reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Wiecie co, niepokoje się trochę bo od wczoraj tak średnio czuje młodego "od środka" a jak juz to bardziej pod ręką. Mąż mówi żebym nie panikowala bo on jak o 5 położył rękę jak spalam to młody kopal go kilka razy. Ale dziwne, że nie odczuwam tego od środka jak do tej pory

p19uflw1nv024jhl.png
Może pogoda na niego wpływa i dziecie więcej odpoczywa :) ? Wczoraj coś tam mi lekarz wspominał ze do 22 tygodnia może być tak ze tych ruchów nie Bed przez kilka dni czuł J to normalne (pewnie mnie uprzedził żebym nie wydzwaniala do niego ) :D

reklama
Dzień dobry!
Udanych wizyt Dziewczyny!
Gieer dobrze że krwawienie ustało !!! I tak niech zostanie! ;-)
Dublemammy Coż za historia! Niezła akcja! Chciałabym to zobaczyć :-D i nie przejmuj się że chwilowo nie czujesz ruchów- zaraz będą z powrotem!
Rosiczka cieszę się że psiak ma się lepiej!

Ja mam ciśnienie książkowe, jeszcze mam mame w domu do niedzieli, z miłych rzeczy to mam już taras ! Ale się cieszę :-D dzisiaj na budowie hydraulik zakłada piec gazowy i uruchamia podłogówkę- Super. Prace idą do przodu. Zaraz z mamą idziemy na zakupy i robimy bigos ;-)
Miłego dnia życzę Wam Dziewczynki!

Powodzenia na wizytach dziewczyny :):)
@gie_er Dobrze,że już nie krwawisz.Ja takie ciśnienie jak ty mam na co dzień :)Czasami mam nawet mniejsze i wtedy przesypiam dzień jak niemowlę :)
U mnie też pogoda paskudna.Nad ranem taka burza była,że aż się przestraszyłam.
Na mnie czeka dzisiaj sterta prania do prasowania a potem jadę do rodziców bo mama robi dzisiaj pierogi z jagodami :):)
Miłego dnia kobietki :)

@oska 305 mnie też bolą strasznie plecy. Wstałam rano i podnieść się nie mogłam. Niestety to normalne. Powiększająca się macica przesuwa środek cięższkosci i ściąga krzyż to przodu.

A dziewczyny mam sprawę. Czy macie któraś listę rzeczy higieniczno-medyczno-pielęgnacyjnych, które będą potrzebne? Mam tylko chusteczki mokre i dwa op Pampersa do szpitala. No i może jakaś próbka sudocremu by się znalazła. Za taką listę byłabym wdzięczna. [emoji9]
I kupujecie aspirator? Ja mysle o takim elektrycznym.
Ja zrobiłam sobie listę, zaraz mogę wysłać.

Wiecie co, niepokoje się trochę bo od wczoraj tak średnio czuje młodego "od środka" a jak juz to bardziej pod ręką. Mąż mówi żebym nie panikowala bo on jak o 5 położył rękę jak spalam to młody kopal go kilka razy. Ale dziwne, że nie odczuwam tego od środka jak do tej pory

p19uflw1nv024jhl.png
Spokojnie na tym etapie nie musimy czuć dziecka codziennej i intensywnie, jeszcze ma czas żeby się rozbrykać :)

Dziewczyny powodzenia na wizytach dzisiaj!

Pogoda typowo barowa wiec zycze Wam chociaz pogodnego nastroju :) Ja w biurze - ostatnie 2 tygodnie chca mnie wyssac na maxa i kazdy cos chce...

Cisnienie? Kochane - laska na IP myslala, ze im sie aparatura zepsula jak zobaczyla 80/44 :D dlatego musiala mi tak wolno kroplowke puscic i lezalam tam duzo dluzej niz normalnie. Brzuch mnie wtedy bolal od rana i nie wypilam kawy ^^

U mnie zaczal sie okres szybkiego wzrostu wagi chyba - mimo, ze jem podobnie.. w miesiac mam prawie 2,5kg na plusie. Wiec moja Kruszynka rosnie na maxa :) i brzuszek tez nagle wywalilo.

@doublemummy no niezla akcja z tym ptakiem :D ogorkow sie mu zachcialo :p

@gie_er Juz nam nie rob takich akcji! Odpoczywaj i niech Dzidzia rosnie zdrowo :*

@Oska305 taka trochę bałaganiarska lista, bo sobie uzupełniam, a w kompie zrobię porządek. Na żółto zaznaczone te rzeczy które już mam.
Screenshot_2017-07-13-09-50-36.png Screenshot_2017-07-13-09-50-36.png

Załączniki

• Screenshot_2017-07-13-09-50-36.png
    Screenshot_2017-07-13-09-50-36.png
    56,3 KB · Wyświetleń: 132
  • Screenshot_2017-07-13-09-50-43.png
    Screenshot_2017-07-13-09-50-43.png
    70,7 KB · Wyświetleń: 119
reklama
Ja ostatnio miałam ciśnienie 96/68 po kawie :errr:
Leżę jeszcze w łóżku ze wszystkimi trzema chłopakami, ale chillout:) a za oknem leje okrutnie. Mieliśmy dziś jechać do zoo ale nic z tego.
@gie_er bardzo się cieszę że już wszystko ok <3

Miłego dnia dziewczyny :)

Do góry