reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Odechciało mi sie wszystkiego.
Zaraz po wyjsciu z wanny rozbolal.mnie brzuch, taki ciagly skurcz, jakby przed okresem. Dobrze, ze mialam jeszcze nospe po poprzedniej ciazy, jeszcze wazna rok. Wzielam jedna tabletke, nawet nie wiem czy moglam wiecej, bo takie rzeczy mi sie nie zdarzaja nigdy. Teraz minela juz godzina i bol przechodzi powoli. Ale przestraszyłam sie troche.

A nie miałaś za ciepłej wody? Bo zbyt ciepła woda właśnie też może powodować takie skurczowe bóle brzucha...ja myje się tylko w letniej wodzie, zresztą ja już na wszystko uważam...jestem jak takie malowane jajko...

reklama
Nie, woda byla ok.
Moj problem polega na tym, ze ja w ciagu dnia zapominam o ciąży, moj synek ma teraz etap strachu przed separacja ze mną i cały czas chce do mnie na raczki i chyba dzisiaj juz moj organizm nie wytrzymal. W nocy sie obudziłam i bylo juz ok, jeszcze przy siusianiu odczuwalam lekki bol.
Ja też noszę dziecko na rękach, waży 13 kg. Oczywiście nie cały dzień, ale do fotelika trzeba włożyć, auto wysokie. Jak wracamy i śpi to tylko mama może do domu zanieść. Nigdy brzuch mnie nie bolał, więc też bym kąpiel obstawiala. Ja w czasie ciąży to tylko prysznic , właśnie zastanawiam uwielbienie ciepłej kąpieli, boję się że mogłabym.przesadzić

Dobrze że już lepiej się czujesz, nospy w razie co można dwie tabletki brać, bo to tyle co jedna forte

Ja też noszę dziecko na rękach, waży 13 kg. Oczywiście nie cały dzień, ale do fotelika trzeba włożyć, auto wysokie. Jak wracamy i śpi to tylko mama może do domu zanieść. Nigdy brzuch mnie nie bolał, więc też bym kąpiel obstawiala. Ja w czasie ciąży to tylko prysznic , właśnie zastanawiam uwielbienie ciepłej kąpieli, boję się że mogłabym.przesadzić

Dobrze że już lepiej się czujesz, nospy w razie co można dwie tabletki brać, bo to tyle co jedna forte
No nie wiem Rossiczka, kwestia organizmu. Moja Szwagierka ogranicza do minimum noszenie swojego Synka, bo jak przesadzi to właśnie ma potem problem z brzuchem. Nie raz i nie dwa musiała leżeć z nogami w górze jak się z Młodym zagalopowała. Ja bym tej opcji nie odrzucała. Sama też tak mam. Jak dźwignę za dużo boli. A kąpię się w bardzo ciepłej wodzie i jeszcze nigdy nie miałam boleści z tego powodu. Także tak jak piszę, sądzę że zależy od predyspozycji matki i dzieciątka.

Ok, mi lekarz zabronił gorących kąpieli, noszenia dziecka nie. Fakt faktem ja silna jestem . Więc wiadomo i ręce i plecy, nogi i brzuch wszystko przez treningi wzmocnione, więc może inaczej dzwiganie się rozkłada , nie wiem.
był artykuł mamyginekolog że dźwigać można o ile ciąża nie jest zagrożona. Chyba nawet do 23 kg wg badań z USA.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Ok, mi lekarz zabronił gorących kąpieli, noszenia dziecka nie. Fakt faktem ja silna jestem . Więc wiadomo i ręce i plecy, nogi i brzuch wszystko przez treningi wzmocnione, więc może inaczej dzwiganie się rozkłada , nie wiem.
był artykuł mamyginekolog że dźwigać można o ile ciąża nie jest zagrożona. Chyba nawet do 23 kg wg badań z USA.

Ja bym chciała dźwigać chociaż 5 xD To tak utrudnia mi życie -.- Odkąd poroniłam mam problem z dźwiganiem. Cała macica mnie boli. Ech :/ Tyle lat treningów i wszystko się posypało. :(

Hej :) ja mam zakaz calkowity dzwigania wiec nawet nie probuje. Dzisiaj mam obiad z glowy bo jedziemy do polskiej restauracji uffff. Zjem sobie kluski i rolade albo polskie pierożki mmm nie moge sie zdecydowac :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Zakaz dźwignia czy ciąża po promieniu to trochę zmienia zalecenia i podejście.

Miłego dnia, my też zaraz z domu wybywamy :-)

reklama
Ja chyba będę miała już dość grilla na całą ciążę [emoji3]tak się wczoraj przejadlam że masakra. Od dwóch dni nie mam wzdeć, zgagi Ale co za tym idzie większy apetyt.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry