reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Nie obrażam się :-) dziękuję :-*
Z tego co widziałam to zajmujesz się tańcem brzucha????

@Angella210 kochana koniecznie zdaj relacje. Nie mogę się doczekać :-)))) powodzenia!!!!

Hehe - taniec brzucha to jedna z imprez tylko ;) ale kilka lat temu bylam instruktorem salsy :) kilka dobrych lat uczylam w jednej z krakowskich szkol, a pozniej opracowalam program dla samych kobiet laczacy salse z fitnessem :)
Odkad mam ANtosia nie mam juz niestety czasu na prowadzenie zajec, wiec tylko od czasu do czasu pojawialam sie na imprezach, zeby potanczyc.
Lata 2016/2017 to moja ogromna milosc do silowni, gdzie moglam wyrzucac wszytskie smutki, zale i zlosci - mysle, ze podobnie masz z bieganiem :) moze sprobuje po porodzie :)
Naprawde wygladasz cudownie teraz - nie stresuj sie ta waga ani troche.. pozniej bedziemy robic zloty czarownic z dzieciaczkami po calej Polsce i zrzucimy :)

reklama
o właśnie skoro rozmowa o hybrydzie. Sama zastanawiam się nad swoim zestawem. Jaki sprzęt warto kupić, lub na co zwrócić uwagę ? Lakiery jakiej firmy polecacie etc ?

Mój mąż dzisiaj znowu mnie zaskoczył, wczoraj robiłam listę rzeczy co mniej więcej potrzebuje kupic był tam m.in. kosz Mojżesza. Sądziłam że będzie marudził, że po co skoro mamy łóżeczko etc. A On dzisiaj przed wyjściem, żebym może zaczęła szukać tego kosza i resztę ... Oczy miałam jak 5 złotych gdy to mówił, A żeby tego mało było to się zapytał czy kupujemy wózek nowy, czy ten po Tobiaszku będę używać :D

o właśnie skoro rozmowa o hybrydzie. Sama zastanawiam się nad swoim zestawem. Jaki sprzęt warto kupić, lub na co zwrócić uwagę ? Lakiery jakiej firmy polecacie etc ?

Mój mąż dzisiaj znowu mnie zaskoczył, wczoraj robiłam listę rzeczy co mniej więcej potrzebuje kupic był tam m.in. kosz Mojżesza. Sądziłam że będzie marudził, że po co skoro mamy łóżeczko etc. A On dzisiaj przed wyjściem, żebym może zaczęła szukać tego kosza i resztę ... Oczy miałam jak 5 złotych gdy to mówił, A żeby tego mało było to się zapytał czy kupujemy wózek nowy, czy ten po Tobiaszku będę używać :D

Kurcze ale mąż dobry!!! Mój em podobnie się zachowuje jak ma okres skruchy, nagle moje potrzeby i widzimisie są najważniejsze :-D oczywiście dobrze to wykorzystuje :-)

Co do hybryd, zamówiłam sobie na początek zestaw z semilac ze względu na to, że jest tam wszystko baza i top osobno i 5minilakierow w kolorach które mi podpasowaly plus akcesoria i płyny.
Lampa najzwyklejsza mini 9W - myślę że na początek wystarczy no i nie będzie szkoda jak mi się odwidzi :-D
Co do semilac to nie wiem jak to będzie u mnie wyglądało. Czytałam różne opinie i trochę takich niezbyt zachęcających. Dużo dobrych zebrałam nt Indigo i neonails więc podejrzewam, że będę sobie tymi właśnie markami rozszerzala mój podstawowy zestaw :-)

Dzień dobry
Angella powodzenia na wizycie!!! Daj znać jak było!
Co do kg to ja tez mam już ok. 7 na plusie ehhh brzuszek duży, w pierwszej ciąży przywaliłam 40 kg ale zrzuciłam więc teraz też jest mam taki zamiar...

Posłuchajcie najlepszego! Bo nie wiem kur... czy śmiać się czy płakać.... po wakacjach chcemy się wyprowadzić do domku który jest pod Wieliczką syn będzie kontynuował sszkołę w Krakowie bo nie chce słyszeć o zmianie szkoly w grudniu rozwiązanie a w styczniu na 90% mój mąż wyjeżdża na szkołę do Wrocławia na 7 miesięcy!!! Na weekend będzie zjezdzal jestem załamana szkoła i treningami Bartka które ma w Krakowie.... jakaś masakra to będzie...

