reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Karolcia90 Ja wczoraj byłam z młodym w Auchan, jedyne kasy otwarte to były te uprzywilejowane. Grzecznie stanęłam na końcu kolejki. Jak już miała być moja kolej, to pojawia się cięzarna z mężem dwójką dzieci i do mnie, że ona ciężarna więc będzie przede mną. Na to ja, że tak się składa że ja też ciężarna, więc jak coś to może być za mną. To coś zaczęła pyskować, ze ona w bardziej zaawansowanej jest, czym już w ogóle mnie wkurzyła i mówię jej, ze nie ma nic przy kasie o pierwszeństwie uzależnionym tygodniem ciąży. prawda jest taka, że gdyby to była ciężarna po której bym widziała, że źle się czuje to co innego. Niestety ja wychodzę z założenia, że musi się dobrze czuć skoro spaceruje z rodzinką po centrum handlowym.... Bo ja jak się źle czułam to robiłam listę i męża wysyłałam.
Haha bardziej zaawansowanej, a jakie ma to znaczenie. Ludzie to są dziwni. Ostatnio starsza Pani w autobusie do mnie z tekstem, że tam stoi dziewczyna jest w ciąży i mogłabym wstać. Powiedziałam, że ja też jestem w ciąży. Ta do mnie, że nie widać. Zapytałam czy mam pokazać jej kartę ciąży, czy sie rozebrać?! No co za ludzie.

reklama
Najlepiej w drugim trymestrze.
No to wiem . Ale jak jest z leczeniem kanalowym bo do tego trzeba znieczulenie a słyszałam że nie każdy chce dać ciężarnej znieczulenie ?? I jak to jest bo moja znajoma mi mówiła ze my mamy leczenie podczas ciąży za darmo ?

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

De
A takie pytanie powiedzcie mi jak to jest z dentysta w ciąży ?

Dentysta w ciąży jak najbardziej wskazany, tym bardziej jeśli byś czuła, że coś się zaczyna dziać. Trzeba tylko uprzedzić o ciąży, wtedy nie będą robić roentgena i dadzą inny zastrzyk znieczulający. Moja ginekolożka na pierwszej wizycie od razu mówiła, że trzeba iść chociażby nic się nie działo, ale kontrola jest konieczna

No to wiem . Ale jak jest z leczeniem kanalowym bo do tego trzeba znieczulenie a słyszałam że nie każdy chce dać ciężarnej znieczulenie ?? I jak to jest bo moja znajoma mi mówiła ze my mamy leczenie podczas ciąży za darmo ?

Zapytaj może swojego ginekologa, będzie najpewniejsze informacja. Wiem, że trzeba dentyste poinformować o ciąży. Będzie wiedział co można, a czego nie.

reklama
Do góry