reklama
Lola jak zwykle pięknie napisałaś....
Powiem wam szczerze że nie moge sie doczekac kiedy wreszcie Poznam mojego synka a z drugiej strony wiem że nasze życie zmieni sie o 180 stopni i troche się tego boję.
Wiecie co ja już sama nie wiem jak to jest z tą dietą matki karmiącej dlatego teraz poprosiłam moja mamę zeby mi zrobiła rybę po grecku bo nie wiem czy w swieta będę mogła jesc no i na święta mama mi zrobi pierogi z samym miesem bez grzybów i kapusty bo uwielbiam pierogi i miałabym smutne święta bez tego jedzenia. W tym roku nie poszczególnych w Swieta
Powiem wam szczerze że nie moge sie doczekac kiedy wreszcie Poznam mojego synka a z drugiej strony wiem że nasze życie zmieni sie o 180 stopni i troche się tego boję.
Wiecie co ja już sama nie wiem jak to jest z tą dietą matki karmiącej dlatego teraz poprosiłam moja mamę zeby mi zrobiła rybę po grecku bo nie wiem czy w swieta będę mogła jesc no i na święta mama mi zrobi pierogi z samym miesem bez grzybów i kapusty bo uwielbiam pierogi i miałabym smutne święta bez tego jedzenia. W tym roku nie poszczególnych w Swieta
Lola Lolitta
Fanka BB :)
Moim zdaniem i poloznej nie ma...w końcu dieta ma wpływ na mleko czy nie ma?
Teraz każdy mówi co innego.
Ostatnio matkinna blogach udowadniają że jedzenie ma wpływ tylko na smak potraw.
Dzisiaj jak byłam w przychodni to czytałam artykuł o kolkach u noworodków i nic tak nie było na temat diety matki karmiącej i jej wpływu na kolki, a to gazeta położnicza.
mamaNadii2
Nie ma poniewaz to co jemy nie przenika do krwi no chyba ze alkohol lub alergeny ( silne alergeny) na nie nalezy uwazac i wprowadzac stopniowo.Kapusta groch grzyby to mit dziecku nic nie bedzie po tym ale ty mozesz miec wzdecia itd....
Lola Lolitta
Ja mam śpiwory i to do dzisiaj. Zapinasz ładnie Dzieciątko i ono ma ciepłe nóżki, a ty się nie nartwisz czy zakrylo się kocem. Poduszkę dałam teraz jak młody 2 lata skończyłNie wyobrazam sobie, ze dzieciatko nie spi na poduszce i pod koldra. Tylko kocykami przykrywac? Nie zmarznie? To od kiedy niby koldre i poduche stosowac?
A np Antiope musiala wykluczyć z diety bodajze gluten bo synek miał alergie więc jak nie przenika ? czyli wy doswiadczone mamy nie stosowalyscie żadnej diety tak? normalnie wszystko jadlyscie? Kurcze nie chce się ograniczać kulinarnie a z drugiej str nie chce zaszkodzić Franiowi. A rybę smazona można jeść normalnie ?
Przepraszam że tak dopytuje Ale sen z powiek spędzają mi swieta z ograniczoną dieta to nie dla mnie absolutnie, ja jestem lakomczuchem
Przepraszam że tak dopytuje Ale sen z powiek spędzają mi swieta z ograniczoną dieta to nie dla mnie absolutnie, ja jestem lakomczuchem
K
Krasnal77
Gość
Ja tam zamierzam twardo wierzyć, że ma znaczenie, ale głównie dlatego żeby pohamować apetyt i schudnąć szybciutko po ciąży egoistyczne i pożyteczne! [emoji1]
reklama
Czarownica3006
No logicznie myśląc skoro pokarm wytwarza się z krwi to dieta nie powinna mieć wpływu. Ale nawet moja mama powiedziała mi,że jak się najadla pierogów z jagodami to ja zatwardzenie miałam 3 dni! Inna koleżanka jak się bigosu najadla to dziecko miało kolki... wiec chyba jednak każda musi sama wyczuć.. nie mam zamiaru się glodzić ale będę bacznie obserwowała reakcje Hanki na to co ja jadłam..
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom