reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

"Ból więzadła obłego macicy w ciąży
Macica podczas ciąży powiększa się około 100 razy powodując silne rozciąganie rozciągnięcie mięśni i tkanki łącznej. Przez to możesz odczuwać silny dyskomfort w pachwinach, boku jak również w podbrzuszu. Może pojawiać się ostry, rwący ból, podobny do tych menstruacyjnych bądź zakwasów.

Co jeszcze wywołuje ból więzadła obłego macicy?
  • Kaszel
  • Kichanie
  • Śmiech
  • Nagła zmiana pozycji ciała
  • Kopanie i poruszanie się dziecka
  • Wypełniony pęcherz
  • Ćwiczenia fizyczne"

reklama
Ja mam zachcianki od początku :-D często M jeździ na zakupy więc nawymyslam mu różnych cudów na kiju, a w między czasie zamawiam pizze i wcześniejsze pragnienia idą w zapomnienie:sorry2:

@Rossiczka mi już Fasolka zbrzydla-pora na kalafior

@blair_90 czy cukinie, które robiłaś były z mięsem drobiowym czy wieprzowym??
Mam mielone wieprzowe i zastanawiam się czy będzie smakowało :rolleyes2:
Tak mnie wczoraj natchnelas z propozycją na obiad :-D

Co do boli to ja mam ucisk po lewej stronie w kroczu. Też lekarz mi powiedział, że to od zwiększonego ciężaru macicy i to normalne.

Ja właśnie wróciłam z zakupów i pod drzwiami stała malunia paczka od Bebi Klubu. Zarejestrowałam się i dostałam taki eko-termofor wypełniony pestkami wiśni. Można go podgrzewac na ból brzuszka maluszka np lub chlodzić na jakieś urazy. Polecam :)
Mnie też czasem pachwina pobolewa, ale to np przy jakimś szybszym ruchu jak wstaje z łóżka. Myślę, że to normalne.
Codziennie robię ogórki malosolne, już zdurniec można, ale mój Mąż uwielbia.

"Ból więzadła obłego macicy w ciąży
Macica podczas ciąży powiększa się około 100 razy powodując silne rozciąganie rozciągnięcie mięśni i tkanki łącznej. Przez to możesz odczuwać silny dyskomfort w pachwinach, boku jak również w podbrzuszu. Może pojawiać się ostry, rwący ból, podobny do tych menstruacyjnych bądź zakwasów.

Co jeszcze wywołuje ból więzadła obłego macicy?
  • Kaszel
  • Kichanie
  • Śmiech
  • Nagła zmiana pozycji ciała
  • Kopanie i poruszanie się dziecka
  • Wypełniony pęcherz
  • Ćwiczenia fizyczne"
Właśnie wczoraj jak leżałam to od śmiechu mnie złapał ten ból :(
Dzięki, uspokoiłam się :)

Ja mam zachcianki od początku :-D często M jeździ na zakupy więc nawymyslam mu różnych cudów na kiju, a w między czasie zamawiam pizze i wcześniejsze pragnienia idą w zapomnienie:sorry2:

Co do boli to ja mam ucisk po lewej stronie w kroczu. Też lekarz mi powiedział, że to od zwiększonego ciężaru macicy i to normalne.
Ja jeszcze fasolka :-) kalafior może niedługo

Co do bólu, to mnie czasem pobolewa tak jakby kość z lewej strony w kroczu. W poprzedniej ciąży też tak miałam.

Z wieprzowym. Miałam akurat łopatke to zmielilam :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Ja po całym dniu nic nie robienia zabieram się za obiad. Na szczęście mam trochę pieczonego kurczaka, to wystarczy tylko ziemniaczki nastawić i sałatę na słodko zrobić (Mąż prosił ^^). Jutro mam gościa <3 Myślałam, że już będę po robieniu sernika i wrzucę focię ale czekam na kuriera i chyba się nie doczekam. Mąż wróci, to pójdę kupić co trzeba a On będzie pilnował czy czasem nie przyjechał :) Więc wieczór mam w kuchni. Mnie dziś cały dzień pobolewa lewa strona podbrzusza. Albo mnie Fistach kopie i tak rezonuje, albo się rozciąga. Obstawiam to drugie :) No nic, lecę do kuchni ogarnąć ziemniaczki i sałatę. Ach, no i jeszcze muszę kostium ciążowy zamówić, bo przyszły weekend tuż tuż. Chyba stanie na tankini ^^

Do góry