reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@klarolina 10cm!! O rany, ja po obcięciu 4cm końcówek czuję się nieswojo.
@k8sad jedz kobietko na zdrowie! Za chwilę będziesz zdana na łaskę państwa ;) @Luxuorius przespałam odebranie twoich wyników?

Kochane moje, zaczęły się u nas pytania rodziny i przyjaciół- czego małemu brak do wyprawki, co kupić. Nie mam pomysłu, bo Jaś już wszystko ma. Co wy odpowiadacie? Help!

reklama
Wszystkim ktore chca szybko urodzic moge zaproponowac wizyte w firmie mojego meza i kontakt z jego asystentka... jej glupota jest tak porazajaca ze podnosi cisnienie tak skutecznie ze wlasnie leze po magnezie w domu:))) obiecalam sobie ze nie bede juz tam chodzic do porodu. Niestety w zwiazku z jej glupota i niekompetencja bede musiala sie szybko ogarnac po porodzie i zakasac rekawy najpozniej w polowie marca:((( a planowalam rok odpoczynku...

melduje: 37 tydzien rozpoczety, luteina i aspiryna odstawione, od jutra ruszam z lisciami malin i siemieniem, krechy brak, siary brak, plus 10kg, jedna rozlazla blizna, rozstepow brak (tfu tfu). Do porodu 20 dni. Odliczam!

@Antiope plakalam ze smiechu jak czytalam twoj opis pedicure:)))

edit: melduje gbs ujemne!;)
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

@lenam77 zawsze ale to zawsze przydają się pampersy. Ja na początku byłam obrażona, dopuki nie zdałam sobie sprawy z tego, że pieluchy to wydatek straaasznie duży. Możesz też poprosić o kocyk, ja mam kilka i wszystkie się przydają, grzechotki, jakiś ładny sweterek bo zima idzie :)

Ja mam magnez już od 33 tyg odstawiony.

Dostałam wyniki moczu.
Erytrocyty 60 w polu widzenia, więc krwiomocz witamy!!!!
Mam jedną chora nerkę od urodzenia i podejrzewają że te bóle i wymioty to właśnie od tego. Że niby kamień jest i gdzieś w okolicy cewki wyłazi.
Stąd ten ból. Mam się zgłosić do szpitala na dodatkowe badania, ale nie widzi mi się.
Najgorzej że mocz był bardziej rozcieńczony bo musiałam w przychodni oddać mocz więc piłam na umór u nich przegotowaną wodę, bo przed pójściem do przychodni się wysiusialam... Więc erytrocytów może być ponad 100 wpw jak nie wiecej. Tak bynajmniej lekarz mówi.
Nie wiem, wdroże zurawit, dużo muszę pić wody. Będzie dobrze, musi być :)

@Lola Lolitta dużo tych erytrocytów, a masz antybiotyk na to? :/ pobierałaś siku przez gazę? Trzymam kciuki, żeby poszły precz!

Dzięki za radę, z pieluchami odpada, bo zapas już spory :) Muszę też przetestować, które małemu odpowiadają. Stawiamy na Naty i Pampersy. Kocyki ma już 4 i becik, więc... sama rozumiesz :)

już po wizycie, proby wątrobowe nieznacznie podwyższone wiec olewamy temat (słowa lekarza), pobral mi gbs z obu dziur ;) synek wazy ok 2900g, wszystko git, mam odstawić luteinę, w 4tyg przytylam 1,3kg lacznie 5,2kg. nastewpna wizyta 30 listopada

Lenam może MrB, jakiś komplet czapa z kominem, zyrafka sophie...

Antiope
pedicure na krwisto-czerwony, a co! ;) zaszalałaś kobieto! :D
Rodzić też jeszcze nie chcę, tylko mam obsesje, że może być wcześniej (od 22 tc podglądam wcześniaki.pl i „szanse”), generalnie jestem z tych, co donoszą ;) więc eeee jeszcze nawet 5 tyg przede mna ;)
Co do infekcji, to polecam dołożyć probiotyki (doustne) na układ moczowy np. Trivagin, Provag, albo jak wolisz dopochwowe.. ja dzięki żurawinie na zmianę z w/w zero infekcji dróg moczowych/rodnych :D
No super, że Was tak bawi moja krwawa historia :-p
Ja sobie profilaktycznie w ciąży co około miesiąc biorę Lactibios femina i dość niedawno skończyłam opakowanie. No ale kupiłam sobie kolejne i od dziś zaczęłam brać.

Słuchajcie, jakiś czas temu moja położna rozmawiała z moimi rodzicami dość poważnie na temat mojego stanu zdrowia, że potrzebuje spokoju i muszę sił dużo nabrać. Coś im tam jeszcze powiedziała, że zmienili się nie do poznania!!!!
Mama dzisiaj już 3 dzień u mnie, gotowała mi, posprzatalam, synkiem się zajęła.
Przyjechał tata i powiedział, że Kacpra zabierają bym sobie wypoczela, wyspała się w spokoju, nie dźwigala

Kopara opadła mi do kolan
Ja nie chciałam do nich jechać więc jestem u siebie. Kurcze.... Co oni tacy troskliwi????
To tylko się cieszyć z cudownej przemiany rodziców :happy:

Tez mam nadzieje smoka nie uzywac no ale jak bedzie taka koniecznosc to uzyje napewno.
Dziewczyny powiedzcie mi w ktorym tygodniu zalecali Wam lekarze odstawic magnez ??? ja nie chce pisac do mojego gin z taka bzdurka bo wiem ze mam pisac jak cos sie dzieje i tak sie zastanawiam by odstawic jak zacznie mi sie 37 tc.
Mnie lekarka jak ostatnio byłam w 36 tc powiedziała, że magnezu nie można od razu odstawić. Miałam dawkę 3x2 i kazała mi ją zmniejszyć do 3x1. Teraz mam wizytę w poniedziałek, to będzie 38 tc, to może mi już każe całkiem odstawić.

Wszystkim ktore chca szybko urodzic moge zaproponowac wizyte w firmie mojego meza i kontakt z jego asystentka... jej glupota jest tak porazajaca ze podnosi cisnienie tak skutecznie ze wlasnie leze po magnezie w domu:))) obiecalam sobie ze nie bede juz tam chodzic do porodu. Niestety w zwiazku z jej glupota i niekompetencja bede musiala sie szybko ogarnac po porodzie i zakasac rekawy najpozniej w polowie marca:((( a planowalam rok odpoczynku...

melduje: 37 tydzien rozpoczety, luteina i aspiryna odstawione, od jutra ruszam z lisciami malin i siemieniem, krechy brak, siary brak, plus 10kg, jedna rozlazla blizna, rozstepow brak (tfu tfu). Do porodu 20 dni. Odliczam!

@Antiope plakalam ze smiechu jak czytalam twoj opis pedicure:)))

edit: melduje gbs ujemne!;)
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
No głupota ludzka może wyprowadzić z równowagi.
Cieszę się, że Ciebie również rozbawiła moja przygoda :happy:

@lenam77 zawsze ale to zawsze przydają się pampersy. Ja na początku byłam obrażona, dopuki nie zdałam sobie sprawy z tego, że pieluchy to wydatek straaasznie duży. Możesz też poprosić o kocyk, ja mam kilka i wszystkie się przydają, grzechotki, jakiś ładny sweterek bo zima idzie :)

Ja mam magnez już od 33 tyg odstawiony.

Dostałam wyniki moczu.
Erytrocyty 60 w polu widzenia, więc krwiomocz witamy!!!!
Mam jedną chora nerkę od urodzenia i podejrzewają że te bóle i wymioty to właśnie od tego. Że niby kamień jest i gdzieś w okolicy cewki wyłazi.
Stąd ten ból. Mam się zgłosić do szpitala na dodatkowe badania, ale nie widzi mi się.
Najgorzej że mocz był bardziej rozcieńczony bo musiałam w przychodni oddać mocz więc piłam na umór u nich przegotowaną wodę, bo przed pójściem do przychodni się wysiusialam... Więc erytrocytów może być ponad 100 wpw jak nie wiecej. Tak bynajmniej lekarz mówi.
Nie wiem, wdroże zurawit, dużo muszę pić wody. Będzie dobrze, musi być :)
Oj to niewesoło z tymi erytrocytami. :sad:

już po wizycie, proby wątrobowe nieznacznie podwyższone wiec olewamy temat (słowa lekarza), pobral mi gbs z obu dziur ;) synek wazy ok 2900g, wszystko git, mam odstawić luteinę, w 4tyg przytylam 1,3kg lacznie 5,2kg. nastewpna wizyta 30 listopada

Lenam może MrB, jakiś komplet czapa z kominem, zyrafka sophie...
Powiedzcie mi, co to za szał z tą żyrafą? :D Bo droga jak cholera, a z tego co się zdążyłam rozeznać w temacie, to jest to... gryzak(?)

reklama
No tak ta zyrafka fajna, ale droga, nie na moją kieszeń ;)

Ale mogę jeszcze polecić pieska lub słonika z fisherprice. Muzyka poważna, pani ładnie mruczy kołysanki, a piesek przyjemnie wibruje.
Mój syn jest zachwycony. Jak już nie mam sił śpiewać to wlaczam psiaka i w 10 min młody zasypia. W Tesco były najtańsze, 89 zł.

Do góry