reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Asiula24 ja nie znam plci ;-) na jednej wizycie chyba w 12 tc lekarz cos napomknal ze chyba cos dynda miedzy nogami, ale jest za wczesnie. Ostatnio jak pytalam czy cos moze widac to powiedzial ze 19 lipca na polowkowych zobaczymy. Wiec czekam cierpliwie ;-)
Tyle dobrych wiesci sie uzbieralo, ciesze sie razem z wami :-)
Ostatnie dni czytalam was dzielnie ale nie mialam sil odpisywac...tak mi Gaja dawala popalic w nocy ze wstawalam nie przytomna, wczoraj to juz w ogole ze 4 h moze spalam. Dopiero dzisejsza noc jakims cudem bez darcia sie (ale wieczorem musialo byc)... jeszcze do tego meza nie ma od 13 juz i wraca dopiero w nocy.
Ale bylam we wtorek u pani psycholog, trafilam na super babke, 2 godziny z nia rozmawialam. Duzo pracy przede mna jeszcze, ale mam nadzieje ze jakos sobie z corka poradzimy. Musze jeszcze tylko do neurologa sie zapisac zeby skonsultowac nocne "ekscesy" tak na wszelki wypadek, bo to ja troche niepokoilo.
U mnie pierogi jutro tesciowa robi wiec z glowy mam obiad, dzisiaj mezowi gulasz wolowy gotuje, nie mam tylko jeszcze weny na obiad dla siebie

reklama
Ja rodziłam w styczniu i jakoś poszło :D kupowalam bodziaki i pajace z długimi rękawami :D

p19uflw1nv024jhl.png
To oczywiste :D Jednak te kombinezony, śpiworki, ubieranie na cebulkę.... A pogodę w zimie mamy ostatnio różną.

Ja dzisiaj poczułam wenę na zakupy :D Więc będę się chłodzić w galerii :D Jutro jeszcze moja siostra 20 letnia przyjeżdża na weekend, ona zawsze taka "modna" , że chyba sobie tez coś kupię aby nie wyglądać przy niej jak "idź stąd i nie wracaj " :D

Dziewczyny blagam pomocy! Czy ktoras z Was tez tak masakrycznie boli/bolala ostatnio glowa? Apap nie pomoze mi na taki bol. Jeszcze musze w pracy siedziec :( internista powiedzial. ze mozna w 2 trymestrze wziac ibuprofen bo gorzej dla dziecka jesli tak cierpie. Co robic? :(
Ja tak mam i moja siostra, ktora jest w 28 tyg. I okazalo sie, że za malo pijemy. W naszym stanie 2-3 litry to powinna byc norma. Sprobuj teraz wypic bardzo dużo wody, najwyzej bedziesz latać co 5 minut siku. Mi pomaga.

Hej dziewczyny

Życzę udanych wizyt

Powiem wam że mam dość tego upału u was były burze a tu nic ani deszczu ani burzy a tak duszno jest ze się nie da.
Dziś mam tak zwariowany dzień że szkoda mówić zaraz lecę po wyniki badan bo wczoraj mi się nie chciało iść po nie zrobić szybki obiad i idę na ten pogrzeb a najlepsze jest to że nie mam co na siebie ubrać takiego przewiewnego ehh bo spodniach długich nie pójdę bo się ugotuję :(
Jutro wizyta aż nie mogę się jej doczekać mam nadzieje że dowiem się co u mnie w brzuchu siedzi pamiętam że z pierwszym synem jak chodziłam w ciąży to dowiedziałam się w 6 miesiącu bo nie chciał pokazać co tam ma a przy drugim na połówkowym wiem mam nadzieje że jutro ładnie pokaże co tam ma a potem po wizycie jadę do pracy dam mi to L4 i po odbieram moje paski bo cos im się nie chce im mi wysłać
Uciekam bo się chyba dziś nie wyrobię a zachciało mi się barszczu czerwonego z pierogami

Cześć Dziewczyny!
Rossiczka gratuluję Wam Córeczki! Wyobrażam sobie co czujesz. Ja mam Córcie i po cichu marzę o Synu. Ale nastawiona jestem na Córeczkę kolejna. Ja urodziłam 2 sierpnia i tez nie wiem jak teraz zacząć ogarniać wyprawkę. Najpierw poczekam na pleć i się zacznie:). Chociaż mój ulubiony kolor to szary więc pewnie jak przy Łucji tak i przy drugim połowa garderoby będzie w szarościach.
CaRla gratuluje Synia. I spokoju do końca ciąży życzę:).,
Oska Ty to strzeliłaś w dziesiątkę. Parka! Idealnie:).
Millo trzymam kciuki, żeby złe poszło precz i żebyście mogli w spokoju i zrozumieniu cieszyć się tą ciążą. Ja zawsze staram się pamiętać, że zgoda buduje a niezgoda....
blair_90 siedzę w pracy i się śmieję do monitora, oczywiście z Twojej Panienki.

