reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie wiem. Jutro M porozmawia na zebraniu.

Ja już nie mogę. :( [emoji22] nie daje rady. Mdlilo mnie dziś cały czas. Obiad zwymiotowalam i od tej pory wymiotuje. Nie mogę się się położyć bo męczy mnie zgaga. Nie mam siły. Siedzieć też mi nie wygodnie. Nic nie jem. Prawie nie pije - wymuszam w siebie. Nie wytrzymam tych 10 dni :(

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Przytulam. Wytrzymasz, dasz radę, 10 dni szybko zleci

Anetka, Iza trzymajcie się dzielnie , trzymam za Was kciuki &&&
K8sad zobaczysz szybko zleci , to jeszcze 10 dni i Twoi chlopcy będą już z Tobą :) dasz radę &&&
A mi znów strasznie spuchly stopy i dłonie i tak myślę czy w tym momencie 36t4d to normalne ? Ja generalnie od wczoraj czuję się opuchnięta :( macie tak ? Czy ja panikuje ? Mi jeszcze 16 dni zostało ...
Mnie na szczęście nic w żadnej ciąży nie puchnie, poza brzuchem i piersiami :-p

reklama
w jakim sensie z przychodnia bezsens? gdzies chyba ominelam ten watek. ile jest czasu na rwjestracje dziecka?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
W mojej przychodni pediatrycznej można zarejestrować dziecko tylko tego samego dnia co jest wizyta. Rejestracja jest od 7 rano i ciężko się dodzwonić, bo cały czas zajęte. A jak Ci się wreszcie uda, załóżmy o 7.30, to się okazuje, że już nie ma miejsc. Jedyne wyjście, to iść osobiście dziecko zarejestrować. Tylko co ma zrobić ktoś, kto ma chorego malucha w domu i nikogo do pomocy? Ma z chorym dzieckiem pędzić do przychodni, tylko po to, żeby dziecko zarejestrować, a potem drugi raz wrócić na wizytę?

A nie masz innej przychodni w okolicy? Sa takie przychodnie jakby prywatne ale mają umowę z nfz. Ja się do takiej przepisalam, była budynek na przeciwko takiej zwykłej przychodni, ci sami lekarze ale w tej państwowej kolejki na kilometr a w tej prywatnej milo, szybko i tez bezpłatnie :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam siły. Na grupie mamy napisała, że im się tak poród zaczął. Boję się a mój mąż woli oglądać "ślub od pierwszego wejrzenia" z treściami na górze niż być ze mną bo myśli, że się zaraz :(

Nie mam siły. Na grupie mamy napisała, że im się tak poród zaczął. Boję się a mój mąż woli oglądać "ślub od pierwszego wejrzenia" z treściami na górze niż być ze mną bo myśli, że się zaraz :(

jak mawia moj maz "kazdy ma swoj system obronny". Pewnie mezowi trudno patrzec na twoje bolesci i cierpienia dlatego bezmyslnie gapi sie w TV ale jak przyjdzie co do czego to stanie na wyskosci zadania. Badz dzielna! Sciskam.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Czas wstawać. Zbieram pupe i z mlodym do lekarza Ide. Ma okropny kaszel brzydko oddycha i lekką temp. Mam nadzieję ze nie urodze po drodze.

Wyobrazcie sobie ze mialam regularne skurcze co 5min i wzielam kapiel i mi przeszlo. Ja tu meza stresuje siebie nastawiam a tu koniec. No ale te skurcze mam coraz czesciej wiec juz pewnie niedlugo.

Zazanna ja w nocy dzis sciagalam obrączkę bo mi palce zaczely puchnac. Buty kupiłam 2 rozmiary wieksze zeby moc w czyms chodZic. Na pierwszy rzut oka nie widac ze mam spuchniete. Po prostu sa większe.

Dzis dopiero boli mnie podwozie cholera po tych skurczach wczorajszych.

