reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja nie robiłam bety i nie będę robić chyba wystarczy mi brak @ i test pozytywny.
Jeeeeezu jak ja kicham, a chora nie jestem a przy kichnieciu boli mnie dół brzucha jak by jajniki miały mi wypaść. Ale pamiętam że przy pierwszej i drugiej ciąży też tak miałam, ale nie kichalam nigdy aż tak że 3 razy w ciągu pięć minut i tak od wczoraj. Przeczytałam gdzieś na stronie ze to tez objaw ciąży (fajnie wiedzieć)

Asiula24 czemu się boisz. Ja narazie jakoś spokojnie, damy radę!! ;)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zaczelam krwawic niestety... poki co odpoczywam i leze. Biore progesteron bo mi zapisali w klinice in vitro.... no i nospe. Ale po wysiusianiu mam krew.... czekam na jutrzejsza wizyte. Z calego serca zaluje ze nie ma mnie w Polsce, bylam po pracy w 2 szpitalach na emergency tu w UK- oddzial wczesnej ciazy gdzie stacjonuje ginekolog w razie potzreby otwarte od 8-16.30 pon-pt. Na ostrym dyzyrze nie ma ginekologa!!![emoji29][emoji22][emoji22]

Robisz wszystko co powinnaś. Spokojnie. Krwawienie nie musi zwiastować niczego złego. Leż, odpoczywaj, nie czytaj internetu oprócz naszego forum ;) kobiety krwawią z różnych powodów które nie zagrażają ciąży. Bierzesz progesteron, nospe, leżysz, najważniejsze.

Zaczelam krwawic niestety... poki co odpoczywam i leze. Biore progesteron bo mi zapisali w klinice in vitro.... no i nospe. Ale po wysiusianiu mam krew.... czekam na jutrzejsza wizyte. Z calego serca zaluje ze nie ma mnie w Polsce, bylam po pracy w 2 szpitalach na emergency tu w UK- oddzial wczesnej ciazy gdzie stacjonuje ginekolog w razie potzreby otwarte od 8-16.30 pon-pt. Na ostrym dyzyrze nie ma ginekologa!!![emoji29][emoji22][emoji22]

Znam system w UK ponieważ drugie dziecko tam rodzilam. Krwawilam w 9 tyg, pojechałam do szpitala a tam mi powiedzieli "no trudno tak bywa do 15 tyg. Nie ratujmy, nie podtrzymujemy ciąży." nigdy nie byłam tak wkurzona. Na drugi dzień miałam już bilet do PL i tam zostałam przez miesiąc lekarz zapisał mi luteine okazało się że mam krwiaka w wielkości dziecka powiedział że w tym przypadku dobrze ze krwawisz to znaczy że krwiak Cie opuszcza że z dzieckiem jest ok. I jak minęło ryzyko wróciłam do UK. z urodzeniem też były jaja... Urodziłam 3 tyg po terminie, ponieważ powiedzieli ze wszytko musi się samo rozpocząć. W tym czasie byłam że 4 razy że "niby" nie czuje ruchów dziecka mimo że czułam. Chciałam by mnie po prostu przyjeli.

Ale będzie dobrze zobaczyć, krwawienie nie musi oznaczać coś złego. Tak się składa że moja szwagierka jest też w ciąży dwa tyg do przodu niż ja ;) wczoraj w szpitalu wyladowala bo właśnie zaczęła krwawic, dziś napisała mi smsa że wszytko ok serduszko bije (już w Polsce mieszkam na stale)

Hejka:)
I przyszło mi rozpocząć nowy wątek:)Wczoraj ujrzałam cień na teście a dziś beta sprawiła mi wiele radości:))
Przybywajcie Mamusie[emoji8][emoji8]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Czyżbyśmy i tutaj się miały spotkać po Wrześniówkach?? :) Na razie witam się nieśmiało dziś wyszedł cień na teście :)

Gieer tak:* witaj Kochana:**Gratulacje:)w pon na betke?:)

Melka lez jak najwiecej moze masz krwiaczka!Fajna pomoc ..nie powiem..wspolczuje!!Trzymam mocno za Was kciuki!!:*Informuj co i jak!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kochanie leż i staraj się nie stresować. Ja też pierwszą ciążę prawie całą krwawilam a mój mały niedługo skończy 5 lat. Musi być dobrze :* :* :*

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie robiłam bety i nie będę robić chyba wystarczy mi brak @ i test pozytywny.
Jeeeeezu jak ja kicham, a chora nie jestem a przy kichnieciu boli mnie dół brzucha jak by jajniki miały mi wypaść. Ale pamiętam że przy pierwszej i drugiej ciąży też tak miałam, ale nie kichalam nigdy aż tak że 3 razy w ciągu pięć minut i tak od wczoraj. Przeczytałam gdzieś na stronie ze to tez objaw ciąży (fajnie wiedzieć)

Asiula24 czemu się boisz. Ja narazie jakoś spokojnie, damy radę!! ;)

Też nie robiłam bety :) 7 pozytywnych testów mi starczy [emoji14] w poniedziałek lekarz :)

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

@0MELKA0 co za opieka zdrowotna ;( nawet po invitro jak wiadomo, że człowiek długo się starał. Bierz progesteron, nospe i na wszelki wypadek wstawaj tylko do ubikacji. Bądź dobrej myśli, czytałam o mnóstwie dziewczyn, które plamily a wszystko kończyło się dobrze :*
@Ankuś dobrze zrobiłaś, nie ma co ryzykować z chorobą szczególnie w pierwszych 3m-cach. Stęsknicie się za sobą a potwm będzie drugi miesiąc poślubny ;)

Ja wczoraj zrobiłam ostatnie badania przed wizytą. Nie ma tragedii, ale mam podwyższone CRP. Norma do 5 normalnie a w ciąży do 10 niby. Ja mam 8,3. No i wyszły mi erytrocyty w moczu, czyli krwinki czerwone, niby niedużo ale są, zobaczymy co lekarz powie.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Angella210 super że widziałaś swoją kropeczkę już [emoji6]

@M@gda @katie7 gratuluję ładnie rosnących bet [emoji6]

@0MELKA0 jak sytuacja u Ciebie? mam nadzieję, że krwawienie się zatrzymało. A to nie jest przypadkiem termin w którym powinnaś dostać @? Podobno wtedy też się zdarzają krwawienia.

@gie_er witaj [emoji6] trzymam kciuki za ciemniejące krechy [emoji6]

A właśnie dziewczyny, jak u Was z seksem? Uprawiacie teraz czy odpuszczacie temat? My od pozytywnego testu nic, mam obawy i dopóki nie usłyszę od lekarza, że wszystko jest ok i daje nam zielone światło to czekam.. Jakoś tak głowa mnie blokuje..

Miłej soboty życzę i zbieram się na jakieś zakupy [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry