reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam się[emoji4]

@elifit super, że impreza się udała. Czekam na fotorelacje[emoji6]

Dziewczyny dziś pełnia, więc trzymajcie się tam. Ja dziś rodzić nie chce, ale tak po 25-tym już mogę, więc mam nadzieję, że i ja gdzieś na liście Loli się znajdę[emoji6]

Długi weekend tak mi szybko minął. Spędziliśmy trochę czasu z mężem.[emoji173] Trochę posprzątałam, trochę poprałam. Generalnie sielsko[emoji4] Kurcze, pierwszy dzień zwolnienia, a ja zamiast spać do południa, to wcześniej wstałam niż do pracy. [emoji13]

Plan na dziś: dentysta, podrzucić zwolnienie do pracy, zakupy, obiad i może wykoncze w końcu pokój pierworodnego[emoji1]

Miłego i spokojnego dnia mamy[emoji9]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dzien dobry! moje nocne przemyslenia na dzis: jak to jest z pediatra? musze zapisac dziecko tam gdzie ja jestem u rodzinnego czy moge gdzie indziej? mam na oku przeprowadzke wiec moglabym dziecko juz w nowej lokalizacji zapisac. musze zglosic rodzinnemu porod? kiedy i jak sie to zalatwia? po jakim czasie moge zmienic? chyba bede chciala indywidualny kalendarz szczepien i wolalabym miec to uzgodnione zanim zapisze dziecko. Po co mam sie potem kopac z koniem jak moge wybrac od razu lekarza co sie z nim dogadam ale...w tym celu musialabym chyba juz teraz przed porodem pogadac z pediatra?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
U mnie w szpitalu przed samym wyjściem wypełnia się jedynie deklaracje wyboru poloznej natomiast jeżeli chodzi o pediatrę dla Małej to dzwonilam do przychodni, która jestem zainteresowana i Pani tłumaczyła, ze dopiero po zarejestrowaniu jak dziecko otrzyma nr pesel trzeba przyjść i zapisać.

P.S no i faktycznie nie ma znaczenia, każde z Was moze być gdzie indziej zapisane. Ja szukałam przychodni prywatnej z podpisaną umową nfz, zawsze troszkę mniejsze kolejki, mniej chorych ludzi w poczekalniach itd ale przede wszystkim sugerowałam się opiniami o danym pediatrze ;)

Witajcie,lece do lab zrobic proby
watrobowe, niech ta pelnia idzie akysz bo spac nie moge...
Grama my zapisalismy dziecko zupelnie gdzie indziej niz my bez problemu, maz zalatwial to po porodzie.
Elifit super ze imprezka udana!
Czarownica to wrzucaj luzik na skrzyni biegow i odpusc juz sobie przejazdzki. Uwazajcie na siebie dziewczyny!

Czemu robisz próby? Swędzi Cię?

Witam się
emoji4.png

@elifit super, że impreza się udała. Czekam na fotorelacje
emoji6.png

Dziewczyny dziś pełnia, więc trzymajcie się tam. Ja dziś rodzić nie chce, ale tak po 25-tym już mogę, więc mam nadzieję, że i ja gdzieś na liście Loli się znajdę
emoji6.png

Długi weekend tak mi szybko minął. Spędziliśmy trochę czasu z mężem.
emoji173.png
Trochę posprzątałam, trochę poprałam. Generalnie sielsko
emoji4.png
Kurcze, pierwszy dzień zwolnienia, a ja zamiast spać do południa, to wcześniej wstałam niż do pracy.
emoji13.png

Plan na dziś: dentysta, podrzucić zwolnienie do pracy, zakupy, obiad i może wykoncze w końcu pokój pierworodnego
emoji1.png

Miłego i spokojnego dnia mamy
emoji9.png

No to przebiłaś mnie o tydzień z pracą :) A myślałam, że ja ostatnia opuściłam biuro.
Przez te Wasze posty o pełni postanowiłam dzisiaj zapakować torbę. Nie przypuszczam, żeby przez następne 2 tyg coś u mnie drgnęło, ale strzeżonego... :)

Miłego dnia Dziewczynki!

U mnie w szpitalu przed samym wyjściem wypełnia się jedynie deklaracje wyboru poloznej natomiast jeżeli chodzi o pediatrę dla Małej to dzwonilam do przychodni, która jestem zainteresowana i Pani tłumaczyła, ze dopiero po zarejestrowaniu jak dziecko otrzyma nr pesel trzeba przyjść i zapisać.
Ja generalnie na bakier jestem z państwowa służba zdrowia. U rodzinnego nie byłam kilka lat, bo nie chorowalam, a do specjalistów i dentystów to prywatnie. Choć mieszkanie mamy już od paru ładnych lat, to rodzinnego mam nadal u rodziców - kilkadziesiąt kilometrów od miejsca zamieszkania. Kurczę chyba muszę przed porodem ogarnąć zmianę przychodni i ta położna.

Czemu robisz próby? Swędzi Cię?

No to przebiłaś mnie o tydzień z pracą :) A myślałam, że ja ostatnia opuściłam biuro.
Przez te Wasze posty o pełni postanowiłam dzisiaj zapakować torbę. Nie przypuszczam, żeby przez następne 2 tyg coś u mnie drgnęło, ale strzeżonego... :)

Miłego dnia Dziewczynki!
To pracoholiczki z nas[emoji13] Ale pewnie jakbym miała dziecko w domu, to już bym dawno była na zwolnieniu. Mnie w końcu też pełnia natchnęła i spakowałam torbę wczoraj. Muszę tylko kosmetyczke i drobiazgi dołożyć[emoji6]

Witamy sie I my.
Matka zestresowana bo nie wiem o co kaman z moja przyspieszona wizyta. Telefon ze mam byc juz w poniedzialek nie czekac do czwartku.
Ehhh mam nadzieje ze kuzwa moja Hemoglobina nie spadla zbyt mocno bo I tak za bardzo nie ma z czego [emoji58] ostatni raz mialam 9.1 .

7 lat temu 14 listopada o 19.43 poprzez cc przyszedl na swiat moj drugi synu Filipek .
Matko jak ten czas szybko leci .

A tu zaraz kolejne bede miala [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

dawniej to sie przeważnie krótko karmiło do tego dopajalo i szybko podawano zupki. Takie czasy. I często starsi tak kierują młodymi.

chyba dużo zależy jak sie spędza ten czas. Jak leżysz i jest często monitoring to przechlapane. A jak sie chodzi jest z kim pogadać to lepiej. Dlatego niby dobrze poczekać aż do silnych skurczy bo w domu czas lepiej płynie. Ja na porodówce byłam ok 3-4 godzin i zleciało, ale leżenie to masakra.

ja tez dziś podpuściłam jak pukałam wannę. Aż mi głupio sie zrobiło.
a duzo polecialo? bo u mnie mega duzo i temu pomyslalam, ze to wody....

Ja kilkunastu godzin nie rodziłam, jedynie niecałe 6, ale i tak ten czas wydawał mi się jeszcze krótszy. Zwłaszcza 2 faza porodu, której długość w książeczce zdrowia małego mam wpisaną 20 min, a ja bym sobie rękę dała uciąć, że to trwało nie więcej niż 3-5 min. No ale pewnie dziewczyny które miały ciężkie porody mają zupełnie inne odczucia i im się dłużyło.

Moja gin też chyba bardziej się kieruje usg, ale ja mam to w nosie. Ja swoje wiem i mój mały jest po prostu duży. Wiem kiedy dokładnie było zapłodnienie i termin z usg z 12 tc się z tym nie zgadza. U mnie z om wychodzi 5 grudnia, z usg 12tc 27 listopad, a według dnia zapłodnienia to 3 grudnia. Nie dam sobie za szybko podać oksytocyny, gdyby nic nie ruszało. Niech sprawdzają przepływy i jak te będą ok, to nie dam sobie porodu przyspieszyć i już.
no ja tez czulam owulke i wiem kiedy byla itp a ginka twierdzi, ze owulacja byla duzo pozniej...

reklama
Witamy sie I my.
Matka zestresowana bo nie wiem o co kaman z moja przyspieszona wizyta. Telefon ze mam byc juz w poniedzialek nie czekac do czwartku.
Ehhh mam nadzieje ze kuzwa moja Hemoglobina nie spadla zbyt mocno bo I tak za bardzo nie ma z czego [emoji58] ostatni raz mialam 9.1 .

7 lat temu 14 listopada o 19.43 poprzez cc przyszedl na swiat moj drugi synu Filipek .
Matko jak ten czas szybko leci .

A tu zaraz kolejne bede miala [emoji23][emoji23][emoji23]

.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi sto lat dla synka[emoji512][emoji513][emoji173][emoji4]
Mam nadzieje, ze to nic poważnego taka wczesniejsza wizyta

Do góry