reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No to witam się w klubie :( moje maleństwo jakies takie spowolniale ... Rusza sie, ale nie tak jak do tej pory...

Moja też dzisiaj mało ruchliwa... Aż byłam zaniepokojona i już zastanawialiśmy sięz mężem czy nie jechać na IP. Ale potem zjadłam słodkiego rogala marcińskiego z Lidla i się rozruszała:)

@aneta_ck współczuję przeżyć. Dużo zdrówka dla synka, oby gorączka szybko przeszła.
@elifit to jest jenostkowy przypadek i na pewno u Ciebie będzie dobrze, ale rzeczywiście z doulą będziesz się czuła bezpieczniej.

U mnie zisiaj dosyć lajtowy dzień i nawet się wyspałam. Po południu wpadlismy do tesciowej a potem kawa z kolezanka, jak wrocilismy to mala od razu poszla spac.

Zaczynam 37 tydzień. Jeszcze tydzień wytrzymać i będę spokojna.

reklama
Masz racje, to nie centyle, juz sobie sprawdzilam, bo mam mniej wiecej norme wszedzie, a te procenty sa dosc niskie. W takim razie nie mam pomyslu co to moze byc. Jestem teraz w skonczonym 33 tygodniu. Ciekawa jestem, bo dostalam dzis wypis ze szpitala i jest na nim wlasnie usg, ktore mialam robione w szpitalu przez mojego lekarza (ktoremu nie ufam z usg :)), to tez nie przywiazuje wysokiej wagi do tych wynikow, po prostu bardzo mnie ciekawia te tajemnicze skroty, ale widze ze zadna z was nie miala doczynienia, wiec zapytam gina na poniedzialkowej wizycie :)
A nie jest to ten błąd pomiaru czyli plus minut 15 %? Nie wiem tak bym obstawiala.

Lenam wlozylam go do chlodniejszej wody i robiw mu co chwile oklady na czolko. Czekam zeby podac mu następną dawke ibuprofenu ale to jeszcze troche

Masz racje, to nie centyle, juz sobie sprawdzilam, bo mam mniej wiecej norme wszedzie, a te procenty sa dosc niskie. W takim razie nie mam pomyslu co to moze byc. Jestem teraz w skonczonym 33 tygodniu. Ciekawa jestem, bo dostalam dzis wypis ze szpitala i jest na nim wlasnie usg, ktore mialam robione w szpitalu przez mojego lekarza (ktoremu nie ufam z usg :)), to tez nie przywiazuje wysokiej wagi do tych wynikow, po prostu bardzo mnie ciekawia te tajemnicze skroty, ale widze ze zadna z was nie miala doczynienia, wiec zapytam gina na poniedzialkowej wizycie :)
A to ja przepraszam za wprowadzenie w błąd ;) niby centyle nie są podawane w %, ale te statystyki okreslaja, że np 15centyl oznacza, ze 15% dzieci ma dana wartość i poszłam tym tokiem...

Majka - lekarz wytlumaczy napewno ja tez mam % na wydruku z usg ale mam tez napisane normy w nawiasie i dzieki temu wiem ze wszystko w normie.Moja Zosia z waga i wymiarami jest na ponad 50 centylu.Ja sobie sprawdzam ze strona parenting i jestem spokojna.

A nie jest to ten błąd pomiaru czyli plus minut 15 %? Nie wiem tak bym obstawiala.

Lenam wlozylam go do chlodniejszej wody i robiw mu co chwile oklady na czolko. Czekam zeby podac mu następną dawke ibuprofenu ale to jeszcze troche

Moze faktycznie blad pomiaru, przy kazdej wartosci mam inny procent, az do dwudziestu paru. Ciekawe czy az takie wahania by byly. No nic zapytam gina, niech sie tlumaczy :)

Anetko zdrowka dla synka!!

Ale dzisiaj poprasowalam, az jestem z siebie dumna!! Zaraz koniec, bo jak tak dlugo stoje, to brzuch w dol ciagnie mam wrazenie. Zostaly mi tylko kaftaniki i kilka sztuk bodziakow z dlugim rekawem. O ile prasowanie bodziakow spoko, tak pajace dla mnie dramat, mniejsze zelazko by sie przydalo [emoji23]
@elifit i inne dziewczyny wykonujace masaz krocza, jak wy kurde dajecie rade? Ja przy rozciaganiu wewnetrzym wymiekam, robilam trzy dni i jak mysle o jutrze to juz mnie szlag trafia. Cholernie nie moge sie przelamac za kazdym razem, gdyby mial robic to ktos inny byloby ok, ale sama dramat....

Rób co Ci serce mówi, zwłaszcza, że lekarze nie widzą przeszkód do sn. Przecież kiedyś bliźniaki też się rodziły, a nawet nie było usg. Ty będziesz pod opieką lekarzy i w razie czego zawsze mogą zrobić cc.
A te dziewczyny to ja bym nieźle zjechała. Kto by pomyślał, że tak wszystkie rozumy pozjadały, że lepiej wiedzą niż lekarze.
U niego w pracy w dziale (6 osób -M i 5 kobiet) jedna ma bliźniaki. Lekarz powiedział, że przy moim porodzie będzie mnóstwo osób. Trzy razy więcej niż normalnie. Do każdego dziecka osobna ekipa i do tego nadzór najbardziej doświadczonego lekarza w szpitalu.
Zobaczymy. Jutro mam wizytę. Pogadam z lekarzami.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Majka ja do masażu krocza podchodzę zadaniowo i już. Motywuje mnie myśl, że dzięki masażowi, nawet, gdy popękam to mam szansę na dwa szwy zamiast np. 12stu ;)

reklama
Do góry