PowodzeniaPowodzenia i wracaj z dobrymi wiadomościami
reklama
No mozliwe ze to wlasnie przyczyna. Grunt ze teraz ok. Ale kontroluj to ciśnienieWiesz co była z dziewczyną z którą nie do końca się tolerujemy, bo to taki typ co wiecznie sprawdza tabelki kto ma większy utarg itp. ale w ten dzień raczej na luzie podchodziłam do niej Może to stres przed wizytą bo miałam mieć na następny dzień, a przez to poronienie w lutym jakoś nie mogę do końca uwierzyć, że jest dobrze i każde USG rozpoczynam z duszą na ramieniu , dopóki lekarka nie powie, że serce nadal bije, a dodatkowo wyniki cytologi miały przyjść, niby już poprzednia była ok, ale jak raz wyszedł stan przed nowotworowy to chyba już po prostu stres przy każdych wynikach będzie
JaneHeart
Fanka BB :)
Dokładnie, najbardziej jak widzisz z każdą wizytą jak rośnie, jak już się rusza, że widać paluszki, jak się przekręca. Mnie to rozbroiłoBedzie dobrze zobaczysz a jak zobaczysz tego małego bąbelka to sie rozpłyniesz.
Taki nawet był plan ale mi sie zasnelo. Nadal mam ochotę na ziemniaczki ze skwarkami- smak dzieciństwa. Tez mało pije bo na nic nie mialam ochoty, zresztą i tak wszystkim wymiotowalam. Przez to był problem na genetycznych bo 3 żyły mi kula zeby w ogóle krew poleciała a wcześniej kazalacwypic wlasnie pół litra wodyWczoraj znowu miałam problem z nawadnianiem organizmu, jak już koło 19 wracaliśmy do domu to zaczęła mnie znowu ćmić głowa i przypomniałam sobie, że przecież w ciągu dnia wypiłam max 0,5l wody.. Oczywiście przepłaciłam to paskudną migreną.. Kiedy ja się nauczę by systematycznie pić...
@Oska305 żeby zobaczyć suwaczkami możesz wejść na forum przez komórkę na "pełną wersję" czy jakoś tak się to nazywa [emoji6].
Ja nie mam suwaczka [emoji12] raczej nie wchodzę na forum na komputerze więc nie mogłabym kontrolować czy działa jak należy [emoji6]. Mogę za to na końcu posta pisać który to jest dzień i tydzień [emoji6].
Podobno na początku jest wysyp chłopców bo łatwiej jest określić pewnie płeć męską [emoji6] potem z tych "niewiadomych" sporo dziewczynek wychodzi [emoji16]. Zazdroszczę wszystkim znającym płeć [emoji6] tak mnie już korci, żeby wiedzie [emoji16].
Gratuluję udanych wizyt [emoji16] bardzo mnie cieszą takie pozytywne wieści [emoji16].
Kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty @misianka @kasia12345 @Eraja @bea25ta @M@gda @mrsMalec [emoji16]
Co do pierwszeństwa w laboratoriach.. To byłam oddać krew do badań w środę, stwierdziłam, nieduża kolejka (25 osób, ale dużo stanowisk więc max 30-40 minut czekania), ja się czuję świetnie (nawet nie byłam jakoś strasznie głodna [emoji16]) i wzięłam bilecik w "normalną" kolejkę plus drugi do punktu odbioru wyników (musiałam w końcu odebrać grupę krwi, a tam też "poza kolejką" wydają probówki do pobrania dla "osób uprzywilejowanych"). Powiem szczerze, że nawet mi przez myśl nie przyszło, żeby potraktować siebie ciężarną bez wyraźnie widocznego brzucha jako osobę uprzywilejowaną (pewnie byłoby inaczej gdybym się czuła słabo albo coś..). No i gdy odbierałam już swoje wyniki przy stoliku obok zapisywała się dziewczyna na betę w celu potwierdzenia ciąży, ale już bez kolejki bo jej wyszedł test pozytywny i jej się należy specjalne traktowanie.. A chwilę wcześniej widziałam ją przed budynkiem z fajką...
Przypinki jak najbardziej są fajne [emoji6]. Przyznam szczerze, że zawsze chętnie ustąpiłam miejsce ciężarnej [emoji6]. Tylko w obecnych czasach czasem ciężko stwierdzić czy to na pewno ciąża czy może został brzuszek po ciąży, a może to po prostu oponka.. A taka przypinka ładnie utwierdza. Plus super argument mamaginekolog, że w momencie gdyby coś się działo to służby ratunkowe widząc taka przypinkę zaczynają działać natychmiastowo aby chronić życie matki i dziecka. W innym przypadku tracą czas na przeszukiwanie torebki czy przypadkiem nie ma w niej karty ciąży.
Ten segregator jest a4 czy a5?
@Manique na Twoim miejscu zrobiłam bym je od razu póki chce Ci się jeść [emoji23] żebyś się potem nie rozczarowała, że jednak już nie masz ochoty [emoji16].
