reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Nie wiem czy Wam wczoraj pisałam, ale wieczorem usłyszałam że 18 tydzień to młodziutka ciąża i jakoś się to zakończy. Za chwilę poproszę cudownego lekarza który tutaj jest o rozmowę. Zapytam go co o tym myśli bo ordynator powiedział że na tym etapie ciąży nic nie są w stanie zrobić. Najwyżej poproszę tamtego, żeby mnie w prywatnym gabinecie przyjął i przebadał a holtera EKG też mam załatwione na PZU i nie będę leżeć i się wkurzać że niby człowiek pod opieką a jednak nie

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
"Jakos się to zakonczy"?! Ja pierdziele!!! Ich zadaniem jest ratowanie kuzwa noooo! To jest mały człowiek nosz kurna! Płakać mi się chce. @gie_er jedz szukaj innego lekarza. Trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą myslami. Gdybym mogła Ci jakoś pomóc Boże drogi... ŚCISKAM Cię mocno i przesyłam całą siłę jaką tylko mogę. Jesteś silna i Malutka też, dacie radę :*

reklama
No kurcze wkurza mnie takie podejście lekarzy, nie wazne jaki tydzien, powinni walczyc o ciaze, to jest mala istota. Co za szpital, faktycznie jak maja nic nie robic to musisz podzialac sama i poszukac dobrej opieki. Trzmaj sie cieplutko, to krwawienie chociaz minelo?
Wczoraj koło 15 już były tylko beżowe plamienia koło 21 już żywą krwią, o 23 się ze mnie lało, od rana lepiej jak mąż siedział ze mną od 8 do 10 to byłam przy nim taka spokojna, że ciśnienie miałam 120/70 i plamienie prawie całkiem minęło. Jedyne co to pakują we mnie dużo progesteronu bo od wczoraj od 18 dostałam już 2x dupka i 4x luteine

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powodzenia na wizytach i badaniach połówkowych ;)Trzymam kciuki
@pieszczoszka1988 Duża dziewczyna już ;)Ja też bym chciała rodzić naturalnie,ale przez to przodujące łożysko to nie wiem jak będzie.
@Zinc Najważniejsze,że wszystko się dobrze skończyło.;)
@Rossiczka Zdrowia dla pieska.Mam nadzieje,że będzie wszystko ok.
@gie_er Boże tych lekarzy to w kosmos wystrzelić. Jak oni mogą Cię wypuścić ze szpitala jak jest krwawienie.Szukaj pomocy gdzie indziej..może ktoś normalny się trafi.

@gie_er jak się cieszę że już lepiej, wiedziałam że tak będzie! [emoji3]

A ja już po połówkowym! [emoji4] lekarz badał mnie przez 30min, bardzo dokładnie, super doktor bo wszystko wyjaśnia a dodatkowo zagadywał nas o inne sprawy typu np czym się zajmujemy, opowiadał też o różnych ciekawych swoich historiach, i dzięki temu mogliśmy się wyluzować bo byliśmy strasznie spięci [emoji6] w skrócie: wszystko jest Ok, termin przesunął mi się z powrotem z 28go lutego na 2-go grudnia. Dzidziuś mi wszystko na swoim miejscu a między nóżkami ma jajuńka! [emoji3] na 80% chłopak! Czyli tak jak obydwoje przeczuwaliśmy [emoji4]

@gie_er jak się cieszę że już lepiej, wiedziałam że tak będzie! [emoji3]

A ja już po połówkowym! [emoji4] lekarz badał mnie przez 30min, bardzo dokładnie, super doktor bo wszystko wyjaśnia a dodatkowo zagadywał nas o inne sprawy typu np czym się zajmujemy, opowiadał też o różnych ciekawych swoich historiach, i dzięki temu mogliśmy się wyluzować bo byliśmy strasznie spięci [emoji6] w skrócie: wszystko jest Ok, termin przesunął mi się z powrotem z 28go lutego na 2-go grudnia. Dzidziuś mi wszystko na swoim miejscu a między nóżkami ma jajuńka! [emoji3] na 80% chłopak! Czyli tak jak obydwoje przeczuwaliśmy [emoji4]
Listopada Chyba hehe

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

@Rossiczka mam nadzieję, że badania nie wykażą niczego groźnego..

@gie_er a nie ma możliwości, że jakieś naczynko nie wytrzymuje po prostu wysokiego ciśnienia i przez to leje się krew?

@Angella210 ale łożysko może Ci się jeszcze podnieść i wtedy poród naturalny wchodzi w grę [emoji6].

@Zinc ten luty [emoji23][emoji23] pewnie jakaś autokorekta ale się zaśmiałam aż [emoji23]. A to nie jest tak, że termin to usg genetycznego z 12 tyg już się nie powinien przesuwać? Że potem już dziecko rośnie wg predyspozycji genetycznych i to mogłoby zaburzać odpowiednie ustalenie terminu? Gratuluję syna [emoji16].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powodzenia na wizytach i badaniach połówkowych ;)Trzymam kciuki
@pieszczoszka1988 Duża dziewczyna już ;)Ja też bym chciała rodzić naturalnie,ale przez to przodujące łożysko to nie wiem jak będzie.
@Zinc Najważniejsze,że wszystko się dobrze skończyło.;)
@Rossiczka Zdrowia dla pieska.Mam nadzieje,że będzie wszystko ok.
@gie_er Boże tych lekarzy to w kosmos wystrzelić. Jak oni mogą Cię wypuścić ze szpitala jak jest krwawienie.Szukaj pomocy gdzie indziej..może ktoś normalny się trafi.
mi o łożysku napisali : przednia ściana nisko czy to tez przodujące ? ale chyba nie bo o cc nie mówili nic.
Ja prawie cała noc nie spałam :/ nie umiałam za cholere zasnąć .
Gier kochana wiem,że to nie jest łatwe ale musisz się uspokoić i starać się myśleć pozytywnie !
Rossiczka zdrówka dla pieska :* u nas były takie objawy jak pies miał draśnięte jelito od kości

@Rossiczka mam nadzieję, że badania nie wykażą niczego groźnego..

@gie_er a nie ma możliwości, że jakieś naczynko nie wytrzymuje po prostu wysokiego ciśnienia i przez to leje się krew?

@Angella210 ale łożysko może Ci się jeszcze podnieść i wtedy poród naturalny wchodzi w grę [emoji6].

@Zinc ten luty [emoji23][emoji23] pewnie jakaś autokorekta ale się zaśmiałam aż [emoji23]. A to nie jest tak, że termin to usg genetycznego z 12 tyg już się nie powinien przesuwać? Że potem już dziecko rośnie wg predyspozycji genetycznych i to mogłoby zaburzać odpowiednie ustalenie terminu? Gratuluję syna [emoji16].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Termin 28 listopad [emoji3] miałam stwierdzonych na usg prenatalnym w 13tym tyg. Lekarz powiedział że 4dni to żadna różnica, poza tym termin jest ustalany na podstawie statystyki, doprecyzowuje się w trakcie ciąży. A i tak potem może być inaczej. [emoji4]

@gie_er trzymam za Was ciągle kciuki i nie mogę przez tą o tobie myśleć. Wierzę że zrobisz wszystko co w twojej mocy żeby wyjaśnić sytuację :*

@Rossiczka wszystkiego najlepszego dla pieska oby szybko stanął na nogi !

Dziewczyny gratuluję super wieści z badań :-)

Nie wiem co pisać brak sił....

reklama
Teraz kroplowka, antybiotyk, nospa coś na zastopowanie krwawienia w jelitach . Plus morfologia , biochemia, kał i test na parwo.
Gorączki nie ma nie jest osowiala. Więc raczej to jakieś ostre zapalenie żołądka etc

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
A jakąś diagnostykę obrazową miała? Jak nie jest osowiała to dobry znak :)

yuudhqvkh0cpri5e.png

Do góry