reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Bardzo wysoki masz cukier?
To u ciebie tez ciecie bedzie czy Sn ?
Co do pekniecia macicy ten sam problem jest u mnie po dwoch cc mam zrosty. To trzevie cc bwdzie [emoji21][emoji21][emoji21]Tyle ze u mnie nie chca nawet dopuscic do skurczy porodowych bo wlasnie wtedy jest najwieksze zagrozenie pekniecia macicy .

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chce sn i lekarz powiedział, że będziemy próbować, chyba że macica się rozejdzie i wtedy CC :(
Dlatego przy pierwszych skurczach to na USG najpierw mnie biorą by zobaczyć jak macica reaguje. Mogę mieć sn ale pod stałym monitoringiem. Strasznie się boję, bo wcześniej mi mówiono, że bez problemu sn, teraz że trzeba uważać......
A cukier naczczo skoczył do 105 i ciężko mi zbić. Po posiłkach dobrze jest....
Zobaczymy.

Wczoraj byłam na USG u innego ginekologa, nowy otwarty gabinet i skusiła mnie promocja 40 zł.... A miałam się tylko ROZEJRZEĆ....

Tak więc wg tej babki i monitora usg, parametry dziecka na 39 tydz 1 dzień (obwód główki, kości udowej i brzuszka).....
A przypominam że jestem w 36 tyg i 1 dniu....

Kurde... Młody niby waży już 3400g.....

Strasznie dużo wyprzedził termin, aż o 3 tyg!!!! To zdecydowanie za dużo... :(
Dowcipnego badania nie robiła więc nie wiem czy jest Rozwarcie.
Była miła, nie powiem, ale zaufania mojego nie zyskała.
A taka promocja bo chyba gabinetem chciała się pochwalić...
I chyba źle zrobiłam że do niej poszłam, teraz mam stracha że dziecko wielkie.

Drogie Panie, a ja tak siedze i sie zastanawiam.... porody trwaja po kilkanascie godzin... a jakie jest faktyczne odczuwanie tego czasu?? Mam na mysli czy to raczej sie wlecze, czy raczej jak na dobrym weselu... nim się nie obejrzysz mija 12 godzin i wszyscy do domu...?

Mam nadzieje, ze zrozumiecie o co mi chodzi przy tym moim calym chaotycznym pisaniu[emoji848][emoji1][emoji846][emoji847]

a8doqqmz725nh9h0.png
Ja kilkunastu godzin nie rodziłam, jedynie niecałe 6, ale i tak ten czas wydawał mi się jeszcze krótszy. Zwłaszcza 2 faza porodu, której długość w książeczce zdrowia małego mam wpisaną 20 min, a ja bym sobie rękę dała uciąć, że to trwało nie więcej niż 3-5 min. No ale pewnie dziewczyny które miały ciężkie porody mają zupełnie inne odczucia i im się dłużyło.

no a moja ginka co usg gada, ze z usg sie liczy...
Moja gin też chyba bardziej się kieruje usg, ale ja mam to w nosie. Ja swoje wiem i mój mały jest po prostu duży. Wiem kiedy dokładnie było zapłodnienie i termin z usg z 12 tc się z tym nie zgadza. U mnie z om wychodzi 5 grudnia, z usg 12tc 27 listopad, a według dnia zapłodnienia to 3 grudnia. Nie dam sobie za szybko podać oksytocyny, gdyby nic nie ruszało. Niech sprawdzają przepływy i jak te będą ok, to nie dam sobie porodu przyspieszyć i już.

Maj gad.... co ja właśnie zrobiłam. .. pojechałam po prawie męża do jego brata. .. na dużym skrzyżowaniu skręcalam w lewo... strabilo mnie jakieś auto za mną ze niby mu się wepchalam wiec dodałam gazu i nagle patrze w lewo a na mnie jedzie tramwaj!!!!! Boże. .. sekundy.... dodałam jeszcze gazu.. i uświadomiłam sobie,że jakby z prawej ktoś jechał prosto to by wjechał na mnie bo nawet nie spojrzalam... aż musiałam się zatrzymać bo się aż trzeslam. A jeszcze chwile wcześniej myślałam,że fajnie, że ja w ciazy nie mam problemów z prowadzeniem samochodu :(

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeeezuuuu dobrze że nic Ci nie jest!!!
W jakich okolicach Szczecina taki numer zrobiłaś?
Dziewczyno uważaj na siebie!!!
:(

reklama
Do góry