reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Tusiaczzek1988 gratulacje. Ja pewnie dowiem się o płci na usg połówkowym. Chcę iść na 3d albo 4d. Nie mogę się doczekać, bo teraz takie wyprzedaże, a ja płci nie znam.

Hej kobietki :)

Słuszna waga [emoji6] ja to same kruszyny rodze bo 1 córka 2950 a druga 2360 [emoji39] u mnie zapewne skończy się cesarka bo mam zrosty na szyjce po pierwszym porodzie i przy drugim rozwarcie udało się poszerzyć tylko do 4 cm. Teraz się umierają że skoro 2 lata minęły od cc to spróbujemy sn . Tylko nie wiem czy jest sens tracić czas...

Zdrówka Kochana :*

Mnie bolało jak wbijali mi igły ze znieczuleniem przed podaniem zzo.

U mnie cc było po 52 h [emoji85][emoji86][emoji87]

W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg czyli ksiazkowo. A w 2 przytyłam 6 po czym schudłam 2 kg i na samym końcu miałam tylko 4 kg na plusie. Nikt się tego nie czepial. Ale dobrze wiem czemu tak było. Poprostu miałam straszne zagagi i nie mogłam poszaleć z żarciem. Jadłam mało albo wcale...

Super ! Gratulacje!! Chciałabym mieć teraz synka ale czuję że będzie kolejna baba do kolekcji [emoji14]

Co do porodów to ja przeżyłam i sn i cc. Może i sn boli ale po porodzie o bólu zapominasz. A znowu przy cc nie boli ale po jest strasznie. I skutki odczuwa się strasznie długo bo np teraz po 2 latach nadal nie czuje podbrzusza przez przeciete nerwy. Mówiło że czucie powróci a tu dupa. Mogę się szczypac i nic nie czuje.
No i rana ciągle swędzi, boli i piecze na zmianę pogody....

Dobranoc :*

To chyba zależy od organizmu. Ja nie mam prawie w ogóle śladu. Nic nie boli ani nie piecze. 2 dni po CC byłam na zakupach więc szybko doszłam do siebie. :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

Dzień dobry :)
Ja też raz miałam liczne bakterie w moczu, ale powtórzyłam z dokładnym zachowaniem higieny i wyszedł mocz idealny.
Codziennie budzę się z innym przeczuciem apropo płci babelka :)

Co do badania moczu, to mi jak pierwszy raz wyszło L.bakterie w poprzedniej ciąży, to lekarz kazał powtórzyć dając instrukcję jak się pobiera mocz do badania. Ku menu zdziwieniu powiedział że pod prysznicem a nie na kibelku . Potem jak czytałam podobną instrukcję u mamaginekolog To nie byłam tym zdziwiona ;-)

Ja też nie znam płci, ale mam plan by kupić uniwersalne ubrania dla Malucha. muszę jeszcze przejrzeć co mam po Tobiaszku . Ja akurat noworodki lubię w jasnych kolorach, dużo bieli.
Poza tym teraz tylko kupuje 56,62 bo w styczniu będą nowe przeceny wtedy znowu będę szaleć, ale dla starszego niemowlaka już można poszaleć .

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@Millo pij dużo (3 litry) wody, dużo sikaj, jedz żurawinę. U mnie co prawda bakterii nie ma ale od samego początku mam erytrocyty w moczu, więc biorę urosept. Ogólnie w ciąży często jakieś rewelacje się dzieją z wynikami..na spokojnie :* do wtorku doczekasz

Maja powodzenia na wizycie! Czekamy na dobre wieści ;-)
Millo mam nadzieję że szybko wyniki będą w normie! Nie denerwuj się będzie dobrze.
Dzień dobry ;-)
My już na nogach od rana, jesteśmy już na zbiórce bo młody znowu ma turniej więc jedziemy kibicować ;-)
Miłego dnia!

reklama
Do góry