reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ooooo tak!
To ostatnio byłaby moja śpiąca pozycja....
Tylko jak?
Wymyśliłam z moja kreatywna i chora wyobraźnia że pozostaje położyć się do drewnianej kontrukcji na trupka ;) a potem ktoś pionizuje i extra spanko ;)

Dzięki bogu najgorsze przeszło i już lepiej śpię w ludzkiej pozycji leżącej nie marząc o tej ww.
hehehe :D dobra jestes

reklama
Ale to nie tak ;) wody odeszly o 17:30 tylko sie nie chcialo rozkrecic. W koncu podali oksytocyne i od tego momentu 40 minut i urodzilam ;) Rozmawialam z pielęgniarkami to mi tlumaczyly ze odejscie wód to nie wyznacznik czasu porodu, liczy sie dopiero od skurczy, tych porodowych, dlatego 40 minut.
Ja ogolnie bylam w szoku ze nie mam skurczy. W poprzednich ciazach po odejsciu wod szlo ekspresem, a teraz byla cisza, a tu jeszcze tetno skakalo do 200 uderzen na minute, no i nie mozna bylo czekac, stad decyzja o oksytocynie. Jakby sie pogorszyło to mialam miec cc. Nic nie moglam jesc, pic tylko troszeczke, caly czas bylam przygotowywana w razie czego.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli kazdy porod inny z tego taki moral:) mojej mamie np tylko w pierwszej ciazy odeszly wody w domu a przy kolejnych juz jej przebijali ten pecherz caly.:)

Ale to nie tak ;) wody odeszly o 17:30 tylko sie nie chcialo rozkrecic. W koncu podali oksytocyne i od tego momentu 40 minut i urodzilam ;) Rozmawialam z pielęgniarkami to mi tlumaczyly ze odejscie wód to nie wyznacznik czasu porodu, liczy sie dopiero od skurczy, tych porodowych, dlatego 40 minut.
Ja ogolnie bylam w szoku ze nie mam skurczy. W poprzednich ciazach po odejsciu wod szlo ekspresem, a teraz byla cisza, a tu jeszcze tetno skakalo do 200 uderzen na minute, no i nie mozna bylo czekac, stad decyzja o oksytocynie. Jakby sie pogorszyło to mialam miec cc. Nic nie moglam jesc, pic tylko troszeczke, caly czas bylam przygotowywana w razie czego.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

To też tam pewnie się stresu najadłaś. Dobrze, że wszystko super poszło i masz już maluszka przy sobie. I to w takim ekspresie! SUPER!

teraz czysto. Tylko takie dziwne uczucie. Może mnie zbada jak pójdę z tym uchem.

Ja też mam od 3 dni plamienia. Zaczęly się po badaniu lekarski, tak mi tam nawiercił lekarz. Mówił, że mogą plamienia wystąpic i żeby się nie stresować. Ponoć też przy szybko skracającej się szyjce mozna plamić. Tego plamienia nie ma dużo, przy siku na papierze i tyle. Nie wiem czy mam się tym przejmowac...

wykoncze sie dzis...dostalam kase z zusu, ale takie grosze ze masakra...ja nie wiem jak oni to wyliczaja? zawsze za trzy tygodnie wysylaja i kwoty potrafia sie o ponad 200 zl roznic!!!! dzis wplynela najnizsza kwota z wszystkich zasilkow jakie mi wyplacali

reklama
Lux tak jak kiedyś pisałam ja twardnienie brzucha miałam jeszcze przed 30 tyg choć magnez zaczęłam brac dopiero kolo 32/33 tyg. Teraz mam już odstawiony, brzuch często twardnieje, termin na 6 grudnia a Franio w brzuchu. Także nie martw sie, myślę że możesz już myslec o całkowitym odstawieniu magnezu.

Do góry