reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Nosz kurcze! Ja nigdy w swojej ciąży nie zejdę z TSH poniżej 2.0 tak jak marzy mój gin. Właśnie dostałam wyniki 2.44. I znów będzie mi kazał zwiększać dawkę u Endo. Cóż, wszystko dla Fistaszka <3 Ciekawe ile bym miała bez tych leków. Aż mnie przeraża ta myśl...

reklama
Nosz kurcze! Ja nigdy w swojej ciąży nie zejdę z TSH poniżej 2.0 tak jak marzy mój gin. Właśnie dostałam wyniki 2.44. I znów będzie mi kazał zwiększać dawkę u Endo. Cóż, wszystko dla Fistaszka <3 Ciekawe ile bym miała bez tych leków. Aż mnie przeraża ta myśl...
Ja też niebawem będę kontrolować TSH i jak patrzę na moje problemy z włosami to chyba dawka będzie zwiększona.

A Ty masz problem z włosami? Mi okrutnie wypadają.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dla Maleństwa wszystko!
Dacie radę :*

Ja też niebawem będę kontrolować TSH i jak patrzę na moje problemy z włosami to chyba dawka będzie zwiększona.

A Ty masz problem z włosami? Mi okrutnie wypadają.

Allime, w pierwszej ciąży wypadały mi na potęgę. Cała szczotka pełna włosów za każdym czesaniem, nie wspominając o wypadających kępach podczas mycia - wtedy byłam w okolicy TSH = 3.24. W tej jest dużo lepiej. Wiadomo, też coś tam wypadają. Na szczęście nie w takich ilościach jak wtedy. :)

Allime, w pierwszej ciąży wypadały mi na potęgę. Cała szczotka pełna włosów za każdym czesaniem, nie wspominając o wypadających kępach podczas mycia - wtedy byłam w okolicy TSH = 3.24. W tej jest dużo lepiej. Wiadomo, też coś tam wypadają. Na szczęście nie w takich ilościach jak wtedy. :)
U mnie na ostatnim badaniu było w okolicy 3,4.
Stąd pewnie te giga problemy z włosami. Mam nadzieję, że kilka włosów do końca ciąży mi zostanie :D

U mnie na ostatnim badaniu było w okolicy 3,4.
Stąd pewnie te giga problemy z włosami. Mam nadzieję, że kilka włosów do końca ciąży mi zostanie :D

Liczę na to, że wyrównasz lekami i włoski staną :) Weź też pod uwagę, że w ciąży ma się zazwyczaj bujniejsze włosy. Więc co wypadnie - zaraz odrośnie. Ja tak przynajmniej myślę i to mi pomaga przed załamką. Włosy to jest jedyna rzecz we mnie która mi się naprawdę od zawsze podobała :D Bez nich czułabym się nie sobą xD W końcu męża na nie wyrwałam... No może jeszcze na tyłek :p

Ja TSH mam w normie, a włosy lecą i tak (przed ciąża też)

A stosowałaś coś na włoski? Może wystarczyłby specjalistyczny szampon? Ja zazwyczaj stosuję te dostępne w supermarketach przeciw wypadaniu (head&shoulders najlepiej, bo po nim nie mam łupieżu) a z odżywek to te na poniszczone końce, żeby je mocniej zwilżyć i odżywić. Bo ja mówi moja fryzjerka szampon ma być dla skóry, odżywka dla włosów :D

reklama
Podłączam się. Mam to samo
Podejrzewam że to dlatego że włosy się wymieniają jedne wypadają nowe rosną....Bo wyniki wszelkie mam idealne...

Tak, ja też to obstawiam. Tym bardziej jak ich teraz ma być więcej to muszą mieć miejsce ;) Nie wiem, może piszę farmazony, ale staram się być optymistką :D

Do góry