sprawdził przepływy i mówił że to wcześnie ze to się raczej wchłonie....
więc tak sie też nastawiam . Tobie lekarz coś poza tym mówił ???

reniuszek - a lekarz nic nie mówił tobie o założeniu krążku czy jak to się nazywa aby zapobiec wcześniejszego porodu i na pewno ten torbiel się wchłonie
Tak będziemy zakładać jak będą wyniki z wymazu, bo bez tego nie można założyć. Mam nadzieję ze zdarzymy bo szyjka musi mieć 25mm na pesar.

@M@gda super wieści [emoji4] w takim razie chyba już na pewno urodzi się Żywia [emoji4] @reniuszek to faktycznie duża różnica ale moja lekarka mi mówiła, że to też może być zależne od tego jak lekarz bada i jak mocno uciska głowicą zobaczysz na kolejnym USG. Może Jasiu zmieni troszkę pozycje jak poleżysz i przestanie uciskać szyjkę. Dostałaś jakieś leki?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@M@gda super wieści [emoji4] w takim razie chyba już na pewno urodzi się Żywia [emoji4] @reniuszek to faktycznie duża różnica ale moja lekarka mi mówiła, że to też może być zależne od tego jak lekarz bada i jak mocno uciska głowicą zobaczysz na kolejnym USG. Może Jasiu zmieni troszkę pozycje jak poleżysz i przestanie uciskać szyjkę. Dostałaś jakieś leki?

Lekarz mi to wlasnie pokazywał. To trochę przewrotne bo jak się docinanie to szyjka się wydłuża, więc sprawdzał bez doglebnehp dojezdzania głowica tak żeby wynik był jak najlepszy. No i tak wyszło :(narazie mam brać 6 z magnez witaminy duphaston no spa doraźnie.

Lekarz mi to wlasnie pokazywał. To trochę przewrotne bo jak się docinanie to szyjka się wydłuża, więc sprawdzał bez doglebnehp dojezdzania głowica tak żeby wynik był jak najlepszy. No i tak wyszło :(narazie mam brać 6 z magnez witaminy duphaston no spa doraźnie.
Duphaston powinien wspomóc szyjkę, będzie dobrze zobaczysz:-)

Reniuszek powiedzial ze niby same torbiele nie sa niepokojące(chyba ze maja iles tam mm) i ze najczesciej sie wchlaniaja ale ze radzi zrobic echo serca bo wtedy bedziemy wiedziec czy cos sie innego w zwiazku z nimi nie dzieje..

Eraja:**

reklama
Do góry