reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Mnie też od kilku dni boli głowa i jakaś taka osłabiona jestem, jutro mam wizytę kontrolną to się zapytam jaki może być powód. W pierwszej ciąży miałam silną anemię, a teraz morfologie miałam ostatnio robioną w kwietniu w szpitalu, więc muszę kontrolne zrobić, sama się dziwię czemu lekarz mi nie daje skierowania.
Wizyty mam co dwa tygodnie, bo na l4 jestem.
Czy Was lekarz na każdej wizycie bada albo robi usg? Bo mój, pomimo że ma usg w gabinecie, robił mi tylko raz, a ostatnio nawet mnie nie badał, bo stwierdził że jak nic mi nie dolega to nie ma potrzeby mnie męczyć. Dobrze ze miałam ostatnio usg prenatalne, bo bardzo się bałam czy z dzidzią w porządku. I tak się zastanawiam czy to normalne czy czas rozejrzeć się za innym lekarzem. Chodzę państwowo, bo na luteine i duphaston juz miesięcznie majątek wydaje.

c55f3e3k8o9ruv7g.png

km5se6ydojac30hy.png
Mnie też gin bada za każdym razem i usg tak samo . Tez brałam dupka ale ze juz 4 miesiąc to nie musze :)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Orchidea1312 Bo niby na nfz przypadaja 3 usg na cała ciaż chyba że coś nie tak ale to zależy od lekarza bo moja na nfz juz mi 2 robiła ale jedno takie ekspresowe. A nastepne tez mam rozpisane juz. A czytałam ze nie powinno sie za czesto robić usg bo niby jest bezpieczne ale nie zalecajanjednak za czesto robić tyle ile konieczne.

Ej dziewczyny... mam nadzieję, że wy do szpitala na porodówkę zabieracie ze sobą niezbędne minimum? Bo jak czytam w necie wypowiedzi dziewczyn, że można brać wszystko (tu chodziło o miśki), bo wystarczy potem włożyć do lodówki albo uprać, żeby zabić wszystkie bakterie to mi się słabo robi... [emoji30] Kurde czy świadomość o szczepach szpitalnych jest tak mała, że ludzie ignorują zakazy szpitalne i to nawet przy noworodkach? No aż się dobudziłam [emoji14]

yuudhqvkh0cpri5e.png

@Gier_er tak kochana mozlwie przy pieszej ciąży wlascie coś koło 15 tyg uciekała mi macica jakiś "nerw" nie wiem dokładnie jak to się mówi. Ale przez to prawie do końca ciąży bolał mnie prawy poldupek, raz mniej raz więcej. I lekarz mi właśnie powiedział że to się wszytko tam różnycha i uciska

......:::::::::12t. i 6d::::::::.........

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o usg to też jestem za tym, żeby stosować zasadę tak mało jak to możliwe, bo ma działanie negatywne jak każda diagnostyka obrazowa. Tylko ja wolę zrezygnować z usg 3d które wysyła dużo większe dawki czy z detektorów domowych, ale uważam, że na wizycie prywatnej lekarz za każdym razem powinien sprawdzić czy wszystko ok. Wiele kobiet dopiero na wizycie dowiaduje się chociażby o poronieniu, a jest jeszcze wiele innych problemów do zdiagnozowania [emoji14]

yuudhqvkh0cpri5e.png

reklama
Przed ciąża miałam wszystkie zeby zrobione a teraz czuje ze cala szczęka mnie boli jakoś WSZYTKIE tylnie zeby. ;/ nie nawidze dentysty ale będę musiała się niedługo wybrać.

Co do USG @basiulka9 to nie prawda że szkodzą dziecku, pytałam lekarza i mówił że jeśli była by potrzeba to i codziennie może robić. Ponoć to mit. Swoją drogą chyba bym zwariowala teraz jak bym miała mieć tylko 3 usg na całą ciążę. Też jak dotąd miałam na każdej wizycie usg hm. Już z 6 raz? Coś takiego .

Poszłam spać bardzo późno przez katar było bardzo ciężko użyłam chyba pół rolki papieru toaletowego na smarkanie . I było ki cholernie zimno na bank miałam gorączkę ale nie miałam sił wstac po termometr. Dziś wstałam z mniejszym katarem ale gardło nadal bardzo boli i głowa i nie wiem czy nie zadzwonić dziś do mojej rodzinnej. Na czwartek, piątek ma m zrobić sobie kilka badań morfologie, mocz, tsh i czy choroba może w czymś przeszkodzić pozmieniać wyniki?

......:::::::::12t. i 6d::::::::.........

Do góry