reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Czy tylko ja rzucilam spanie?:)

Denerwuje się przed dzisiejsza wizytą jakos tak dziwnie. Musze poprosic lekarza o pełno skierowań i zaswiadczen i pobranie.krwi a on jest strasznie niechetny jak ja go o cos prosze. No ale musze bo za tydz ide do tego sZpitala na Genurtsplannung i cale te zwiedZanie i wypenianie dokumentow. No i zaswiadczenie do urzedu i to glupie swedzenie. O zyc mi to nie daje po prostu. Czy chodze czy leze swedza mnie stopy i dłonie. Powolutku sie zbieram i zaraz ide mierzyc cukry i snoadanie jeść

mnie baaardzo swedza nogi i brzuch, ujechac nie idzie, drapie sie jak zapchlony pies...

Mnie ostatnio to najbardziej moj tata denerwuje. Mial wczoraj z tesciem do nas na budowe pojechac bo tesc na zime ma nam bramy garazowe zabic zeby byly "tymczasowo" zamkniete. Na budowie zostalo sporo resztek drewna z szalunkow i kawalkow plyt wiorowych ale porposilam ojca zeby jesli trzeba dokupil plyte taka tesciowi i zawiozl mu busem a ojciec mowi ze lepiej by bylo kupic desek i na wkrety robic to potem jeszcze na plac zabaw dla dziecka sie wykorzysta (bo mowilismy zeby resztek drewna z budowy nie palil w piecu tylko co lepsze odkladal na plac zabaw to sie za 2 lata zrobi). Pytam go "no ale przeciez to chyba duzo drozej wyjdzie a my juz nie chcemy wydawac pieniedzy w tym roku (juz mu ze 100 razy to mowilam) i chcemy najlepiej bez kosztow albo po taniosci zabic drzwi byle czym zeby snieg tylko nie hulal... a ojciec juz obrazony bo przeciez on lepiej wymyslil...sam kasy nie ma ani zlotowki, nawet na paliwo wola jak ma cokolwiek robic na budowie (no to niby ok ale ma na budowe 800 metrow), nic nam nigdy nie dolozyl poza swoim czasem (nawet na wesele 1 zl nie dolozyl i na prezent nic nam nie dal, jeszcze od mamy na garnitur pozyczal i pewnie nigdy jej nie oddal) ale za nasze to on by robil wszystko "ze zlota" a potem zaraz by mu sie deski przydaly. zwyczajnie mi przykro:(
duzo nam pomaga ale tez ciagle sempi zebysmy z poczucia wdziecznosci my mu cos kupowali. w zeszlym roku tak jeczal mojemu mezowi zeby mu pomoc naprawic komputer ze moj maz (a nie mial doslownie godziny czasu z reszta wiedzial ze nie ma co naprawiac bo to rupiec a nie komputer) w koncu kupil tacie nowy laptop zeby nie musiec siedziec nad tym starym (nie byl on zepsuty tylko ze staroci juz tak mulil ze nie chodzil).
wszyscy maja niskie emerytury (moi rodzice i tesciowie) ale tylko on tak "wyciaga" reke po kase od nas. przykro mi:( moja mama z takiej samej emerytury to potrafila odlozyc 20 000 przez 10 lat! ale ona skromnie zyje a tatus papieroski, wodeczke lubi, do znajomych pojechac nad morze, wysokie rachunki za komorke i internet... a Zosi jestem pewna ze gora ma swieta jakis drobiazg kupi, chociaz to jego jedyna wnuczka bedzie...

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
takiego czlowieka juz nie zmienisz, ani jego ani jego mentalnosci :oo: i z wiekiem bedzie gorszy, bo bedzie uwazac, ze mu sie cos nalezy i Ty masz to zrobic...
moj Tomek wczoraj mowi, ze jestem poryta, bo na co pomagam jego rodzinie (zadzwonila jego siostrunia, ze nie ma jak wrocic od lekarza i czy ją odbiore) i on mowi, pogielo cie, ona ma 33 lata niech se radzi....pojechalam po nia, jestem czlowiekiem....dzis jade z jego mamusia na zakupy i tez on wyzywa, matka taka do nas, ze non stop wąty, krytykuje i mąci a ty co...no coz, taka juz jestem...im blizej porodu tym bardziej sie staram zalagodzic konflikty, najwzyej wyjde jak Zablocki na mydle...

Witam sie [emoji8] kochane my sie juz rozpakowalismy [emoji87][emoji85] wczoraj o 21.15 Polly przyszła na swiat. Moja infekcja ktora mialam wywolala skurcze i dla malej bylo lepiej sie urodzic jak być w brzuszku przez ta infekcje. Malutka cala zdrowa i silna! 2340g i 47cm dluga [emoji41][emoji16] urodzilam silami natury ;) i muszę przyznać ze bylo spoko :D ale to opowiem gdzie indziej... w ogole to juz chyba powinnam w innym wątku byc.. bo już ze mnie żadna Grudniowa mama... Buziaki cioteczki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Olgi gratulacje.[emoji9] mam nadzieję, że obie dziewczyny czujecie się dobrze?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie [emoji8] kochane my sie juz rozpakowalismy [emoji87][emoji85] wczoraj o 21.15 Polly przyszła na swiat. Moja infekcja ktora mialam wywolala skurcze i dla malej bylo lepiej sie urodzic jak być w brzuszku przez ta infekcje. Malutka cala zdrowa i silna! 2340g i 47cm dluga [emoji41][emoji16] urodzilam silami natury ;) i muszę przyznać ze bylo spoko :D ale to opowiem gdzie indziej... w ogole to juz chyba powinnam w innym wątku byc.. bo już ze mnie żadna Grudniowa mama... Buziaki cioteczki

Ojejku Olgi to nas zaskoczyłaś! Gratuluje córeczki i cieszę sie, ze wszystko u Was dobrze!!! [emoji8][emoji177]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje :) dużo siły i zdrowia dla Ciebie i malutkiej :)

Wooow ale tu informacje z rana witamy na świecie maluszka Koniecznie pisz jak tam zdrówko małej i jak sobie radzicie

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY I SILNEJ CORCI.
No wez wszystko opowiadaj. Jak sie zaczelo.dlaczego czy bolalo .twoj byl z toba itp .
Zdrowka dla Was dziewczyny !!! Mam nadzieje ze malutka oddycha Sama. I ze Ty czujesz sie dobrze.

No I nawet nie mysl zeby od nas uciec!!!! Toz ty nasza jestes.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMY I SILNEJ CORCI.
No wez wszystko opowiadaj. Jak sie zaczelo.dlaczego bolalo itp .
Zdrowka dla Was dziewczyny !!! Mam nadzieje ze malutka oddycha Sama. I ze Ty czujesz sie dobrze.

No I nawet nie mysl zeby od nas uciec!!!! Toz ty nasza jestes.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeju.. az sie poplakalam ze wzruszenia [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] kochane jestescie [emoji177][emoji177][emoji177][emoji177][emoji177] juz lece opisywac co i jak

Do góry