Trzymam kciuk za dzisiejsze wizyty!

Dopiero się obudziłam niedawno, ale pospałam! Dziś ostatni dzień w Białymstoku, idę na ostatnie zakupy. Mamy w sobotę jedne urodziny 12-latka, a w niedziele urodziny 3-latka. Oszaleć można z tym kupowaniem prezentów. :)
@Millo bardzo Ci współczuję tego stresu, Mąż chyba zapomniał, że jesteś w ciąży.. liczę, że emocje opadną i dojdziecie do porozumienia.
Ja tak jak @Rossiczka nie umiałabym pójść spać bez pogodzenia się. Choć my jeszcze nigdy nie mieliśmy jakieś większej kłótni, ale to dopiero 4 lata razem i rok po ślubie.
Mój Mąż to ugodowy człowiek i zawsze potrafi wystudzić mój temperament :)
Mnie wyprawka w ogóle trochę przeraża :D a zimowa szczególnie. Więc w tej kwestii będę bardzo na Was liczyć i patrzeć, co kupujecie :) małe bodziaki na początek z krótkim rękawem też się przydadzą np w domu? :) pomijam pierwsze chwilę opatulania i owijania...
Ale jestem głodna!!!! Ciągle :) ale dobrze, że tylko +2kg na razie.
Piszecie o upalach i burzach, u mnie raczej bez takiego szału, ale dziś chyba czuję wzrost temperatury :)
Miłego dnia kochane! I zapamiętuje sobie radę z piciem dużej ilości wody, kompletnie się tego nie trzymam..

@zielona26 u mnie szarość to też króluje nad wszystkim :D Więc możemy sobie piątkę przybić. Mnie teraz właśnie ruszyło na zakupy, jak znam płeć. Chociaż narazie moje żądze postaram się okiełznać :D

Ale jak widzę takie coś, to po prostu wiem, że muszę to mieć :D
81180_C2778_A_Tao-WorkingFormat_1200x1200.jpg

@blair_90 sytuacja Twojej córki przypomniała mi jak w podobnym chyba wieku bo 5 lat, do kościoła tak się wsytroiłam i skakałam sobie radośnie, aż tyłek świecił :D tata miał ze mnie taki ubaw, że do tej pory to wspominamy

Dzień dobry [emoji6]. Udanych wizyt życzę [emoji6]!

@Millo ja też jestem zdania, że czasem lepiej rozpętać kłótnie z piorunami i oczyścić atmosferę niż dusić w sobie i syczeć na siebie spode łba. Emocje opadną to się dogadacie [emoji6].

Tak piszecie o tych zakupach, że aż mnie korci by coś kupić dla maleństwa [emoji6]. Muszę wpłacić kasę na konto, z którego płacę w internecie to może wieczorem jeszcze coś z wyprzedaży w smyku zostanie [emoji6]. Miałam nie kupować nic do czasu poznania płci, ale już chyba nie wytrzymam...[emoji6]

Wczoraj poczułam taki wyraźny ruch w brzuchu [emoji7] od kilku dni wydawało mi się zwłaszcza wieczorem, że maleństwo daje o sobie znać [emoji6] ale starałam się nie nastawiać zbytnio. Ale wczoraj to już na pewno było maleństwo [emoji7]. Nie mogę się doczekać chwili, aż mąż też poczuje ruchy naszego dzieciątka [emoji7].

Dziś mam 18t1d [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj i ja dziś chyba poczułam pierwszego kopniaczka. Takie puk w brzuchu. Ciekawa jestem bardzo czy to dzidziuś faktycznie. No ale to już 19 tydz się rozpoczyna, więc wszystko możliwe. Czekam na więcej :)

Udanego dnia, pomimo tej ciężkiej pogody

reklama
Dzieki Dziewczyny:*Fajnie ze moglam sie Wam wygadac.Jak sobie wtedy poplakalam to rano juz bylo lepiej i stresu nie czuje.Bardziej sie zastanawiam kiedy zmięknie bo On uparty jest jak osioł.. ale 2 dzien obiadu nie bedzie mial i na ziemi musi sie super spac:D

Gratuluje tym co ruchy poczuly:))U mnie coraz to intensywniejsze♡

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry