reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Widze ze przyszedł czas na zwiezenia wiec i ja Ci cos Blair napisze.
Przy pierwszym dziecku ktore było wpadką od poczatku bylam nastawiona na dziewczynkę.Od malego wyobrazalam sobie ze bede miala corke,nigdy syna.Nigdy w zyciu przez mysl nie przyszlo mi ze chcialabym miec w ogole chlopca.Moja przyjaciolka w tym samym czasie byla w ciazy z dziewczynką.Gdy na połowkowych lekarz powiedzial ze "a tu jest siusiak" popłakałam się.Dosłownie przez 2 dni miałam doła.Czulam sie paskudnie i dodatkowo z wyrzutami ze jak ja sie moge tak czuc..przeciez najwazniejsze i najcenniejsze jest zdrowie.Pozniej sie przyzwyczailam do tej mysli i zaakceptowalam to.Leosia pokochalam nad zycie.Jest moim najwiekszym szczesciem na swiecie i nie zamienilabym Go na 1000 dziewczynek.Jest podobny do mnie.Do 3latek Go mylili inni z dziewczynką hihi:)
Teraz majac juz syna i czujac to co czuje nie mialam juz parcia na plec.Dalej marzylam o coreczce jako o takim dopełnieniu i ciesze sie ogromnie ze bedziemy mieli Inke ale jakby byl syn to tez bylabym szczesliwa i bylby Bruno:)♡czasem to az mam mysli ze szkoda ze nie mam blizniakow bo Leosiowi przydalby sie tez brat,a wiem ze juz nie bedziemy sie starac o 3:)
Konczac swoj wywod chcialam tylko napisac ze przejda Ci te mysli ze jak tylko urodzisz to plec przestanie miec znaczenie bo kocha sie dziecko - czlowieka ♡a mamą chlopca cudownie byc!

P.S. jak bylam z Leo w ciazy to w sklepach zachwycalam sie na maksa dziewczecymi ciuszkami itp. a teraz jeszcze nic nie kupilam Ince bo bardziej mi sie podobaja chlopiece:p

Buziaki:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem Wam że ja mam 2 dziewczyny i wkurzało mnie to że każdy mówi no to teraz przydałby się chłopak... Osobiście jakoś nastawiłam się na trzecią corke, bo już wiem czym to się je i w ogóle nie wyobrażam sobie siebie jako mamy chlopca.
A tu niespodzianka podobno jest siusiak i pierwsza myśl to była no ale jak to możliwe? Teraz już się oswoiłam i zaczynam się cieszyć że jest mi dane być również mama Synka :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Powiem Wam że ja mam 2 dziewczyny i wkurzało mnie to że każdy mówi no to teraz przydałby się chłopak... Osobiście jakoś nastawiłam się na trzecią corke, bo już wiem czym to się je i w ogóle nie wyobrażam sobie siebie jako mamy chlopca.
A tu niespodzianka podobno jest siusiak i pierwsza myśl to była no ale jak to możliwe? Teraz już się oswoiłam i zaczynam się cieszyć że jest mi dane być również mama Synka :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A mnie wkurza, że obcy ludzie zawsze lepiej wiedzą co powinnyśmy urodzić. Jak się okazało że będziemy mieli drugą dziewczynkę, to się zaczęło słuchanie, że szkoda, że nie parka. Powiedziałam tylko, że XXI wieku to i dwie dziewczynki mogą być parką.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Gieer to mnie tez wkurza fakt!Swietnie dowaliłas:))Mistrz ciętej riposty!

@mrsMalec bo pierwsze i dlatego obojętnie, gdy będzie kiedyś u was druga ciąża będziesz chciała dla odmiany płeć do parki większość rodziców wydaje mi się że ma takie zdanie. Ja teraz w 3 ciąży i też była mi obojętna płeć nie nastawialam się na nic. ;) super zdjęcia.
@Oska305 dziś wasz dzień, trzymamy kciuki. &&&&&&&&& i czekamy kochana na wieści

miałam znajoma jak mieszkałam w uk (poznałam ja tu na forum bo byłam w tym samym tyg ciazy co ja) która dostała potwornej depresji jak dowiedziała się że drugi chłopak, wiem wtedy że chciała coś zrobić miała myśli nawet by usunąć mówiła że nie nawidzk " go " wiem że jakieś leki brała potem i się uspokoiła, urodziła i mówi że nie zamieniła by na 1000 dzieczynek.

......:::::::::18t. i 4d::::::::.........

A mój syn prawie 7 letni nastawil się na siostrę i chciał druga siostrę. Mówił że dzieczynki są grzeczniejsze i piękne. Ani razu nie powiedział mi że brata chciał by. ;) no ale będzie mieć jednak brata ;)córka 4l. zaś mówiła że chciała by siostrę ale jak będzie braciszek to też będzie kochać i też może być ;)

@mrsMalec bo pierwsze i dlatego obojętnie, gdy będzie kiedyś u was druga ciąża będziesz chciała dla odmiany płeć do parki większość rodziców wydaje mi się że ma takie zdanie. Ja teraz w 3 ciąży i też była mi obojętna płeć nie nastawialam się na nic. ;) super zdjęcia.
@Oska305 dziś wasz dzień, trzymamy kciuki. &&&&&&&&& i czekamy kochana na wieści

miałam znajoma jak mieszkałam w uk (poznałam ja tu na forum bo byłam w tym samym tyg ciazy co ja) która dostała potwornej depresji jak dowiedziała się że drugi chłopak, wiem wtedy że chciała coś zrobić miała myśli nawet by usunąć mówiła że nie nawidzk " go " wiem że jakieś leki brała potem i się uspokoiła, urodziła i mówi że nie zamieniła by na 1000 dzieczynek.

U mnie drugie i nie miałam parcia na chłopca :-)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć kochane, przepraszam za długą ciszę ale niestety mam ogromne bóle głowy. Zawsze odczuwałam zmianę ciśnień a teraz w ciąży każda zmiana pogody to cały dzień z kompresem na głowie. Staram się brać mało leków dlatego apap łykam juz w naprawdę skrajnych sytuacjach. Podczutuje Was ale dostaje tak w kość ze ciężko mi się mobilizować aby coś napisać :(
Dzisiaj o dziwo wstałam w dobrej formie i to będzie dobry dzień! :)
W zakresie dyskusji o tym kogo chciałabym mieć po drugiej stronie brzuszka (a jak się okazało miesiąc temu Jaś nie jest już taki oczywisty) to chyba dużo zależy czy to pierwsze dziecko. Dla nas to pierwszy skarb, wyczekany i niemal "wywalczony" stąd pewnie będziemy równie mocno kochać. Choć ja zawsze w głębi serca marzyłam o córeczce teraz już się liczy tylko to aby było zdrowe :)
Dobrego dnia kochane :*

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gieer bo mysle ze tez jest tak ze jak ktos ma juz dziewczynke to nie ma parcia na chlopca..bo wiele osob chce tez miec 2 dziewczynki ale dwoch chlopcow procentowo malo osob chce jakby mialo mozliwosc wyboru

Do góry