reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Tusiaczzek1988 gratulacje. Ja pewnie dowiem się o płci na usg połówkowym. Chcę iść na 3d albo 4d. Nie mogę się doczekać, bo teraz takie wyprzedaże, a ja płci nie znam.

Hej kobietki :)

Słuszna waga [emoji6] ja to same kruszyny rodze bo 1 córka 2950 a druga 2360 [emoji39] u mnie zapewne skończy się cesarka bo mam zrosty na szyjce po pierwszym porodzie i przy drugim rozwarcie udało się poszerzyć tylko do 4 cm. Teraz się umierają że skoro 2 lata minęły od cc to spróbujemy sn . Tylko nie wiem czy jest sens tracić czas...

Zdrówka Kochana :*

Mnie bolało jak wbijali mi igły ze znieczuleniem przed podaniem zzo.

U mnie cc było po 52 h [emoji85][emoji86][emoji87]

W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg czyli ksiazkowo. A w 2 przytyłam 6 po czym schudłam 2 kg i na samym końcu miałam tylko 4 kg na plusie. Nikt się tego nie czepial. Ale dobrze wiem czemu tak było. Poprostu miałam straszne zagagi i nie mogłam poszaleć z żarciem. Jadłam mało albo wcale...

Super ! Gratulacje!! Chciałabym mieć teraz synka ale czuję że będzie kolejna baba do kolekcji [emoji14]

Co do porodów to ja przeżyłam i sn i cc. Może i sn boli ale po porodzie o bólu zapominasz. A znowu przy cc nie boli ale po jest strasznie. I skutki odczuwa się strasznie długo bo np teraz po 2 latach nadal nie czuje podbrzusza przez przeciete nerwy. Mówiło że czucie powróci a tu dupa. Mogę się szczypac i nic nie czuje.
No i rana ciągle swędzi, boli i piecze na zmianę pogody....

Dobranoc :*

To chyba zależy od organizmu. Ja nie mam prawie w ogóle śladu. Nic nie boli ani nie piecze. 2 dni po CC byłam na zakupach więc szybko doszłam do siebie. :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

Dzień dobry :)
Ja też raz miałam liczne bakterie w moczu, ale powtórzyłam z dokładnym zachowaniem higieny i wyszedł mocz idealny.
Codziennie budzę się z innym przeczuciem apropo płci babelka :)

Co do badania moczu, to mi jak pierwszy raz wyszło L.bakterie w poprzedniej ciąży, to lekarz kazał powtórzyć dając instrukcję jak się pobiera mocz do badania. Ku menu zdziwieniu powiedział że pod prysznicem a nie na kibelku . Potem jak czytałam podobną instrukcję u mamaginekolog To nie byłam tym zdziwiona ;-)

Ja też nie znam płci, ale mam plan by kupić uniwersalne ubrania dla Malucha. muszę jeszcze przejrzeć co mam po Tobiaszku . Ja akurat noworodki lubię w jasnych kolorach, dużo bieli.
Poza tym teraz tylko kupuje 56,62 bo w styczniu będą nowe przeceny wtedy znowu będę szaleć, ale dla starszego niemowlaka już można poszaleć .

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@Millo pij dużo (3 litry) wody, dużo sikaj, jedz żurawinę. U mnie co prawda bakterii nie ma ale od samego początku mam erytrocyty w moczu, więc biorę urosept. Ogólnie w ciąży często jakieś rewelacje się dzieją z wynikami..na spokojnie :* do wtorku doczekasz

Maja powodzenia na wizycie! Czekamy na dobre wieści ;-)
Millo mam nadzieję że szybko wyniki będą w normie! Nie denerwuj się będzie dobrze.
Dzień dobry ;-)
My już na nogach od rana, jesteśmy już na zbiórce bo młody znowu ma turniej więc jedziemy kibicować ;-)
Miłego dnia!

reklama
Do góry