Hehe - taniec brzucha to jedna z imprez tylko ;) ale kilka lat temu bylam instruktorem salsy :) kilka dobrych lat uczylam w jednej z krakowskich szkol, a pozniej opracowalam program dla samych kobiet laczacy salse z fitnessem :)
Odkad mam ANtosia nie mam juz niestety czasu na prowadzenie zajec, wiec tylko od czasu do czasu pojawialam sie na imprezach, zeby potanczyc.
Lata 2016/2017 to moja ogromna milosc do silowni, gdzie moglam wyrzucac wszytskie smutki, zale i zlosci - mysle, ze podobnie masz z bieganiem :) moze sprobuje po porodzie :)
Naprawde wygladasz cudownie teraz - nie stresuj sie ta waga ani troche.. pozniej bedziemy robic zloty czarownic z dzieciaczkami po calej Polsce i zrzucimy :)
Salsa to było kiedyś moje Marzenie!!! Laski ja mam nadzieję, że się spotkamy z maluchami w jakiś miłych okolicznościach przyrody na jakis weekend!! Koniecznie! :-)

Ok, czyli nie ma reguly:) a to serio cos w stylu trzepotania skrzydel motyla na poczatku, jak to ladnie pisza?:)
Ja ruchy poczułam jakoś w okolicach 16-17 tygodnia, przy czym początkowo to właściwie nie byłam pewna czy to jest to czy może jednak sobie wkręcam, potem się okazało że raczej dobrze mi się wydawało i to był mały. ;) Ja u siebie to bym troszkę inaczej, może mniej elegancko, opisała :D

Zwłaszcza jak się kładę na plecach i się uda mi się wyciszyć, a mały akurat ma ochotę na szaleństwa, układam sobie ręce delikatnie na gołym brzuszku tak by ledwie go dotykać, a nie dociskać i przykryć jak największą część brzucha pomiędzy kością łonową a pępkiem. Wtedy jak mały fika fikołki lub się wierci z jednego boku brzucha na drugi, to czuć taką ruchomą twardszą górkę. ;) Aby nie pomylić go z oddychaniem fajnie ułożyć w miarę symetrycznie ręce, wtedy czuć czy to cały brzuch się unosi czy tylko maluszek. :D Jedynym mankamentem tej mojej metody u mnie jest to, że potrzeba cierpliwości, czasem trzeba tak w miarę nieruchomo (bez przekładania rąk) poleżeć jakiś czas, ja lubię wieczorem przed spaniem próbować wyczuć. Przynajmniej mój Piotruś do świeżo przyłożonej ręki za nic nie "przyjdzie".

Jeśli chodzi o czucie ruchów w pozycji siedzącej/stojącej to dopiero niedawno (18tc wg OM, 19tc wg USG) zaczęłam coś czuć i to raz może dwa zdarzyło się jakieś jakby kopnięcie.

PS. Uwielbiam pogodę w Gdańsku, niedawno pisałam, że leje, a już znów błękitne niebo i słonecznie się robi. ;)

Dzień dobry
Angella powodzenia na wizycie!!! Daj znać jak było!
Co do kg to ja tez mam już ok. 7 na plusie ehhh brzuszek duży, w pierwszej ciąży przywaliłam 40 kg ale zrzuciłam więc teraz też jest mam taki zamiar...

Posłuchajcie najlepszego! Bo nie wiem kur... czy śmiać się czy płakać.... po wakacjach chcemy się wyprowadzić do domku który jest pod Wieliczką syn będzie kontynuował sszkołę w Krakowie bo nie chce słyszeć o zmianie szkoly w grudniu rozwiązanie a w styczniu na 90% mój mąż wyjeżdża na szkołę do Wrocławia na 7 miesięcy!!! Na weekend będzie zjezdzal jestem załamana szkoła i treningami Bartka które ma w Krakowie.... jakaś masakra to będzie...
O kurde Daria! Mam nadzieję że Ci się uda rozwiązać problem. Szkoda że Twój młody nie chce zmienić szkole to pewnie potęguje stres, ale może jakoś się uda, w końcu chodzi o Ciebie bo będziesz z 2 w połogu i w wogole.... Trzymam kciuki macie jeszcze czas...a nóż coś się zmieni :*

A mnie strasznie bolą nogi po chodzeniu. I od wczoraj skurcze mega bolesne, też w nogach [emoji22][emoji22]
Skąd ja to znam. Mnie boli nad kolanami. Ale po wymasowaniu przechodzi :)

I mam pytanie do wszystkich dziewczyn. Napina wam się macica? Bo mi jak się czasem skurczy to twrzy taki twardy balonik, że mogę ją całą dokładnie wyczuć. Nie boli i samo przechodzi.

yuudhqvkh0cpri5e.png

A od kiedy te ruchy czujecie dokladnie? Ja mam 15 tydzien i jeszcze nic a nic :)
Ja w tym tygodniu (18) zaczęłam czuć delikatne kopniaki :) nawet jak się rękę przyłoży to czasem czuć przez brzuch. Mega uczucie :) Mi to przypomina jakby ktoś mnie palcem leciutko trącał od środka :D

yuudhqvkh0cpri5e.png

Ostatnia edycja:
reklama

Moja koleżanka która pracuje w salonie i mi też robi poleca indigo. Ja też to potwierdzam. Miałam różne lakiery i indigo z bazą proteinowa najlepiej się sprawdza. :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

Do góry