reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-07-21 Angella210 wizyta kontrolna i usg

2017-07-25 Eraja wizyta kontrolna i usg
2017-07-25 Eklerkaa wizyta kontrolna 20t.1d.
2017-07-25 Lenka0103 USG połówkowe
2017-07-26 chucherko wizyta kontrolna bez usg
2017-07-26 maggie91 USG połówkowe
2017-07-27 misianka Wizyta kontrolna
2017-07-27 M@gda USG połówkowe
2017-07-28 mrsMalec USG połówkowe
2017-07-28 mrsMalec wizyta kontrolna i usg
2017-07-28 misianka USG połówkowe prenetalne
2017-07-28 Endywia USG połówkowe
2017-07-28 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna i usg
2017-07-27 M@gda USG połówkowe II
2017-07-29 Maglik wizyta kontrolna i usg
2017-07-31 Eraja USG połówkowe 21+0
2017-07-31 gie_er wizyta kontrolna
2017-08-01 Monia12390 USG połówkowe
2017-08-03 basiulka9 USG połówkowe
2017-08-03 M@gda wizyta kontrolna
2017-08-04 chucherko USG połówkowe 21t 3d
2017-08-08 tusiaczzek1988 USG połówkowe
2017-08-08 gie_er USG połówkowe
2017-08-08 Karolcia90 wizyta kontrolna
2017-08-08 Izabela90 wizyta kontrolna i usg
2017-08-09 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-08-09 Oska Wizyta kontrolna
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe (22t6d)
2017-08-14 Lake882 USG połówkowe
2017-08-14 daruuunia3 USG połówkowe (22t2d)
2017-08-16 M@gda wizyta kontrolna
2017-08-22 olka_l USG połówkowe (powtórka)
2017-08-25 Eraja Wizyta kontrolna i usg
2017-08-25 Marti92 Wizyta u położnej

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

Dziewczyny lekarz kazał mi dużo leżeć ze względu na twardniejacy brzuch. No ale teraz po nocy wstałam, a brzuch i tak jak kamień. Możliwe, że taka po prostu moja uroda? Już nie wiem o co chodzi

Dziewczyny lekarz kazał mi dużo leżeć ze względu na twardniejacy brzuch. No ale teraz po nocy wstałam, a brzuch i tak jak kamień. Możliwe, że taka po prostu moja uroda? Już nie wiem o co chodzi
Brzuch nie powinien być jak kamień , wiadomo masz ciążę blizniacza więc ona swoimi prawami się toczy.
Łez bardzo dużo odpoczywaj, może oprócz suplementacji magnezem pij też wodę bogata w ten pierwiastek. Może niedługo się unormuje.

Co do wagi, którą pokazuje usg połowkowe. Moja przyjaciółka w 23 tyg z pierwszą córką na usg zobaczyła 540g, a z drugą rok później 570g. Ta pierwsza urodziła się z wagą 2950, a druga 4300! Więc jak widać niewiele informacji nam to daje jakie dziecko tak naprawdę się urodzi :)
Pewnie ze tak zgadzam się!!! Po drugie te wymiary się są w 100 % poprawne. Mi mówili że dziecko urodzi się malutkie UWAGA bo mam mały brzuch i z wymiarów też nie ma jakiegoś krokodylka miał być 3200, a urodziłam 4 kg
Cześć kochane, my już po wizycie. Powiedziałam doktorowi ze musze wiedzieć kto tam sobie mieszka. I na szczęście udało się wypatrzec. Tak więc czekamy na małego Jasia :)
Poza tym wszystko wygląda dobrze. Zdjęcia nie wstawiam bo nie mam żadnego wyraźnego może z połówkowego będę miała jakieś ładne ;)
Mam łożysko na przedniej ścianie. Nie wiem z czym to się je, ale podobno mam się tym nie przejmować. Podobno mogę późnej poczuć ruchy ale najważniejsze, że wszystko z maluszkiem w porządku.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo gratulacje kochana małego Jasia!!! <3 ja też mam na przedniej ścianie łożysko mówił mj że później mogę odczuwać ruchy, a tu czułam już od 16 po bokach bardziej albo na samej górze nad pepkiem, nie martw się on tam się wydostanie z tego łożyska i będzie kopać w innych miejscach jak u mnie ;)

