reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Magda super wieści! Gratulacje!!!
Ankus nie smutaj będzie dobrze! ;-)
Olka będzie Super, lekarz omówi wyniki i będziesz spokojna!

A ja pojechałam na budowę , wygrzewam się na tarasie ;-)

Załączniki

• received_1317192305033236.jpeg
    received_1317192305033236.jpeg
    73 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Oo jak wczoraj patrzyłam na kalendarz to widziałam tylko swoją wizytę [emoji6]. @M@gda kciuki za prenatalne choć wiem, że już na spokojniej podchodzisz skoro poprzednio wyszły bardzo dobrze [emoji6]. (doczytałam, że wszystko ok [emoji16] [emoji108] super [emoji16]. Wyniki pappa za tydzień czy dwa będziesz mieć [emoji6]?).

Ja mam stresa chyba większego niż przed genetycznym usg.. Miałam na wizytę zrobić morfologie i mocz. Ale oczywiście nadgorliwie zrobiłam sobie jeszcze tsh i wit D. O ile przy witaminie wiedziałam że jakiś niedobór mi wyjdzie (praktycznie każdemu wychodzi [emoji6]) to tsh już mnie zmartwiło.. Przed ciążą miałam 1,9, na początku 1,655, a teraz wyszło mi 2,355.. Chciałabym uniknąć brania tabletek [emoji53] i mam nadzieję, że będę mogła jeszcze powtórzyć za jakiś tydzień, a nie że od razu tabletki [emoji53].. Ciekawe jakie podejście będzie miał Pan doktor..

@Oska305 to może jak Cię nie wypuszczą na wizytę u Twojego lekarza to chociaż zrobią Ci usg?

@JaneHeart to chyba jest tak że jak ktoś już ma mikroskurcze to głaskanie tylko to rozkręca.. Jak ktoś ma np skurcze miesiączkowe to powinien się powstrzymać od głaskania.. Gdy wszystko jest ok z ciążą to myślę, że niewielkie głaskanie nie szkodzi. Ubranie nie ma też takiej temperatury jak dłoń, może to ma jakiś wpływ?

A @Millo się ostatnio odzywała [emoji6]? Nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio widziałam jakiś jej wpis (a może po prostu go przeoczyłam... ?).

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

@Karolcia90 raczej dostaniesz tabletki. W ciąży tsh powinno być poniżej 2.
Pewnie po ciąży odstawisz. Bo tarczyca wróci do normy

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Karolcia, ja pappe pewnie odbiore jak wroce z hiszpani czyli na poczatku lipca. Ale wierze ze jest ok.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Rossiczka jakoś tak przeraża mnie konieczność systematycznego zażywania takich istotnych tabletek [emoji53].. Jeszcze okres ciąży jestem w stanie znieść bez marudzenia.. Dla dobra maleństwa [emoji6]. Ale jakoś tak mi się zawsze zdawało, że jak już się zacznie brać to potem już po ciąży też trzeba.. Trochę mnie tym pocieszyłaś, że jednak tarczyca może wrócić do normy.

@M@gda dwa usg wyszły odpowiednio więc pappa też powinna wyjść bardzo dobrze [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo często tarczyca w ciąży wymaga wspomagania, A potem daje sobie radę.
Nie przejmuj się :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@Karolcia90 u mnie też problemy z tarczycą zaczęły się w ciąży i pani dr po usg tarczycy (które nic nie wykazało) i kilku innych badaniach stwierdziła, że lepiej będzie brać tabletki od zaraz ale że zaraz po porodzie albo maks do 3 miesięcy po powinno wrócić do normy... Ja się obawiam, tak jak wczoraj pisałam, tego że mimo zbicia lekami TSH z ponad 3.5 do poniżej 1 i dalszej takiej samej dawce, teraz znów ponad 2.5... no ale cóż, dla dobra małego będę musiała dawkę zwiększyć pewnie

Cześć dziewczyny. Nie nadrobię Was, chyba że dluuugo w kolejce będę czekać (mam pierwszą wizytę u diabetologa i oby ostatnia, bo mój lekarz prowadzący z tych nadgorliwych).

Jakiś czas temu pisalyscie o pozycjach do spania. Też w pierwszej ciąży wszyscy mowili że tylko na lewym boku, a niedawno mi koleżanka mówiła, że mamaginekolog na swoim blogu obalila ten mit. Ja śpię na lewym i na plecach bo tak mi najwygodniej.

Ok. Czytam dalej:)

reklama
Halo, halo, to jak z tym wędzonym kurczakiem? Bo czytam, ze drób wędzony nie jest niebezpieczny, ale z drugiej strony, ktoś dał opinię posta "niezbyt mądre", co mogłoby oznaczać, że nie powinnam. A ślina cieknie!!!

Do góry