reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

"Ból więzadła obłego macicy w ciąży
Macica podczas ciąży powiększa się około 100 razy powodując silne rozciąganie rozciągnięcie mięśni i tkanki łącznej. Przez to możesz odczuwać silny dyskomfort w pachwinach, boku jak również w podbrzuszu. Może pojawiać się ostry, rwący ból, podobny do tych menstruacyjnych bądź zakwasów.

Co jeszcze wywołuje ból więzadła obłego macicy?
  • Kaszel
  • Kichanie
  • Śmiech
  • Nagła zmiana pozycji ciała
  • Kopanie i poruszanie się dziecka
  • Wypełniony pęcherz
  • Ćwiczenia fizyczne"

reklama
Ja mam zachcianki od początku :-D często M jeździ na zakupy więc nawymyslam mu różnych cudów na kiju, a w między czasie zamawiam pizze i wcześniejsze pragnienia idą w zapomnienie:sorry2:

@Rossiczka mi już Fasolka zbrzydla-pora na kalafior

@blair_90 czy cukinie, które robiłaś były z mięsem drobiowym czy wieprzowym??
Mam mielone wieprzowe i zastanawiam się czy będzie smakowało :rolleyes2:
Tak mnie wczoraj natchnelas z propozycją na obiad :-D

Co do boli to ja mam ucisk po lewej stronie w kroczu. Też lekarz mi powiedział, że to od zwiększonego ciężaru macicy i to normalne.

Ja właśnie wróciłam z zakupów i pod drzwiami stała malunia paczka od Bebi Klubu. Zarejestrowałam się i dostałam taki eko-termofor wypełniony pestkami wiśni. Można go podgrzewac na ból brzuszka maluszka np lub chlodzić na jakieś urazy. Polecam :)
Mnie też czasem pachwina pobolewa, ale to np przy jakimś szybszym ruchu jak wstaje z łóżka. Myślę, że to normalne.
Codziennie robię ogórki malosolne, już zdurniec można, ale mój Mąż uwielbia.

"Ból więzadła obłego macicy w ciąży
Macica podczas ciąży powiększa się około 100 razy powodując silne rozciąganie rozciągnięcie mięśni i tkanki łącznej. Przez to możesz odczuwać silny dyskomfort w pachwinach, boku jak również w podbrzuszu. Może pojawiać się ostry, rwący ból, podobny do tych menstruacyjnych bądź zakwasów.

Co jeszcze wywołuje ból więzadła obłego macicy?
  • Kaszel
  • Kichanie
  • Śmiech
  • Nagła zmiana pozycji ciała
  • Kopanie i poruszanie się dziecka
  • Wypełniony pęcherz
  • Ćwiczenia fizyczne"
Właśnie wczoraj jak leżałam to od śmiechu mnie złapał ten ból :(
Dzięki, uspokoiłam się :)

Ja mam zachcianki od początku :-D często M jeździ na zakupy więc nawymyslam mu różnych cudów na kiju, a w między czasie zamawiam pizze i wcześniejsze pragnienia idą w zapomnienie:sorry2:

Co do boli to ja mam ucisk po lewej stronie w kroczu. Też lekarz mi powiedział, że to od zwiększonego ciężaru macicy i to normalne.
Ja jeszcze fasolka :-) kalafior może niedługo

Co do bólu, to mnie czasem pobolewa tak jakby kość z lewej strony w kroczu. W poprzedniej ciąży też tak miałam.

Z wieprzowym. Miałam akurat łopatke to zmielilam :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Ja po całym dniu nic nie robienia zabieram się za obiad. Na szczęście mam trochę pieczonego kurczaka, to wystarczy tylko ziemniaczki nastawić i sałatę na słodko zrobić (Mąż prosił ^^). Jutro mam gościa <3 Myślałam, że już będę po robieniu sernika i wrzucę focię ale czekam na kuriera i chyba się nie doczekam. Mąż wróci, to pójdę kupić co trzeba a On będzie pilnował czy czasem nie przyjechał :) Więc wieczór mam w kuchni. Mnie dziś cały dzień pobolewa lewa strona podbrzusza. Albo mnie Fistach kopie i tak rezonuje, albo się rozciąga. Obstawiam to drugie :) No nic, lecę do kuchni ogarnąć ziemniaczki i sałatę. Ach, no i jeszcze muszę kostium ciążowy zamówić, bo przyszły weekend tuż tuż. Chyba stanie na tankini ^^

Do góry