Hejka Dziewczyny
Ja miałam również zostać Grudniową Mamusią ale pożegnałam się z Wami 15 kwietnia. Moje maleństwo odeszło po cichu w 7tc. Chciałam sie Wam pochwalić, że udało Mi się zajść w ciążę ponownie [emoji1][emoji1][emoji1] obecnie 8t1d. Byłam wczoraj na kolejnej już wizycie i wszystko jest dobrze maleństwo rośnie i serduszko pięknie bije[emoji1][emoji1][emoji1]także liczę, że tym razem wszystko się uda i zostanę marcową mamusią bądź lutową[emoji3][emoji3][emoji3] Pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny może któraś Mnie jeszcze pamięta np. @Millo[emoji8][emoji8][emoji8] Życzę Wam Zdrowych Bobasków i Szczęśliwych rozwiązań!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pamiętam!!!!!!! Jejku jak bardzo się cieszę <3 ogromne gratulacje i życzę powodzenia, bardzo dziękujemy że dałaś nam znać co u Ciebie. Nieraz właśnie tak się zastanawiam co słychać u mam które były znami i musiały się pożegnać później ;(!! Gratulacje jeszcze raz i jeszcze raz!!!!
No i wrócili. Dostał przeciwbólowe, przeciwzapalne, antybiotyk i kroplówke. Musimy teraz go obserwować. Oby już było z górki...
Cieszę się!!! Daj znać jak tam zdrowieje ;*
Ja już po:) weszłam od razu praktycznie. Wszystko super, 340 wazymy. Nawet zaszczycilismy uśmiechem podczas usg :) przecudny skarb nasz:)Zobacz załącznik 815552 Zobacz załącznik 815553
Oo jaki piękny uśmiech i jakie suepr zdjęcie udało wam się zrobić <3
Dziękuję, że pytasz. Operacje ma przesuniętą na 31 lupca z racji złych wyników badań wątroby. Ogólnie w domu nerwowa sytuacja. Każde jej wstawanie z łóżka mnie dołuje. Na spacerach płacze, więc kiedy może mąż to On z nią wychodzi. Ogólnie umówiłam się z nią jak była zdrowa, że na moim kojcu może spać do godz 22, po tej godzinie ja przejmuje kojec. Od kąd jest chora często bywa tak, że ja śpię z mężem na jednej stronie łóżka, a na drugiej Roksi w moim kojcu :) biedna jest, wszystko robimy pod nią. Zawsze jej gotowałam kurczaka z ryżem i marchewka, albo rybę, a wczoraj ugotowałam jej indyka z młodą włoszczyzną na rosołku z ryżem, takie dobre, że sama wyjadałam jej z garnka :)
Twojemu króliczkowi życzę zdrowia.
Jej jak ty dbasz o tego pieska, jakie pyszne jedzonko mu robisz. !!! Suepr że już lepiej troszkę i trzymam w dalszym ciągu kciuki.

Magda i Daruunia - Zdrówka.!! Jak tam sytuacja dziś?? ;)

@Angella210 powodzenia na wizycie ;) czekamy na wieści

......:::::::::19t. i 3d::::::::.........

reklama
@M@gda, to dobrze, że się pocisz mam nadzieję, że antybiotyk sobie poradzi z anginą i zaraz będzie po wszystkim, bo Cię to choróbsko chyba od powrotu z wakacji mniej lub bardziej męczy.

@Rossiczka pysznego tortu :) Życzę, żeby córcia rosło zdrowo, a jak przyjdzie pora niech się urodzi przy kichnięciu :) Z Twoją psinką już ok?

Jaką masz dawkę magnezu brać? Moja lekarka mówiła, że zawsze mogę wziąć tabletkę czy dwie dodatkowo bo magnez krzywdy nie zrobi, a jak w szpitalu podają kroplówki z magnezem to jest w niej równowartość opakowania. Ewentualnie może no spe weź? Jak byłam w szpitalu i przyjęli tą dziewczynę w ciąży bliźniaczej w 22 tc to jej dawali ciągle no spe i magnez bo jej brzuch bardzo twardniał.

@Eraja jak się ma uszaty po nocy?

@AnetaManiak super wieści :) Życzę nudnej ciąży :)

@daruuunia3 jak się czujesz? Mam nadzieję, że obejdzie się jednak bez antybiotyku.

Do góry