Uff, nadrobiłam. 15 stron, w 3 godziny [emoji23]. Zwracają mi w pracy głowę[emoji23] i musiałam trochę popracować [emoji16]. Znów wyszedł mi post gigant [emoji16].
Dzisiaj: 14 tyg 2d [emoji7]
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sie czuje tak ze myślę iż bardziej zaawansowane ciężarne czują sie lepiej. Przynajmniej ja im dalej w ciazach to czułam sie lepiej. Nie bylo mi tak słabo i nie chciało mi sie wymiotowac od wszystkich zapachów w sklepie@Karolcia90 Ja wczoraj byłam z młodym w Auchan, jedyne kasy otwarte to były te uprzywilejowane. Grzecznie stanęłam na końcu kolejki. Jak już miała być moja kolej, to pojawia się cięzarna z mężem dwójką dzieci i do mnie, że ona ciężarna więc będzie przede mną. Na to ja, że tak się składa że ja też ciężarna, więc jak coś to może być za mną. To coś zaczęła pyskować, ze ona w bardziej zaawansowanej jest, czym już w ogóle mnie wkurzyła i mówię jej, ze nie ma nic przy kasie o pierwszeństwie uzależnionym tygodniem ciąży. prawda jest taka, że gdyby to była ciężarna po której bym widziała, że źle się czuje to co innego. Niestety ja wychodzę z założenia, że musi się dobrze czuć skoro spaceruje z rodzinką po centrum handlowym.... Bo ja jak się źle czułam to robiłam listę i męża wysyłałam.
DigitalGirl
Moderatorka
Mnie też czeka ta wątpliwa przyjemność..dwie 8 do wyrwania bleh!ja mam dwie 8 do wyrwania ale to po ciąży. Przez aparat tez czesto bywałam po aparacie kilka ubytków było, więc wyleczone zostały
O ile CRP mi nie będzie rosło to wyrwę bezpiecznie po porodzie
Piona dla Twojego Męża!!! Płakałam się ze śmiechu [emoji12]Ty masz długie nogi ja długą miotłę a tak serio to mój mąż twierdzi, że jestem czarownicą bo jak się na niego wkurzę to zawsze coś złego mu się przytrafia, do tego stopnia, że ostatnio stwierdził iż nie wykupi dodatkowego ubezpieczenia w pracy na wypadek śmierci, żeby mnie nie kusić
To co? Franek??A wiecie co ja mam.. Jak się klade na brzuchu jak do tej pory to czuje juz ucisk i takie motyle w brzuchu i muszę sie odwrócić
Pamiętasz kiedy pierwsze ruchy poczułaś w pierwszej ciąży?
Trzymamy!!!Lecę na wizytę 3 majcie kciuki
Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
@Karolcia90 dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam problem z nawadnianiem. Myślałam że jestem wybrykiem bo wszyscy w okół mnie coś piją I kończę też tak samo jak Ty. Migrena, łożko i wyrzuty. Kolejka do badań? Też takie mam podejście. Jeżeli czuję że jestem w dobrej formie to czekam sobie grzecznie. Jak nie jestem to nie idę na badania ^^ W kasach też tylko raz pokłóciłam się z kobitą bo mi się wepchała z pretensją czy mam legitymację grupy inwalidzkiej Serio?! Ale ją puściłam bo miała 4 produkty na krzyż a ja cały koszyk. Mimo wszystko empatii zero.
@nika885 ja za usg genetyczne w 2D nie płaciłam, bo co miesiąc mam składkę na prywatną opiekę zdrowotną z której właśnie cały czas korzystam Jednak zastanawiam się nad połowkowym w 3D/4D. Wtedy już jest płatne, ale za to jaka pamiątka <3
@gie_er kochany ten Twój mąż. Do mojego do tej pory nie dociera że ma kurze łapki koło oczu. W ogóle kremem je smaruje, ja cieeee xD
@Rossiczka, brawo Ty! Jak ja nie lubię takich bezczelnych bab. Uch...
@mrsMalec. Drobne ubytki bez znieczulenia są niegroźne. Trudniejsze przypadki jak wyrywanie 8 to lepiej właśnie od 2 trymestru. Ja mam taką wielką dziurę w 7, to przyjaciółka powiedziała mi że ją zrobi pod znieczuleniem na samym końcu, żebym była właśnie już w 2 trymestrze Póki co jeszcze mam dwie inne małe dziurki w planie A no i trudne przypadki faktycznie lepiej wpierw zgłosić ginekologowi prowadzącemu. Lepiej żeby powiedział "A co się Pani pyta, niech Pani idzie" niż żeby miał skrzykać że Jemu trzeba mówić wszystko
@CarlaR zazdroszczę Ci tej wyprawki. Ja w poniedziałek idę na ciuchy coś poszperać. Jakieś sukienki czy cuś. Bo nie mam nic! Wczoraj we wszystkim bolał mnie brzuch
@doublemummy nie wiedziałam o tych fontannach! W takim razie ja ciągle śnię o wytryskach, hihihihihi ^^
No i ja też post gigant Ale nadrobiłam
Dziś znów chodzę cały dzień głodna. I znów pewnie skończy się na pizzy bo mąż ze mną nie wytrzyma. Wczoraj nakrzykałam na Niego 3 razy Ale nie mogłam wytrzymać. Ciągle idź do lekarza, czemu ginowi nie powiedziałaś o zatokach?! Echś. Dziś poprawa w tym temacie. Mogę się delikatnie schylać Idę ogarnąć chatę. Wszędzie stoją kubki, szklanki, talerze xD Jak u studentów. Zaraz będzie czyściutko. Do spisania moje Drogie
@nika885 ja za usg genetyczne w 2D nie płaciłam, bo co miesiąc mam składkę na prywatną opiekę zdrowotną z której właśnie cały czas korzystam Jednak zastanawiam się nad połowkowym w 3D/4D. Wtedy już jest płatne, ale za to jaka pamiątka <3
@gie_er kochany ten Twój mąż. Do mojego do tej pory nie dociera że ma kurze łapki koło oczu. W ogóle kremem je smaruje, ja cieeee xD
@Rossiczka, brawo Ty! Jak ja nie lubię takich bezczelnych bab. Uch...
@mrsMalec. Drobne ubytki bez znieczulenia są niegroźne. Trudniejsze przypadki jak wyrywanie 8 to lepiej właśnie od 2 trymestru. Ja mam taką wielką dziurę w 7, to przyjaciółka powiedziała mi że ją zrobi pod znieczuleniem na samym końcu, żebym była właśnie już w 2 trymestrze Póki co jeszcze mam dwie inne małe dziurki w planie A no i trudne przypadki faktycznie lepiej wpierw zgłosić ginekologowi prowadzącemu. Lepiej żeby powiedział "A co się Pani pyta, niech Pani idzie" niż żeby miał skrzykać że Jemu trzeba mówić wszystko
@CarlaR zazdroszczę Ci tej wyprawki. Ja w poniedziałek idę na ciuchy coś poszperać. Jakieś sukienki czy cuś. Bo nie mam nic! Wczoraj we wszystkim bolał mnie brzuch
@doublemummy nie wiedziałam o tych fontannach! W takim razie ja ciągle śnię o wytryskach, hihihihihi ^^
No i ja też post gigant Ale nadrobiłam
Dziś znów chodzę cały dzień głodna. I znów pewnie skończy się na pizzy bo mąż ze mną nie wytrzyma. Wczoraj nakrzykałam na Niego 3 razy Ale nie mogłam wytrzymać. Ciągle idź do lekarza, czemu ginowi nie powiedziałaś o zatokach?! Echś. Dziś poprawa w tym temacie. Mogę się delikatnie schylać Idę ogarnąć chatę. Wszędzie stoją kubki, szklanki, talerze xD Jak u studentów. Zaraz będzie czyściutko. Do spisania moje Drogie
Ja sie wkurzyłam na szwagierkę bo teściowa przywiozła mi torbę ciuchów, a mówiłam ze nie chce nic dla dzidzi aż sie urodzi. Nagadalam sie do męża jak to maja w nosie moje uczucia.... Zaglądam do torby a tam ciuchy ale ciążowe kochana, heh
Oj Ty niedobra teraz przeproś . Jakbym chciała żeby mi ktos darował kilka fatałaszków. Poszłam wczoraj na zakupy i wszystko nie takie ja jeszcze nie chce dawać oznak mojej ciąży i wolę chwilę jeszcze ukryć.
Byłam na wizycie i maluszek ma 6,66cm strasznie jest grzeczny. Kocham tego malca i wolę mówić do niego niż do psa
@Rossiczka jak zrobisz shopping list typu must have to pliss wyslij mi na priv bo ja zaglądam tylko tu już nie ogarnę tematu gotowania, zakupów i zdjęć . Ja muszę poza kompem zająć się ogródkiem , domem , obiadem , dzieckiem i małżem a jeszcze dla kropki godzina drzemki i nie ogarniam nie wiem jak Wy to robicie.
reklama
Rossiczka
Moderatorka
Ok, będę pamiętać. Ale to jeszcze trochę :-)Oj Ty niedobra teraz przeproś . Jakbym chciała żeby mi ktos darował kilka fatałaszków. Poszłam wczoraj na zakupy i wszystko nie takie ja jeszcze nie chce dawać oznak mojej ciąży i wolę chwilę jeszcze ukryć.
Byłam na wizycie i maluszek ma 6,66cm strasznie jest grzeczny. Kocham tego malca i wolę mówić do niego niż do psa [emoji14]
@Rossiczka jak zrobisz shopping list typu must have to pliss wyslij mi na priv bo ja zaglądam tylko tu już nie ogarnę tematu gotowania, zakupów i zdjęć . Ja muszę poza kompem zająć się ogródkiem , domem , obiadem , dzieckiem i małżem a jeszcze dla kropki godzina drzemki i nie ogarniam nie wiem jak Wy to robicie.