reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No slyszalam ze w pologu nie mozna, ale potem juz nosilam ;) tak w szpitalu radzili..

No a jakiej firmy olejek ? Gdzie sie to kupuje ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze nie kupowałam, więc nie wiem :) w jakimś sklepie zielarskim albo na pewno na Allegro będzie. A firma chyba bez znaczenia, każdy olejek wydaje mi się, że powinien być takiej samej jakości.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

reklama
Pas rozleniwia też mięśnie brzucha - zamiast same trzymać trzewia przyzwyczajają się, że coś to robi za nie. Miałam po 1 porodzie ale założyłam może 2 razy bo był dla mnie niewygodny. A memłon i tak się wciągnie prędzej czy później [emoji6]
Masaż krocza możesz śmiało robić od 32tc - przecież nie będziesz grzebać w szyjce.

Kiedyś myslalam o tym pasie poporodowym Ale chyba jednak odpuszcze z nadzieja ze brzuch sam się wchlonie tzn później pewnie pomogę mu cwiczeniami :) a co do tego przygotowania krocza do porodu to zaintrygował mnie ten temat. Kupuje olejek i zaczynam dzialac. Tylko u mnie zawsze są problemy z systematycznoscia, aż chyba założę sobie kalendarzyk do tego może wtedy bede lepiej pamiętać

Kiedyś myslalam o tym pasie poporodowym Ale chyba jednak odpuszcze z nadzieja ze brzuch sam się wchlonie tzn później pewnie pomogę mu cwiczeniami :) a co do tego przygotowania krocza do porodu to zaintrygował mnie ten temat. Kupuje olejek i zaczynam dzialac. Tylko u mnie zawsze są problemy z systematycznoscia, aż chyba założę sobie kalendarzyk do tego może wtedy bede lepiej pamiętać
Przypomnienie w tel ustaw :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Z mężem rozumieją się bez slow. Napisal mi przed chwila sms-a ze dostal 30 zl napiwku za masaz. No i tak sobie mysle moze bysmy za to zjedli cos niezdrowego? i w tym samym czasie napisaliśmy do siebie praktycznie to samo :) alez sobota.... Matko kochana, ja sie nie wazylam od ostatniej wizyty, we wtorek kolejna a ja pewnie w 4 tyg konkretnie przybralam na masie. cholerka jeszcze 7 tyg to ja z dyche zdaze przytyc

Dzień dobry:) Mąż wczoraj przyszedł z centymetrem, 99w pasie. Niesamowite jak skóra potrafi się naciągnąć :o
Na początku ciąży wymarzyłam sobie, że chcę przytyć max 12-15kg. Zobaczymy, jeszcze kilka tygodni zostało :)

Dziś szkoła rodzenia i temat laktacja. Mam nadzieję, że wrócę mądrzejsza.

reklama
Hej

Pełnia była.. i będzie przez kolejne kilka dni. Moja nocka też nieciekawa. Zęby mnie bolą na zmianę pogody

Masaż krocza..
Iza masujesz krocze nie szyjkę. Tam babka opisała jak to robić.
Olejek migdałowy zwykły lub jest też taki specjalny weleda do masażu krocza.
Można robić już. Ja robie od wczoraj.

Miłego dnia

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry