reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Jakiś dziwny ten szpital w którym bylas. Od poczatku cos sie tam działo.. Bylas na USG po szpitalu ?

p19uflw1nv024jhl.png
Idę dopiero 19.07 na wizytę do mojej lekarki. Tyle w rozpoznaniu [emoji6]
1499941707-aaaaaa.jpeg

Gdyby któraś była chętna na zalecenia żywieniowe dla ciężarnych to chętnie podeślę [emoji16]
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaa miałam jeszcze coś napisać. Odkąd wyskoczył mi brzuś to mam problem ze środkiem ciężkości. Nie jestem w stanie ustać na tych moich mikrych stópkach. Chwieje mną jak żaglem o_O Już o mało 3 razy się nie wywaliłam, bo sobie poprostu stałam ^^ Zimą chyba wyciągnę glany xD
Pocieszyłaś mnie nieco, wiesz? Bo myślałam, że to mój schiz, jak ostatnio (jakoś tydzień temu) jechałam na stojąco tramwajem kawałek i mnie zarzuciło dziwnie, mimo że wcześniej nie miałam tego kłopotu nigdy... aż sama byłam wtedy zdziwiona ;)

@Eraja bardzo mi się Bergen podobało [emoji7] cudowną atmosferę ma to miasto [emoji6]. I akurat tylko 1 dzień padało z 4 co byliśmy [emoji6].

@reniuszek nie chciałam wchodzić odpisując jo zaraz pewnie by mi cały post wcięło [emoji6].

@doublemummy dzięki [emoji6] poczytam [emoji6]. Bo już mnie męczy to ciągłe słuchanie, że się źle czuje [emoji12]. Na początku się bałam, że może mnie zaraz zarazi, ale na szczęście nic takiego nie miało miejsca..

@Zinc ja jeszcze nie kupuję ale powoli robię listę tego co trzeba będzie kupić [emoji6] i chętnie sprawdzę moją listę z wcześniej wrzuconą przez Rossiczkę i teraz od Ankuś [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak. Ja też zapisałam listę Rossiczki i Ankuś, ale jednak z zakupami jeszcze się nie palę. Czeka mnie remont i przeprowadzka więc też dlatego.

@gie_er u mnie też jest łożysko na przedniej ścianie. Ale Lekarza mi mówił Ze to nic groźnego ;) nie wiem jak to u ciebie z tymi lekarzami bo robiąc usg gołym okiem widać łożysko jeśli jest na przedniej. U nas całego maluszka zaslanialo o nie dało się zrobić dobrze usg.
@DigitalGirl o matkoo co się dzieje z tymi wylwami żywa krwią osttanio. Szok [emoji44]!!!!!!! już kolejna osoba... Może pojechała byś na IP sprawdzić co się dzieje. Nie warto czekać jeśli się to powtórzy to jedz. daj znać

......:::::::::18t. i 2d::::::::.........

@DigitalGirl mam nadzieję, że łożysko się podniesie i krwawienia zaraz miną. A jutro na wizycie na pewno usłyszysz same dobre rzeczy [emoji6].

Ja nie mam małych stópek więc jeszcze mnie nie buja, ale ciągle brzuchem o coś zaczepiam [emoji23] aż się boję co to będzie jak sie zrobi jeszcze większy [emoji23]

W Bergen byłam z braćmi równo 7 lat temu [emoji6]. Polacy zaproponowali nam nocleg u siebie (pojechaliśmy w ciemno by znaleźć nocleg na miejscu [emoji12] a okazało się że był jakiś duży koncert i wszystko było zajęte na dwie noce [emoji23], tylko jedną udało nam się wykupić w hostelu). Początkowo się baliśmy, że nam wytną nerki czy coś [emoji6], takie podejrzane było to, że obcym ludziom proponowali nocleg u siebie, ale wizja kolejnej nocy spędzonej na spacerach po mieście przegrała ze strachem [emoji6]. W końcu zostawili nas w swoim mieszkaniu na kilka godzin i poszli na jakąś imprezę [emoji6]. Dla mnie to był szok [emoji6], choć i tak spaliśmy na warty [emoji23]. Dwie noce spędziliśmy spacerując i podziwiając to, że jest jasno [emoji16] byliśmy w lipcu [emoji6]. Za zaoszczędzoną na noclegach kasę popłynęliśmy na kilku godzinny rejs po fiordach [emoji7] piękne widoki [emoji16].
Do tej pory mi mąż wygarnia jakie to było nie odpowiedzialne, że pojechaliśmy w ciemno [emoji6]. On tylko siedział i się zamartwiał, że nie mamy gdzie spać [emoji6] (to był początek naszego związku a on się tak o mnie martwił [emoji7]). A dla nas to była jedna z lepszych przygód [emoji16]. Ale mnie wzięło na wspominki [emoji6]..

@basiulka9 jakbym potem zapomniała to baw się dobrze ma własnym weselu [emoji16]! Na kompletowanie wyprawki jest jeszcze dużo czasu [emoji6].

@gie_er aż boję się spytać o te zalecenia żywieniowe [emoji23].

Pocieszyłaś mnie nieco, wiesz? Bo myślałam, że to mój schiz, jak ostatnio (jakoś tydzień temu) jechałam na stojąco tramwajem kawałek i mnie zarzuciło dziwnie, mimo że wcześniej nie miałam tego kłopotu nigdy... aż sama byłam wtedy zdziwiona ;)

Ty też mnie pocieszyłaś :D Myślałam, że sama z tym jestem xD Pierwszy raz mnie zarzuciło jak wstałam i zrobiłam skręt w bok żeby zamknąć okno. O mało nie wyrżnęłam brodą w stół o_O Potem rozmawiałam z Mężem wracając z miasta i też tak sobie przystanęłam że o mało nie pocałowałam krawężnika. A ostatnio po prostu stałam przy garach i jak mną bujnęło... Szaleństwo! A mam taki mały brzuszek dopiero... To co będzie potem! Hihihihi :)

W komunikacji miejskiej to jak tylko mogę to siadam. Za bardzo się boję że gdzieś polecę i walnę się w brzuch. Tym bardziej że łożysko sobie na przedniej ścianie siedzi. Chodzę, czy jeżdżę po mieście, to dodatkowo odruchowo się za niego obejmuję. Podświadomie boję się że coś się stanie.

Dziewczyny nie mogę w to uwierzyć że już kupujecie tyle dla dziecka i jeszcze do szpitala?! [emoji3] Czy Wy na prawdę macie terminy na grudzień? [emoji16][emoji16][emoji16] chyba za duży wybór jest w sklepach, naszym rodzicom starczały najprostsze produkty - jak byłam mała, nic nie było w sklepach i jakoś dali radę [emoji6]
Ja ubranka już mam, bo darowane. Łóżeczka tez, bo była okazja 120 zl za oba i wózek też, bo dziewczyna sprzedawała o 1500 zl taniej niż w sklepie. Wolę być przygotowana wcześniej. Widziałam jak moja siostra ciężko znosiła bliźniaczą ciążę już tak od 26-28 tygodnia i urodziła w 32 tyg. Mam nadzieję, że donoszę jak najdłużej, ale podejrzewam, że góra 15 tygodni mi zostało. Ludzie... Aż mi ciarki przeszły, gdy o tym pomyślałam[emoji15] [emoji7]

reklama
@DigitalGirl mam nadzieję, że łożysko się podniesie i krwawienia zaraz miną. A jutro na wizycie na pewno usłyszysz same dobre rzeczy [emoji6].

Ja nie mam małych stópek więc jeszcze mnie nie buja, ale ciągle brzuchem o coś zaczepiam [emoji23] aż się boję co to będzie jak sie zrobi jeszcze większy [emoji23]

W Bergen byłam z braćmi równo 7 lat temu [emoji6]. Polacy zaproponowali nam nocleg u siebie (pojechaliśmy w ciemno by znaleźć nocleg na miejscu [emoji12] a okazało się że był jakiś duży koncert i wszystko było zajęte na dwie noce [emoji23], tylko jedną udało nam się wykupić w hostelu). Początkowo się baliśmy, że nam wytną nerki czy coś [emoji6], takie podejrzane było to, że obcym ludziom proponowali nocleg u siebie, ale wizja kolejnej nocy spędzonej na spacerach po mieście przegrała ze strachem [emoji6]. W końcu zostawili nas w swoim mieszkaniu na kilka godzin i poszli na jakąś imprezę [emoji6]. Dla mnie to był szok [emoji6], choć i tak spaliśmy na warty [emoji23]. Dwie noce spędziliśmy spacerując i podziwiając to, że jest jasno [emoji16] byliśmy w lipcu [emoji6]. Za zaoszczędzoną na noclegach kasę popłynęliśmy na kilku godzinny rejs po fiordach [emoji7] piękne widoki [emoji16].
Do tej pory mi mąż wygarnia jakie to było nie odpowiedzialne, że pojechaliśmy w ciemno [emoji6]. On tylko siedział i się zamartwiał, że nie mamy gdzie spać [emoji6] (to był początek naszego związku a on się tak o mnie martwił [emoji7]). A dla nas to była jedna z lepszych przygód [emoji16]. Ale mnie wzięło na wspominki [emoji6]..

@basiulka9 jakbym potem zapomniała to baw się dobrze ma własnym weselu [emoji16]! Na kompletowanie wyprawki jest jeszcze dużo czasu [emoji6].

@gie_er aż boję się spytać o te zalecenia żywieniowe [emoji23].

Pamiętaj jak coś jest surowce, albo murowe to nie jedz [emoji6]
1499944188-aaaaaa.jpeg

1499944281-aaaaaa.jpeg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry