reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Cieszymy się że wszystko idzie ku lepszemu, oby tak dalej. :)
heh, u mnie takie ciśnienie to już to wyższe w trakcie ciąży (jakieś 110/70), dla mnie zawsze normą było w okolicach 90/60 także podejrzewam, że czujesz się tak jak ja często miałam wcześniej, teraz w końcu nie mam tych kłopotów.
Ja się z kolei źle czuję jak mam wyższe ciśnienie niż to 110/70, ja przyzwyczajona do niskich ciśnień :)

reklama
umierala?? z takim dobrym cienieniem?? ja na poprzedniej wizycie miałam 90/55 i żyłam [emoji14] Ale ja niskocisnieniowiec jestem
Moja norma przed ciążą to tak 130/80 [emoji4] ale wolę być słabsza a nie krwawić. Przepraszam, ale jestem nie w temacie jak Twoje przeziębienie, tabletki na gardło coś pomogły? @Rossiczka jak psinka dzisiaj się ma?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka:*

Bebebe,Ola super wizyt dzisiaj:*
Gieer dobrze ze juz lepiej sie czujesz i nic nie leci:)Odpoczywaj sobie jak najwiecej:)

U nas w nocy dalej goraczkowo.Podejrzewam poki co 3dniówke bo jeszcze nie miał.Innych objawow oprocz kataru brak.Jak nie ma goraczki to ma humor i jest normalny.
Pogoda dzis okropna..zimno,deszczowo jak na jesien..co to za lato ma byc;/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim wspaniałym kobitką :) u mnie pogoda paskudna pada, wieje i jest zimno a ja muszę z synkiem do lekarza na kontrol bo wyskoczyło mu na brzuszku takie jak by obtarcie ale na tym wychodzą mu pęcherzyki - coś jak odcisk ale nie jest to duże ( wielkości 5zl) i miałam to smarować dookoła maścią te pęcherzyki pudrem płynnym i dawać mu zyrtex i calcium. Jestem ciekawa co mi lekarka dziś powie bo w sobotę chce wyjeżdżać. Po lekarzu jakieś szybki zakupy i sprzątanie wrrrrr ale łazienka prawie już skończona więc trzeba ją również ogarnąć a popołudniu kontrol i poproszę go żeby mi zrobił USG - może dziś lepiej się pokarze i będzie na więcej % wiadomo czy to jednak Leoś :)
Miłego dnia dziewczyny i dużo słonka życzę
@gie_er bardzo się cieszę że już krwawienie poszło sobie. Jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej chodź w szpitalu to nawet dobrze nie jest ;)
Ciumki dla wszystkich

Moja norma przed ciążą to tak 130/80 [emoji4] ale wolę być słabsza a nie krwawić. Przepraszam, ale jestem nie w temacie jak Twoje przeziębienie, tabletki na gardło coś pomogły? @Rossiczka jak psinka dzisiaj się ma?

Ja rozumiem, każda z nas ma inne ciśnienie i jest do tej swojej normy przyzwyczajona :)

U mnie... lepiej, ale tylko ssę tabletki na gardło i piję syrop prawoślazowy, więc leczenie się przeciąga. Ale chyba jest lepiej. Najgorzej jest rano jak się przebudzę, bo w nocy napłynie mi flegmy do gardła i muszę to odkrztusić, a to nie jest najprzyjemniejsze.

Aaaa i próbowałam płukanki z wodą utlenioną - paskudne, ale chyba powtórzę.

Ja rozumiem, każda z nas ma inne ciśnienie i jest do tej swojej normy przyzwyczajona :)

U mnie... lepiej, ale tylko ssę tabletki na gardło i piję syrop prawoślazowy, więc leczenie się przeciąga. Ale chyba jest lepiej. Najgorzej jest rano jak się przebudzę, bo w nocy napłynie mi flegmy do gardła i muszę to odkrztusić, a to nie jest najprzyjemniejsze.

Aaaa i próbowałam płukanki z wodą utlenioną - paskudne, ale chyba powtórzę.
Ja kiedyś w ramach eksperymentu wsadziłam do nosa patyczek higieniczny nasączony wodą utlenioną, i też nie było to miłe :-D[emoji23]

Kochana jestem [emoji4] wyszłam wczoraj do tego domu koło 10, ale wróciłam szybko się umyłam zjadłam coś bo w szpitalu schudłam 2 kg, więc jestem już znowu 4 na minusie. Pojechałam do rodzinnego i w poniedziałek założą mi holtera ciśnieniowego. Mam brać luteine dowcipnie 2*2, dopegyt 3*1, duphaston 1*1, magnez 2*1. Odkąd jestem w domu nie poleciała ze mnie ani kropelka. Za to ciągle śpię bo dla mnie ciśnie 100/60-111/68 to prawie jakbym umierała [emoji4] życzę powodzenia wszystkim wizytujacym, a Tobie już kiedyś pisałam, że jesteś niesamowicie dzielną kobietą :-) [emoji9]

Super ze wszystko oki zadnych krwawien oby już tak zostało. Heh ty przyvtakim ciśnieniu sie czujesz "jakbyś umierała" a ja tekie cisnienie to mam bardzo czeato ale to już taka moja uroda i dobrze sie przy nim czuje.

A dobrze, dzisiaj już coś do jedzenia dostanie. Muszę zastrzyk jej zrobić i kroplowke dzisiaj. Jutro kontrola .

Dziękuję, że pytasz :-*

A Ty się tam trzymaj Kochana :-) buziaki

@doublemummy Ty i te sny [emoji23] historia z ptakiem też niesamowita.

pogoda u nas taka paskudna, że szkoda gadać. Dobrze, że wczoraj miło spędziłam wieczór i naladowalam baterie

Udanych wizyt i fajnego dnia

reklama
Dzień dobry wszystkim

Dziewczyny, powodzenia na wizytach, życzę samych dobrych wieści !

@gie_er dobrze ze jesteś bez żadnych ekscesow. Odpoczywaj sobie duzo....Zresztą z takim ciśnieniem to pewnie nie problem :D

Diana prawie się posikalam , uwielbiam Cie dziewczyno :D

@Millo tez właśnie wydaje mi się ze to 3 dniowa. Zaobserwujesz jak pojawią się krostki . Oby to było tylko to , zdrówka :*

Ja chyba zaraz słaba kawę zrobię, taką mam tu pogodę kolderkowa :(
Co do brzucha to mam podobnie co kilka dni nawet co tydzień mam jakieś 2 dni dyskomfortu spowodowanego rozrastaniem macicy. Zwykle ciężko mi się leży wtedy na boku poniewaz wszystko cisnje j zarywa ...to spie na polsiedzaco i pomaga.

Ostatnia edycja:
Do góry