Czas wstawać. Zbieram pupe i z mlodym do lekarza Ide. Ma okropny kaszel brzydko oddycha i lekką temp. Mam nadzieję ze nie urodze po drodze.

Wyobrazcie sobie ze mialam regularne skurcze co 5min i wzielam kapiel i mi przeszlo. Ja tu meza stresuje siebie nastawiam a tu koniec. No ale te skurcze mam coraz czesciej wiec juz pewnie niedlugo.

Zazanna ja w nocy dzis sciagalam obrączkę bo mi palce zaczely puchnac. Buty kupiłam 2 rozmiary wieksze zeby moc w czyms chodZic. Na pierwszy rzut oka nie widac ze mam spuchniete. Po prostu sa większe.

Dzis dopiero boli mnie podwozie cholera po tych skurczach wczorajszych.

No wlasnie specjalnie zagladam z rana bo bylam ciekawa czy po tych skurczach u ciebie nie skonczylo sie porodem . A tu prosze .malutka dalej ma sie dobrze w srodku [emoji23]
Ale nie ma co u ciebie to juz tuz tuz.
Mnie tez boli podwozie od kilku dni.wczoraj to az mnie pieklo spojenie chwilami.

Zdrowka dla synka.

A mi sie pierwszy raz snilo dziecko !!!!!
Pierwszy raz przez cala ciaze. Urodzilam synka ! I karmilam go piersia .mleka mialam tyle ze az po szyjce mu cieklo i bokami ustach wylatywalo jak jadl.
Ale w Pelnym momencie maly cycka wyciagnol I powiedzial mi ( tak tak taki kilku dniowy noworodek) ze to mleko jest nie dobre [emoji23] I mam mu wiecej tego " gowna" nie dawac [emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]
I sie obudzilam. Ja snow widocznie normalnych nie moge miec.[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Noemi tobie też najlepsze życzenia. [emoji320] [emoji512] [emoji513] [emoji307]

Ja mam jutro ale nie takie zwykłe bo okrągłe i powiem wam że dziś czuję się mega nostalgicznie i sentymentalnie. Wspominam swoje lata młodości i ... niczego nie żałuję :) a dużo dobrego jeszcze przede mną :)

Happy happy birthday!!!!!!
Nasza Mamcio :)
swieczki_fontanna_iskrzaca3.JPG

Załączniki

• swieczki_fontanna_iskrzaca3.JPG
    swieczki_fontanna_iskrzaca3.JPG
    43,3 KB · Wyświetleń: 327
K8sad faceci są dziwni. Czasem do nich nie dociera aż coś realnego się nie przytrafi. Weź z nim pogadaj, zatrześ nim porządnie, bo się nie domyśli!!!! Taka domena facetów, mózg im się wyłącza ...
Trzymaj się i nie łam, już niedługo :*

reklama
No wlasnie specjalnie zagladam z rana bo bylam ciekawa czy po tych skurczach u ciebie nie skonczylo sie porodem . A tu prosze .malutka dalej ma sie dobrze w srodku [emoji23]
Ale nie ma co u ciebie to juz tuz tuz.
Mnie tez boli podwozie od kilku dni.wczoraj to az mnie pieklo spojenie chwilami.

Zdrowka dla synka.

A mi sie pierwszy raz snilo dziecko !!!!!
Pierwszy raz przez cala ciaze. Urodzilam synka ! I karmilam go piersia .mleka mialam tyle ze az po szyjce mu cieklo i bokami ustach wylatywalo jak jadl.
Ale w Pelnym momencie maly cycka wyciagnol I powiedzial mi ( tak tak taki kilku dniowy noworodek) ze to mleko jest nie dobre [emoji23] I mam mu wiecej tego " gowna" nie dawac [emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]
I sie obudzilam. Ja snow widocznie normalnych nie moge miec.[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Błahahahahaha!!!!!!!! Umarłam !!!!! :D

Do góry