@doublemummy,
@Ankuś,
@reniuszek u mnie to jest zagmatwane. Po roku pracy wywalczyłam 300 zł podwyżki. Właśnie ze względu na to że jak zajdę w ciążę to żebym miała za co żyć i nie bidować. Po czym, pod koniec października zarazili mnie w pracy jakimś wirusem i dostałam zwolnienie na 3 dni robocze, tj. 2 ostatnie dni października i 1 dzień listopada. A w grudniu znów dostałam L4 z tytułu poronienia i to na 2 tyg. Tam wcześniej też mi się zdarzały L4 takie na 1 czy 2 dni. Brałam je żeby ludzi nie pozarażać bo jesteśmy malutką firmą. I jak zwykle moje dobre serce mnie wystawiło do wiatru. Bo z 8 miesięcy przepracowanych za wyższą stawkę krakowski ZUS zaliczył tylko 4. Bo do zasiłku biorą tylko te miesiące, które są w pełni przepracowane. Czyli jak ja miałam 1 dzień L4 w listopadzie to już się nie liczyło do średniej. Nie wiedziałam że tak robią a w prawie siedzę dość konkretnie ze względu na zawód. Nasza księgowa też była w szoku. Ja liczyłam na to że wyciągną mi średnią z 8 + 4 miesięcy i zapewne obetną te 150 zł. I będę jeszcze w stanie sobie odłożyć z 200 zł do skarbonki. A Oni obcięli mi 400 <3 Będę dostawać mniej pieniędzy niż zarabiałam na etacie przed podwyżką. Takie są ... (tu zostawię miejsce na gorzkie żale).
@chucherko,
@pieszczoszka1988 cudownych wizyt. A na Ciebie pieszczoszka czekamy jeszcze bardziej z fotkami
3D <3
@eklerkaa,
@Millo ja w temacie niewygodnego łóżka wiodę prym. Śpimy na wersalce która zarówno w osi pionowej jak i poziomej jest skrzywiona w U. Moje lędźwia płaczą ^^ Dziś przyjeżdża teść, to zamieni zmężem tą wersalkę na mniejszą z małego pokoju. Spaliśmy na niej jak jeszcze mieszkaliśmy z teściami. Nie jest to komfort jakich mało ale napewno lepszy niż podwójne U. A pod koniec wakacji zamówimy nowy narożnik. Sypialni nie mamy więc chociaż tyle ^^
@blair_90 pięknej fryzury Ci życzę
@Angella210 udanych wakacji. Z tym łożyskiem to poprostu musisz na siebie póki co uważać. Nie forsuj się zbytnio. Staraj się nie nosić ciężkich rzeczy - zostaw to dla Męża i odpoczywaj
@reniuszek tak jeszcze osobiście. Szybkiej regeneracji dziury po zębie. A wiesz jakie jaja u nas? Mąż się dziś rano zerwał bo go dziąsło zaczęła tak niemiłosiernie boleć. Poświecił latarką, patrzy - a tam przez noc wyrżnęła Mu się 8 ^^ Teraz się nie dziwię czemu maluszki tak płaczą na zęby jak ten mój stary chłop biadoli na dziąsełko przy 8 ^^ hihihihi
@Endywia a jakbyś 2-3 razy dziennie płukała nos wodą morską? Zawsze to mniej alergenów w nosie... Ja cierpię na przewlekły nieżyt nosa i mam taką specjalną konewkę do płukania. Mama mi z Norge przywiozła. Robię sobie roztwór 2x dziennie i tyle o ile da się oddychać nie stosując leków. Wiem że taką wodę można w spray'u w aptece dostać
Może by Ci to jakoś ulżyło po kilku dniach.
@eklerkaa dziękujemy za rubrykę z płcią
Ja tam co jakiś czas też grzebię w tym kalendarzu i przestawiam wizyty chronologicznie, hihihihi
@Mikado93, lekarz do zmiany i do definitywnie. Ja morfologię robiłam 2 raz bez szemrania. Wręcz gin by mnie zbeształ jakbym przyszła bez badań! W ciąży wszystko się bardzo szybko zmienia i trzeba stale się badać. Ja nie wiem co ten Twój lekarz wymyśla... Jeszcze Cię zdenerwował. Mój jak ma jakieś ale to się specjalnie nie odzywa żebym nie schizowała. Ale ja i tak poznaję że coś ukrywa [emoji14] A potem po miesiącu słyszę "no i wszystko pięknie, oby tak dalej". Ja bez stresu a on nie ma pacjentki na sumieniu [emoji14] Także koniecznie zmień lekarza na jakiegoś empatycznego. A nie takiego siuśka głupiego.
@iwilleatyou jesteś do schrupania <3 Piękna :*
@Manique znam to serducho. Ja wczoraj wstałam żeby składniki na placki wymieszać. Wrzuciłam co trzeba do miski i wróciłam do łóżka bo myślałam że się nogami nakryję :/ Dzisiaj będę próbowała odkurzać. Ale już to widzę jedno pomieszczenie - 30 min w wyrze
@CarlaR to jak dostaniesz przelew to daj znać
Mi narazie przynosiła listonoszka i zastanawiałam się nad zmianą na przelew. U mas mają 30 dni na przelew i koniec
Ewentualnie opóźnienie do najbliższego dnia kiedy wydają pieniądze.
@gie_er dokładnie jedź pociągiem. A dziura Cię nie wessa - spokojnie
Rossiczka ma rację. Pendolino jest ekstra. Jechałam 4 razy i mogłabym tak więcej <3
No, nadrobiłam 7 stron. Jestem z siebie dumna
Zajęło mi to godzinę xD Ja dziś wstałam przed 11. Spałam na 3 razy. I w sumie pomimo emocji sen miałam bardzo dobry. Idę ogarnąć jakąś szamę. Oluś głodny
A no i mój plan z tortem biszkoptowym padł. Mąż zażyczył sobie na urodziny snickersa bez pieczenia ^^ Ale tort też zrobię w najbliższym czasie bo bym taki wchłonęła, hihihi
Miłego dnia Kochane :*