reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@majka23x bo to jest tak ze my podczas porodu dostajemy co 4 godziny antybiotyk i poten badaja bobaska i sparwdzaja czy tez ma te bakterie i jesli ma to przez 6 dob ma podawany antybiotyk a jesli nie i jest wszystko oki to wychodzimy po dwoch dobach do domku :) moja kuzynka np lezala przez te 6 dob bo jej coreczka to zlapala i musiala dostawac antybiotyk.
@Luxuorius cud bedzie jak urodzimy przed swietami :D ha ha! Franio tez w nocy sie wiercil. no i mi ciągle strzela w brzuchu ha ha :) i naczekuje czy wody nie beda odchodzily :D

reklama
@Luxuorius Ty kochana w dzien odsypiaj bo to dopiero poczatek. Ja nie przespalam ciagiem jednej nocy od stycznia 2014 roku jak syna urodzilam. Czasami mi sie wydaje ze ja nie wstaje rano tylko lunatykuje. Co sie poloze to albo syn płacze albo corka albo ona zrobi kupke i trzeba przebrać. O sikaniu nie pisze bo sikam wtedy kiedy mam czas a nie kiedy mi sie chce. Wiec sie nie zalamujemy tylko do przodu dajemy :D

Synek odrzucony kawa wypita corka w trakcie karmienia. Nie wiem po raz który bo juz trace rachubę ;)

Najgorsze jest to ze z mezem sie znowu mocno kloce. Brak seksu? Czasu dla niego? Miejsca na łóżku w nocy? :D albo wszystko na raz. Dobrze ze corka jest grzeczna i syn troche sie uspokoil. Nie zeby byl grzeczny ale nie drze się 24 na dobe. Lepiej mu idzie mowa i taki rozumny się zrobil.

A Rozalia dzis miesiac konczy :)

km5s8u69dm9dsszh.png

Witam. [emoji4]

My już po wizycie u lekarza i po wizycie położnej w domu.

Jestem zadowolona, bo Młody przybrał 190g i narazie trzymamy częstsze karmienie. Poza tym wszystko ok. W czwartek pierwsza wizyta u pediatry.

Położna obejrzała mnie i Młodego. I generalnie z nami wszystko ok. Tylko Oskar ma sucha skórę i trzeba natłuszczac.

@xXxIzuLQaxXx mój mąż tez ma astmę, teraz co prawda jest dobrze i nawet inhalatora nie potrzebuje, ale wcześniej słabo reagował w okresie grzewczym i wtedy nasilała się astma.

Matko, ale jestem zmęczona, wykonczy mnie brak snu. [emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@aneta_ck marze by sie wyspac, bo nawet w nocy sie nie potrafie wyspac, no chyba, ze mam kilka nocek pod rzad do dupki to wtedy padam na pysk i w koncu spieeee...super, ze synek grzeczniejszy, a co do meza to moze jakas rozmowa pomoze co? da rade z nim pogadac? u nas sie uspokoilo wszystko, byla dluuuugggaaaa rozmowa aaa i uwaga czesto tesciowa ze szwagierka przyjezdzaja i jak to cieszy :) jak sie fajnie normalnie zrobilo, jest spokoj, oby juz tak zostalo :)

@Antiope - nie, jeszcze siedzimy w szpitalu i łapiemy @ na korytarzu ;) jutro rano jeśli tylko waga nie spadnie a bilirubina nie wzrośnie to wracamy do domku.

Dziewczyny pewnie nie wiedzą, że lezalysmy z Antiope niemal obok siebie :)
No, tylko pomimo, że byłyśmy kilka sal dalej, to udało nam się zobaczyć tylko raz na 3 minutki. Tak to jest jak człowiek próbuje złapać wspólny rytm z maluszkiem i na dodatek w między czasie są różne zabiegi, obchody itp. Ale mam nadzieję, że jak już sie ogarniemy z maluchami, to uda nam się spotkać i to w większym gronie.

To ja też dopisuje się na czekanie na cud :) termin na piątek 16.12 ale nie ukrywam że też chciałabym już. A tu nic z tego.. W nocy 2h przepowiadaczy aż z nudów zasnęłam. Nic się nie rozkręca.

U mnie też rozwarcie, szyjka skracajaca, szpital.. A teraz nico.. Właśnie wróciłam ze spaceru - dodatkowo wzięłam sobie okreżną drogę powrotną + schody.. Eh to czekanie..

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

@aneta_ck jak ten czas leci..coreczka juz miesiac ma:) wow! Moze z mezem to taki chwilowy kryzys..pogadajcie na spokojnie. Musi sie wyjasnic:) Ja tez sie obawiam ze relacje z mezem po pordzie beda zupelnie inne ale wcale nie musi byc zle...no nie? :)
@Luxuorius od razu lepiej jak atmosfera lepsza w rodzince:) ciesze sie ze sie uspokoilo:)
@pajuinka no to u Ciebie tylko 3 dni do terminu :) ciekawe czy sie cos rozwinie a czekanie faktycznie najgorsze ... ja tez mialam smigac na spacer ale boli tak w krzyzu a poza tym mam wrazenie ze Franek jest tak bardzi nisko. Jak ide to mam wrazenie ze brzuch mi zaraz na podloge spadnie :D
@mamaNadii2 trzymam kciuki zeby skurcze sie rozkrecily :)

reklama
Do góry