reklama
Ja te tabletki biorę od miesiąca i wyniki mimo to wyszły mi gorsze jak miesiąc temu. A co to jest ta acerola?Niestety niedobory żelaza zaburzaja ogólny obraz krwi
Mam nadzieję ze T tabletki coś nam pomoga. Choć z tego co wiem to trzeba czasu. Dzisiaj już lyknelam 1porcje równolegle z acerola - korzystam z dobrej porady ciotki @Millo
Millo jak się czuje synek?Carlar brawo ze znalazlas siłe by je wyciągnac z szuflady:* i dobrze ze udalo się je zrobić by na zawsze mogla z Wami być:***
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Rossiczka
Moderatorka
@CarlaR Ślicznie to napisałaś. Ja nie wiem co to za ból i mam nadzieję, że się nigdy nie dowiem. Ale gdyby jednak było mi to dane to chciałabym poznać takich ludzi jak Ty by mieć siłę dalej żyć i nadzieję
@reniuszek ja wizytę mam za tydzień z połówkowym inaczej niż zwykle (bo sądziłam ze będę mieć w moje imieniny 26 ) ale mój gin na urlop wyjeżdża. Zapytałam się gdzie odpo
@reniuszek ja wizytę mam za tydzień z połówkowym inaczej niż zwykle (bo sądziłam ze będę mieć w moje imieniny 26 ) ale mój gin na urlop wyjeżdża. Zapytałam się gdzie odpo
a mi zaczyna sie powtarzać to samo co w pierwszej ciaży czyli rzyganie juz krwia... Znowu mam tak przełyk wyżarty... Jak bulimiczka... Masakra, a do tego piecze od zgagi...
Współczuję. Ja zgagę mam zadko a i tak jęczę że nie daję sobie rady. Biedna Ty 3ciąże z tymi dolegliwościami.
@CarlaR Pięknie napisalaś, Mam nadzieję ,że nie doświadczymy już strat dzieci. Bólu nie da się opisać to taki stan zawieszenia.
@reniuszek dobra decyzja. Stresy i trudne decyzje zostaw na później teraz masz inne piorytety- Dzieci i udane zakupy
@Rossiczka Jagoda bardzo ładne imię mój syn ma w przedszkolu taką koleżankę i Jaśminke też ma.
Nie chcę narzekać ,ale strasznie dużo piszecie ;p mam trudności z nadrabianiem jak nie mam cały dzień dostępu do neta. Byłam dziś w smyku i nie mogłam się zdecydować jakie wybrać na dziewczynkę czy neutral . Rozmiary przebrane są albo 50 albo 74. Pytałam i jeszcze mają dochodzić na necie też brak tego co mnie interesuje. Śpioszki są w super cenach 3pak za 40zł.
Co do suplementacji żelaza, pozwolę sobie się wtrącić bo już od 8 lat praktycznie non-stop muszę suplementować- po mamie mam upośledzone wchłanianie żelaza (czy jakoś tak to się nazywa) i co próbuję odstawić na choćby miesiąc, to wyniki lecą na łeb na szyję, mimo że moja dieta jest bogata w żelazo.
W moim przypadku Tardyferon nie przynosił rezultatów niestety, a jak już coś drgnęło to minimalnie. Jakieś 2 lata temu moja dr rodzinna, która wzięła sobie za punkt honoru wydobyć mnie spod władzy anemii poradziła przejście na Sorbifer Durules i znacząco pomógł. Tak czy siak to trwa ale o wiele krócej. Dobra wiadomość, że jak najbardziej jest przystosowany dla kobiet w ciąży, a nawet w ulotce w zastosowaniu ma wpisaną m.in. ciążę.
Części osób wystarczy ten pierwszy preparat ale w razie jakby Wam nie pomagało, to możecie pogadać ze swoimi lekarzami o tym drugim (jest on na receptę).
W moim przypadku Tardyferon nie przynosił rezultatów niestety, a jak już coś drgnęło to minimalnie. Jakieś 2 lata temu moja dr rodzinna, która wzięła sobie za punkt honoru wydobyć mnie spod władzy anemii poradziła przejście na Sorbifer Durules i znacząco pomógł. Tak czy siak to trwa ale o wiele krócej. Dobra wiadomość, że jak najbardziej jest przystosowany dla kobiet w ciąży, a nawet w ulotce w zastosowaniu ma wpisaną m.in. ciążę.
Części osób wystarczy ten pierwszy preparat ale w razie jakby Wam nie pomagało, to możecie pogadać ze swoimi lekarzami o tym drugim (jest on na receptę).
Millo
Fanka BB :)
Ankuś furczy Mu w nosie..i ma 37-38..spi..cos tam dzis zjadl wiec to nie angina przynajmniej.Mowil pozniej ze brzuch juz nie boli.. Ja jak On cos ma to jestem od razu posrana Zobacze jak jutro bedzie i najwyzej wieczorem lekarz.Boje sie ze to pasozyty albo co..
Ponad tydz temu mial kaszel i katar ale chyba zapalenie pluc to by nie bylo jak juz nie kaszle?Cholera wie..
Ponad tydz temu mial kaszel i katar ale chyba zapalenie pluc to by nie bylo jak juz nie kaszle?Cholera wie..
reniuszek
Love in the knick of time
Wspolczuje u nas anemia ewidentnie ciążowa no i ostatnio zaniedbałam dietę. Przez te upaly i ekscesy z zębem ledwo co jadłam.Co do suplementacji żelaza, pozwolę sobie się wtrącić bo już od 8 lat praktycznie non-stop muszę suplementować- po mamie mam upośledzone wchłanianie żelaza (czy jakoś tak to się nazywa) i co próbuję odstawić na choćby miesiąc, to wyniki lecą na łeb na szyję, mimo że moja dieta jest bogata w żelazo.
Ogólnie na poprawę czerwonych krwinek polecam dziczyznę . Dzięki zajadaniu kiełbasek i schabikow z dzika morfologia zawsze na wysokim poziomie
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Ja dziś cały dzień poza domem. Byłam rano zawieźć l4 do pracy później skoczyłam na paznokcie po powrocie na plac zabaw z dzieckiem a później byłam na zakupach w biedrze.
Dziewczyny ciesze się z udanych wizyt - oby tak dalej !!!
Ja w piątek jadę nad morzę a chęci zero ...
W nocy tak mnie zgaga piekła ,że wypiłam cały karton mleka
Dziewczyny ciesze się z udanych wizyt - oby tak dalej !!!
Ja w piątek jadę nad morzę a chęci zero ...
W nocy tak mnie zgaga piekła ,że wypiłam cały karton mleka