reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
1496602342-aaaaaa.jpeg
dalam rade a niezle bujalo :D to plus 12 km wedrowki po lasach i moje nogi umierają. Ale fajnie było :) @oska kochanie wracaj szybko do zdrowka :***

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
OMG ZAWAŁ

O widzisz mi mówiła ze tylko i wyłącznie paracetamol i nic więcej ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Paracetamolum to jest substancja którą można brać. Ona jest dostępna pod róznymi nazwami leków np paracetamol, panadaol czy apap. To jest dokładnie jedno i to samo. W ciązy nie można brac leków na bazie ibuprofenum czyli np ibum itd

To chyba tak dzisiaj w calej Europie, bo u mnie tez dzisiaj caly dzien deszcz i burze..

Dziewczyny, nie wchodzilam teraz 2 dni bo mam takie okropne bóle glowy, ze nie umiem wytrzymac. I to po jednej stronie, tak mniej wiecej miedzy uchem a skronia..robi sie to nie do wytrzymania i zaczynam sie martwic..:( Bol raczej staly, niepulsujacy, do tego caly czas takie uczucie, jakbym z lekka naprana byla..ma albo miala tak ktoras? :(
Mnie też od kilku dni boli głowa i jakaś taka osłabiona jestem, jutro mam wizytę kontrolną to się zapytam jaki może być powód. W pierwszej ciąży miałam silną anemię, a teraz morfologie miałam ostatnio robioną w kwietniu w szpitalu, więc muszę kontrolne zrobić, sama się dziwię czemu lekarz mi nie daje skierowania.
Wizyty mam co dwa tygodnie, bo na l4 jestem.
Czy Was lekarz na każdej wizycie bada albo robi usg? Bo mój, pomimo że ma usg w gabinecie, robił mi tylko raz, a ostatnio nawet mnie nie badał, bo stwierdził że jak nic mi nie dolega to nie ma potrzeby mnie męczyć. Dobrze ze miałam ostatnio usg prenatalne, bo bardzo się bałam czy z dzidzią w porządku. I tak się zastanawiam czy to normalne czy czas rozejrzeć się za innym lekarzem. Chodzę państwowo, bo na luteine i duphaston juz miesięcznie majątek wydaje.

c55f3e3k8o9ruv7g.png

km5se6ydojac30hy.png

Mnie też od kilku dni boli głowa i jakaś taka osłabiona jestem, jutro mam wizytę kontrolną to się zapytam jaki może być powód. W pierwszej ciąży miałam silną anemię, a teraz morfologie miałam ostatnio robioną w kwietniu w szpitalu, więc muszę kontrolne zrobić, sama się dziwię czemu lekarz mi nie daje skierowania.
Wizyty mam co dwa tygodnie, bo na l4 jestem.
Czy Was lekarz na każdej wizycie bada albo robi usg? Bo mój, pomimo że ma usg w gabinecie, robił mi tylko raz, a ostatnio nawet mnie nie badał, bo stwierdził że jak nic mi nie dolega to nie ma potrzeby mnie męczyć. Dobrze ze miałam ostatnio usg prenatalne, bo bardzo się bałam czy z dzidzią w porządku. I tak się zastanawiam czy to normalne czy czas rozejrzeć się za innym lekarzem. Chodzę państwowo, bo na luteine i duphaston juz miesięcznie majątek wydaje.

c55f3e3k8o9ruv7g.png

km5se6ydojac30hy.png
Moja gin na każdej wizycie robi mi usg i bada mnie ginekologicznie na fotelu

Ja też na każdej USG plus krótkie badanie na fotelu.
Powiedzcie mi czy możliwe jest że na tym etapie dziecko już uciska jakiś nerw czy coś? Boli mnie prawa pachwina, biodro, albo półdupek sama nie wiem. Cały dzień było spoko dopiero przed chwilą zaczęło boleć a jak sprawdzałam detektorem to dzidzia jest po prawej stronie, ale bliżej środka.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też na każdej USG plus krótkie badanie na fotelu.
Powiedzcie mi czy możliwe jest że na tym etapie dziecko już uciska jakiś nerw czy coś? Boli mnie prawa pachwina, biodro, albo półdupek sama nie wiem. Cały dzień było spoko dopiero przed chwilą zaczęło boleć a jak sprawdzałam detektorem to dzidzia jest po prawej stronie, ale bliżej środka.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Możliwe, mi od początku trochę uciskało nerw kulszowy. Teraz mniej, widać macica zmieniła położenie :)

yuudhqvkh0cpri5e.png

reklama
Do góry