reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie wiem. Jutro M porozmawia na zebraniu.

Ja już nie mogę. :( [emoji22] nie daje rady. Mdlilo mnie dziś cały czas. Obiad zwymiotowalam i od tej pory wymiotuje. Nie mogę się się położyć bo męczy mnie zgaga. Nie mam siły. Siedzieć też mi nie wygodnie. Nic nie jem. Prawie nie pije - wymuszam w siebie. Nie wytrzymam tych 10 dni :(

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Przytulam. Wytrzymasz, dasz radę, 10 dni szybko zleci

Anetka, Iza trzymajcie się dzielnie , trzymam za Was kciuki &&&
K8sad zobaczysz szybko zleci , to jeszcze 10 dni i Twoi chlopcy będą już z Tobą :) dasz radę &&&
A mi znów strasznie spuchly stopy i dłonie i tak myślę czy w tym momencie 36t4d to normalne ? Ja generalnie od wczoraj czuję się opuchnięta :( macie tak ? Czy ja panikuje ? Mi jeszcze 16 dni zostało ...
Mnie na szczęście nic w żadnej ciąży nie puchnie, poza brzuchem i piersiami :-p

reklama
w jakim sensie z przychodnia bezsens? gdzies chyba ominelam ten watek. ile jest czasu na rwjestracje dziecka?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
W mojej przychodni pediatrycznej można zarejestrować dziecko tylko tego samego dnia co jest wizyta. Rejestracja jest od 7 rano i ciężko się dodzwonić, bo cały czas zajęte. A jak Ci się wreszcie uda, załóżmy o 7.30, to się okazuje, że już nie ma miejsc. Jedyne wyjście, to iść osobiście dziecko zarejestrować. Tylko co ma zrobić ktoś, kto ma chorego malucha w domu i nikogo do pomocy? Ma z chorym dzieckiem pędzić do przychodni, tylko po to, żeby dziecko zarejestrować, a potem drugi raz wrócić na wizytę?

A nie masz innej przychodni w okolicy? Sa takie przychodnie jakby prywatne ale mają umowę z nfz. Ja się do takiej przepisalam, była budynek na przeciwko takiej zwykłej przychodni, ci sami lekarze ale w tej państwowej kolejki na kilometr a w tej prywatnej milo, szybko i tez bezpłatnie :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam siły. Na grupie mamy napisała, że im się tak poród zaczął. Boję się a mój mąż woli oglądać "ślub od pierwszego wejrzenia" z treściami na górze niż być ze mną bo myśli, że się zaraz :(

Nie mam siły. Na grupie mamy napisała, że im się tak poród zaczął. Boję się a mój mąż woli oglądać "ślub od pierwszego wejrzenia" z treściami na górze niż być ze mną bo myśli, że się zaraz :(

jak mawia moj maz "kazdy ma swoj system obronny". Pewnie mezowi trudno patrzec na twoje bolesci i cierpienia dlatego bezmyslnie gapi sie w TV ale jak przyjdzie co do czego to stanie na wyskosci zadania. Badz dzielna! Sciskam.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Czas wstawać. Zbieram pupe i z mlodym do lekarza Ide. Ma okropny kaszel brzydko oddycha i lekką temp. Mam nadzieję ze nie urodze po drodze.

Wyobrazcie sobie ze mialam regularne skurcze co 5min i wzielam kapiel i mi przeszlo. Ja tu meza stresuje siebie nastawiam a tu koniec. No ale te skurcze mam coraz czesciej wiec juz pewnie niedlugo.

Zazanna ja w nocy dzis sciagalam obrączkę bo mi palce zaczely puchnac. Buty kupiłam 2 rozmiary wieksze zeby moc w czyms chodZic. Na pierwszy rzut oka nie widac ze mam spuchniete. Po prostu sa większe.

Dzis dopiero boli mnie podwozie cholera po tych skurczach wczorajszych.

Czas wstawać. Zbieram pupe i z mlodym do lekarza Ide. Ma okropny kaszel brzydko oddycha i lekką temp. Mam nadzieję ze nie urodze po drodze.

Wyobrazcie sobie ze mialam regularne skurcze co 5min i wzielam kapiel i mi przeszlo. Ja tu meza stresuje siebie nastawiam a tu koniec. No ale te skurcze mam coraz czesciej wiec juz pewnie niedlugo.

Zazanna ja w nocy dzis sciagalam obrączkę bo mi palce zaczely puchnac. Buty kupiłam 2 rozmiary wieksze zeby moc w czyms chodZic. Na pierwszy rzut oka nie widac ze mam spuchniete. Po prostu sa większe.

Dzis dopiero boli mnie podwozie cholera po tych skurczach wczorajszych.

No wlasnie specjalnie zagladam z rana bo bylam ciekawa czy po tych skurczach u ciebie nie skonczylo sie porodem . A tu prosze .malutka dalej ma sie dobrze w srodku [emoji23]
Ale nie ma co u ciebie to juz tuz tuz.
Mnie tez boli podwozie od kilku dni.wczoraj to az mnie pieklo spojenie chwilami.

Zdrowka dla synka.

A mi sie pierwszy raz snilo dziecko !!!!!
Pierwszy raz przez cala ciaze. Urodzilam synka ! I karmilam go piersia .mleka mialam tyle ze az po szyjce mu cieklo i bokami ustach wylatywalo jak jadl.
Ale w Pelnym momencie maly cycka wyciagnol I powiedzial mi ( tak tak taki kilku dniowy noworodek) ze to mleko jest nie dobre [emoji23] I mam mu wiecej tego " gowna" nie dawac [emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]
I sie obudzilam. Ja snow widocznie normalnych nie moge miec.[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Noemi tobie też najlepsze życzenia. [emoji320] [emoji512] [emoji513] [emoji307]

Ja mam jutro ale nie takie zwykłe bo okrągłe i powiem wam że dziś czuję się mega nostalgicznie i sentymentalnie. Wspominam swoje lata młodości i ... niczego nie żałuję :) a dużo dobrego jeszcze przede mną :)

Happy happy birthday!!!!!!
Nasza Mamcio :)
swieczki_fontanna_iskrzaca3.JPG

Załączniki

• swieczki_fontanna_iskrzaca3.JPG
    swieczki_fontanna_iskrzaca3.JPG
    43,3 KB · Wyświetleń: 334
K8sad faceci są dziwni. Czasem do nich nie dociera aż coś realnego się nie przytrafi. Weź z nim pogadaj, zatrześ nim porządnie, bo się nie domyśli!!!! Taka domena facetów, mózg im się wyłącza ...
Trzymaj się i nie łam, już niedługo :*

reklama
No wlasnie specjalnie zagladam z rana bo bylam ciekawa czy po tych skurczach u ciebie nie skonczylo sie porodem . A tu prosze .malutka dalej ma sie dobrze w srodku [emoji23]
Ale nie ma co u ciebie to juz tuz tuz.
Mnie tez boli podwozie od kilku dni.wczoraj to az mnie pieklo spojenie chwilami.

Zdrowka dla synka.

A mi sie pierwszy raz snilo dziecko !!!!!
Pierwszy raz przez cala ciaze. Urodzilam synka ! I karmilam go piersia .mleka mialam tyle ze az po szyjce mu cieklo i bokami ustach wylatywalo jak jadl.
Ale w Pelnym momencie maly cycka wyciagnol I powiedzial mi ( tak tak taki kilku dniowy noworodek) ze to mleko jest nie dobre [emoji23] I mam mu wiecej tego " gowna" nie dawac [emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]
I sie obudzilam. Ja snow widocznie normalnych nie moge miec.[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Błahahahahaha!!!!!!!! Umarłam !!!!! :D

Do góry