reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

wykoncze sie dzis...dostalam kase z zusu, ale takie grosze ze masakra...ja nie wiem jak oni to wyliczaja? zawsze za trzy tygodnie wysylaja i kwoty potrafia sie o ponad 200 zl roznic!!!! dzis wplynela najnizsza kwota z wszystkich zasilkow jakie mi wyplacali
Ja tez nie mam pojecia jak oni to licza i czy to sie w ogole zgadza :/ masakra! ja np musze ciagle wypelniac zaswiadczenie w szpolitalu ze jestem ubezpieczona...

reklama
Ja tez nie mam pojecia jak oni to licza i czy to sie w ogole zgadza :/ masakra! ja np musze ciagle wypelniac zaswiadczenie w szpolitalu ze jestem ubezpieczona...
takich problemow nie mam, ale chcieli karte ciazy zeby wiedziec kiedy rodze i musialam im wyslac bo inaczej by mi wstrzymali zasilek i wyplacili calosc po porodzie

Lux tak jak kiedyś pisałam ja twardnienie brzucha miałam jeszcze przed 30 tyg choć magnez zaczęłam brac dopiero kolo 32/33 tyg. Teraz mam już odstawiony, brzuch często twardnieje, termin na 6 grudnia a Franio w brzuchu. Także nie martw sie, myślę że możesz już myslec o całkowitym odstawieniu magnezu.
jutro mam usg wiec niech doktorka powie czy juz moge odstawic, choc znajac ja to....a zreszta :D wiem co powie przewracajac oczami

mi juz tez wczesniej twardnial, ale teraz to naprawde mocno twardnieje

Ja też mam od 3 dni plamienia. Zaczęly się po badaniu lekarski, tak mi tam nawiercił lekarz. Mówił, że mogą plamienia wystąpic i żeby się nie stresować. Ponoć też przy szybko skracającej się szyjce mozna plamić. Tego plamienia nie ma dużo, przy siku na papierze i tyle. Nie wiem czy mam się tym przejmowac...
po badaniach tez mam brunatna wkładkę. A raz w 7 miesiącu miałam plamę krwi, ale lekarze nie wiedza skąd.

Teraz jak leze widzę ze są skurcze i trwają ponad minutę, ale przez ten paracetamol czuje tylko mrowienie.

Lux z tego co czytam na innych forach magnez odstawiają w 35, 36 tyg. Dlatego ja tez tak odstawiłam i jak widzisz zaczęłam 40 tydzień. Mam skurcze i rozwarcie i dalek nic. Myśle, ze to dlatego ze trzecia ciąża a dziecko zapowiada sie najmniejsze. Syn miał 2750, córka 3000 a teraz obstawiają 2600

Lux mi jak twardnieje brzuch to wygLadam jak ufo :) tak się znieksztalca ze mam gory doliny. I jest tak twardy ze ciezko mi siedziec, lezecw ssumie tez bo az szczypie jakby mialo zabraknac skóry i miałby peknac. Ale jak widzisz te skurcze nic nie posuwają mojego porodu do przodu. Niektóre z was maja późniejsze terminy i bola was brzuchy a ja mam za tydzień i jeszcze nigdy nie miałam bolesnego skurczu. Ja nie wiem czy się do sylwestra rozpakujemy bo cos Franiowi tam za dobrze

Lux mi jak twardnieje brzuch to wygLadam jak ufo :) tak się znieksztalca ze mam gory doliny. I jest tak twardy ze ciezko mi siedziec, lezecw ssumie tez bo az szczypie jakby mialo zabraknac skóry i miałby peknac. Ale jak widzisz te skurcze nic nie posuwają mojego porodu do przodu. Niektóre z was maja późniejsze terminy i bola was brzuchy a ja mam za tydzień i jeszcze nigdy nie miałam bolesnego skurczu. Ja nie wiem czy się do sylwestra rozpakujemy bo cos Franiowi tam za dobrze
no moj wlasnie tez jakie fale Dunaju przybral rano jak zaczal twardniec, on ogolnie ma dziwne ksztalty ostatnimi czasy, ale dzis to pobil wszystko :D
a ja czuje, ze Ty sie rozpakujesz na dniach :D co do siebie mam inne przeczucia :D

reklama
Rozpakujecie sie zobaczysz:) spokojnie. Kazdy porod inny. Moze sie zaczac nagle. Moja pani doktor mowi ze akcja moze sie dynamicznie potoczyc.:) ja zaczynam sie denerwowac...wlasnie ogarniam pokoj lozeczko i sprawdzam torbe. chyba mi sie zalaczyl syndrom wicia gniazda :D

Do góry