reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Czesc Wam:) my nadal w dwupaku z Franiem♡
Dzisiejsza noc spoczko i nawet sie wyspalam. Przespalam bole krzyza i brzucha. :) troche mnie przeczyscilo rano po raz 3 od wczoraj, skurcze tez sa ale pewnie przepowiadacze. Jestem ciekawa co jutro na ktg sie zapisze. Ciagle namawiam Franka zeby wychodzil. Maz mowi ze obstawia 19 gruudnia a ja bym chciala 15 ;) termin z om na 24 grudnia a z pierwszego usg na 20 grudnia no bardzi ciekawa jestem. Juz tak niewiele czasu zostalo az uwierzyc nie moge. :D moj Malutki jakiś leniwy sie zrobil tylko spi i sie przeciaga i czasem czuje jak pcha sie w dol :) takze dzis samopoczucie dzis juz lepsze, bo wczoraj caly dzien przelezalam i spalam. Dzis na pewno sie troche wiecej poruszam. :D
@Luxuorius slicznie wyglada to lozeczko dla Malutkiego ♡ niedlugo juz bedziesz tulic swojego synusia :) musimy byc niestety cierpliwe. Ja juz sie ledwo ruszam jestem jak taki ospaly niedzwiedz;) ha ha :D a brzuch chyba ciagle rosnie.. a o rozstepach nie wspomne. Boli skora jak cholera!
@xXxIzuLQaxXx usciski dla coreczki oby jej tak bardzo meczyl kaszel:*
@Nonkatoja nie martw sie na pewno maly zacznie przybierac ladnie na wadze :) dja znac jak po wizycie poloznej:)
@anka_1790 ja tez mam bolesne przepowiadacze ale nic nie biore na to :) ciągle mam nadzieje ze w koncu cos sie rozkreci. wczoraj mialam nawet dosc regularne skurcze bo liczyłam przez ponad godzine ale sie wyciszylo. Teraz leze i czuje znowu ze sa co jakis czas. Pozostaje czekac :)

MILEGO DNIA MAMUSIE :*

@Ola0303 jedno wielkie NIC [emoji1]
a najlepsze, że przez całą ciążę krótka szyjka, nie było pewności czy dotrwam do terminu itd itd...
Oby przed świętami - trzymam za nas kciuki !

@Lux i za Ciebie też kciuki, aby poszło jak najszybciej ! łatwo nie jest, a i kolejne pojawiające się dzieciaczki sprawiają, że nasza cierpliwość się kurczy :)

Laski tez mam podobnie, usg 22, om 29, wiec i ja poprosze o kciuki, przed swietami musi byc! :D zaklepuje przyszly weekend!!! Czy tylko ja nie mam jeszcze prezentow na swieta ani tym bardziej pomyslu?? :(

@ana ana u mnie oprocz skurczy i tego ze boli brzuch i w krzyzu nic sie nie rozkreca.. :/ jutro wizyta i pani doktor znow powie ze do porodu daleko i szyjka dluga;) chyba sie wsciekne :p ha ha :D mam nadzieję ze nie trafie na kolejny monitoring do szpitala ze wzgledu na stopien dojrzalosci lozyska...
No musimy dac jakos rade. I tak urodzimy i tak wiec trzeba czekac ;)

@majka23x kciuki sa:) ja tez moge z Toba w weekend czemu nie :) ja musze miec zapas ze wzgledu na dodatni GBS...bo jak maly bedzie musial antybiotyk dostac to bity tydzien na oddziale..:/ ale nie zakladajmy najgorszego ;)
A co do prezentow to ja w tym roku odpuszczam bo juz sie sama z domu nie ruszam tym bardziej nie jezdze autem a mąż w pracy. Ja robie jeden wieeelki prezent dla wszytkich w tym roku o kazdy wie o tym :)

@Ola0303 tez mam dodatni gbs, jak to w koncu jest? Znajoma rodzila pare lat temu i mowila mi, ze z 10 dni byla w szpitalu, a ktoras (chyba creativo) na fb pisala, ze normalnie dwa dni sie jest w szpitalu, tylko ze antybiotyk podaja przy porodzie. Wiec pomyslalam sobie, ze pewnie cos sie zmienilo przez ten czas. Sama juz nie wiem

reklama
@ana ana cud powiadasz? a moze pelnia cos zdziala :D co do wlosow u mnie tragedia...po porodzie pojade obciac, pofarbowac, no nie wiem, cokolwiek :D byleby wygladac jak czlowiek :D
@Ola0303 moj od wczoraj leniwy, ale kopie, czuc go ladnie, przeciaga sie jak Twoj :) w nocy wariowal konkretnie :)

Do góry