reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Cieszymy się że wszystko idzie ku lepszemu, oby tak dalej. :)
heh, u mnie takie ciśnienie to już to wyższe w trakcie ciąży (jakieś 110/70), dla mnie zawsze normą było w okolicach 90/60 także podejrzewam, że czujesz się tak jak ja często miałam wcześniej, teraz w końcu nie mam tych kłopotów.
Ja się z kolei źle czuję jak mam wyższe ciśnienie niż to 110/70, ja przyzwyczajona do niskich ciśnień :)

reklama
umierala?? z takim dobrym cienieniem?? ja na poprzedniej wizycie miałam 90/55 i żyłam [emoji14] Ale ja niskocisnieniowiec jestem
Moja norma przed ciążą to tak 130/80 [emoji4] ale wolę być słabsza a nie krwawić. Przepraszam, ale jestem nie w temacie jak Twoje przeziębienie, tabletki na gardło coś pomogły? @Rossiczka jak psinka dzisiaj się ma?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka:*

Bebebe,Ola super wizyt dzisiaj:*
Gieer dobrze ze juz lepiej sie czujesz i nic nie leci:)Odpoczywaj sobie jak najwiecej:)

U nas w nocy dalej goraczkowo.Podejrzewam poki co 3dniówke bo jeszcze nie miał.Innych objawow oprocz kataru brak.Jak nie ma goraczki to ma humor i jest normalny.
Pogoda dzis okropna..zimno,deszczowo jak na jesien..co to za lato ma byc;/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim wspaniałym kobitką :) u mnie pogoda paskudna pada, wieje i jest zimno a ja muszę z synkiem do lekarza na kontrol bo wyskoczyło mu na brzuszku takie jak by obtarcie ale na tym wychodzą mu pęcherzyki - coś jak odcisk ale nie jest to duże ( wielkości 5zl) i miałam to smarować dookoła maścią te pęcherzyki pudrem płynnym i dawać mu zyrtex i calcium. Jestem ciekawa co mi lekarka dziś powie bo w sobotę chce wyjeżdżać. Po lekarzu jakieś szybki zakupy i sprzątanie wrrrrr ale łazienka prawie już skończona więc trzeba ją również ogarnąć a popołudniu kontrol i poproszę go żeby mi zrobił USG - może dziś lepiej się pokarze i będzie na więcej % wiadomo czy to jednak Leoś :)
Miłego dnia dziewczyny i dużo słonka życzę
@gie_er bardzo się cieszę że już krwawienie poszło sobie. Jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej chodź w szpitalu to nawet dobrze nie jest ;)
Ciumki dla wszystkich

Moja norma przed ciążą to tak 130/80 [emoji4] ale wolę być słabsza a nie krwawić. Przepraszam, ale jestem nie w temacie jak Twoje przeziębienie, tabletki na gardło coś pomogły? @Rossiczka jak psinka dzisiaj się ma?

Ja rozumiem, każda z nas ma inne ciśnienie i jest do tej swojej normy przyzwyczajona :)

U mnie... lepiej, ale tylko ssę tabletki na gardło i piję syrop prawoślazowy, więc leczenie się przeciąga. Ale chyba jest lepiej. Najgorzej jest rano jak się przebudzę, bo w nocy napłynie mi flegmy do gardła i muszę to odkrztusić, a to nie jest najprzyjemniejsze.

Aaaa i próbowałam płukanki z wodą utlenioną - paskudne, ale chyba powtórzę.

Ja rozumiem, każda z nas ma inne ciśnienie i jest do tej swojej normy przyzwyczajona :)

U mnie... lepiej, ale tylko ssę tabletki na gardło i piję syrop prawoślazowy, więc leczenie się przeciąga. Ale chyba jest lepiej. Najgorzej jest rano jak się przebudzę, bo w nocy napłynie mi flegmy do gardła i muszę to odkrztusić, a to nie jest najprzyjemniejsze.

Aaaa i próbowałam płukanki z wodą utlenioną - paskudne, ale chyba powtórzę.
Ja kiedyś w ramach eksperymentu wsadziłam do nosa patyczek higieniczny nasączony wodą utlenioną, i też nie było to miłe :-D[emoji23]

Kochana jestem [emoji4] wyszłam wczoraj do tego domu koło 10, ale wróciłam szybko się umyłam zjadłam coś bo w szpitalu schudłam 2 kg, więc jestem już znowu 4 na minusie. Pojechałam do rodzinnego i w poniedziałek założą mi holtera ciśnieniowego. Mam brać luteine dowcipnie 2*2, dopegyt 3*1, duphaston 1*1, magnez 2*1. Odkąd jestem w domu nie poleciała ze mnie ani kropelka. Za to ciągle śpię bo dla mnie ciśnie 100/60-111/68 to prawie jakbym umierała [emoji4] życzę powodzenia wszystkim wizytujacym, a Tobie już kiedyś pisałam, że jesteś niesamowicie dzielną kobietą :-) [emoji9]

Super ze wszystko oki zadnych krwawien oby już tak zostało. Heh ty przyvtakim ciśnieniu sie czujesz "jakbyś umierała" a ja tekie cisnienie to mam bardzo czeato ale to już taka moja uroda i dobrze sie przy nim czuje.

A dobrze, dzisiaj już coś do jedzenia dostanie. Muszę zastrzyk jej zrobić i kroplowke dzisiaj. Jutro kontrola .

Dziękuję, że pytasz :-*

A Ty się tam trzymaj Kochana :-) buziaki

@doublemummy Ty i te sny [emoji23] historia z ptakiem też niesamowita.

pogoda u nas taka paskudna, że szkoda gadać. Dobrze, że wczoraj miło spędziłam wieczór i naladowalam baterie

Udanych wizyt i fajnego dnia

reklama
Dzień dobry wszystkim

Dziewczyny, powodzenia na wizytach, życzę samych dobrych wieści !

@gie_er dobrze ze jesteś bez żadnych ekscesow. Odpoczywaj sobie duzo....Zresztą z takim ciśnieniem to pewnie nie problem :D

Diana prawie się posikalam , uwielbiam Cie dziewczyno :D

@Millo tez właśnie wydaje mi się ze to 3 dniowa. Zaobserwujesz jak pojawią się krostki . Oby to było tylko to , zdrówka :*

Ja chyba zaraz słaba kawę zrobię, taką mam tu pogodę kolderkowa :(
Co do brzucha to mam podobnie co kilka dni nawet co tydzień mam jakieś 2 dni dyskomfortu spowodowanego rozrastaniem macicy. Zwykle ciężko mi się leży wtedy na boku poniewaz wszystko cisnje j zarywa ...to spie na polsiedzaco i pomaga.

Ostatnia edycja:
Do góry