mam to okrycie na gondole grube i moge je podpiac pod budke, o tak to wygladanie musi, a nie masz do wóżka tej osłonkii zimowej? To głównie zabezpiecza przed wiatrem.
reklama
dzis moj tez dziwnie leniwy, jak nie on sa kopniaki, ale w porowananiu z tymi co zawsze to jakies spokojne7 od rana? Może ma lenia, czasami są takie leniwe dni. Tez takie mam ostatnio. Dzisiaj do południa nie naliczyłabym sobie więcej ruchów niż 5
mamaNadii2
Fanka BB :)
Ruchy juz teraz nie jak kopniaki ale takie wypychania.Dziecko juz duze ma za malo miejsca zeby sie rozpedzic i kopnac i tak sztura.Z jednej strony wypycha mi noge z drugiej kregoslup.Wy liczycie ruchy jako kopniak czy kazde przesuniecie dziecka ? Przyznam nigdy nie liczylam
anio0
Ja też już nawet nie pamiętam co to kopniaki teraz tylko czuję jak mi Mała wystawi girę i mi tę "kulę mocy" przez pół brzucha przesuwa. Ile razy z bólu jęczę, a mój chłop rękę przystawia i się cieszyRuchy juz teraz nie jak kopniaki ale takie wypychania.Dziecko juz duze ma za malo miejsca zeby sie rozpedzic i kopnac i tak sztura.Z jednej strony wypycha mi noge z drugiej kregoslup.Wy liczycie ruchy jako kopniak czy kazde przesuniecie dziecka ? Przyznam nigdy nie liczylam
Tuiles
dzis moj tez dziwnie leniwy, jak nie on sa kopniaki, ale w porowananiu z tymi co zawsze to jakies spokojne
Ale te 5 ruchów to chodziło o mnie. Kurcze mam dzisiaj jakieś zawiasy w formułowaniu myśli
Ruchy juz teraz nie jak kopniaki ale takie wypychania.Dziecko juz duze ma za malo miejsca zeby sie rozpedzic i kopnac i tak sztura.Z jednej strony wypycha mi noge z drugiej kregoslup.Wy liczycie ruchy jako kopniak czy kazde przesuniecie dziecka ? Przyznam nigdy nie liczylam
Dla mnie ruchy to każdy ruch dziecka, nieważne czy wypięcie, przeciągnięcie, kopniak, przesunięcie nogi etc. Rusza się - odhaczam. Do tej pory nie zwracałam na to super szczególnej uwagi. Po wczorajszym dniu i IP zmieniam nastawienie i staram się usiąść spokojnie i policzyć ilość ruchów w ciągu dnia o porach, kiedy zazwyczaj Maluch się rusza.
Przepraszam nie wiem gdzie mi się kliknęło poszukam...@karelka co jest niezbyt mądre? mój post czy coo? hehe
anio0
Ruchów też nie liczę jeszcze, ale spotkałam się z kilkoma różnymi szkołami. Jedni twierdzą, że dobrze jest sobie wyznaczyć trzy różne godziny w ciągu dnia, w których dziecię jest najbardziej aktywne i wtedy liczyć każdy mały ruch tak, by dojechać do 10 na godzinę, a moja położna z kolei kazała liczyć ruchy jako serie niż pojedyncze szturchnięcia i zapisywać kreski od rana aż do naliczenia 10 takich ruchów.
ja mam taki bawelniany kocyk i robie go na pol i bedzie na dno wozka, a i tez jest materacyk o taki a i kocyk mam taki od bratowej po dzieciakach, idealnie sie jej sprawdzil, dwustronny jestJa bede dawac koc pod plecy. Jakos tak mi sie wydaje ze bedzie ciągło od spodu.. niby tam jest taki cienki materacyk, ale czy ja wiem..
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Załączniki
moja ginka mowila, ze mam w ciagu trzech godzin naliczyc 10 ruchowRuchów też nie liczę jeszcze, ale spotkałam się z kilkoma różnymi szkołami. Jedni twierdzą, że dobrze jest sobie wyznaczyć trzy różne godziny w ciągu dnia, w których dziecię jest najbardziej aktywne i wtedy liczyć każdy mały ruch tak, by dojechać do 10 na godzinę, a moja położna z kolei kazała liczyć ruchy jako serie niż pojedyncze szturchnięcia i zapisywać kreski od rana aż do naliczenia 10 takich ruchów.
reklama
ja licze po prostu kazdy ruchRuchy juz teraz nie jak kopniaki ale takie wypychania.Dziecko juz duze ma za malo miejsca zeby sie rozpedzic i kopnac i tak sztura.Z jednej strony wypycha mi noge z drugiej kregoslup.Wy liczycie ruchy jako kopniak czy kazde przesuniecie dziecka ? Przyznam nigdy nie liczylam