reklama
anio0
Fanka BB :)
Hahaha, świetne hasło a dużo macie szuflad? Ogarnie która jest ta właściwa?Ja mam zamiar pakowac sie w dwie torby jedna do porodu druga z rzeczami dla malej to co dla malej spakuje sobie do jednej szuflady w komodzie i potem spakuje zeby sie nie wygniotlo luby tez ewentualnie bedzie wiedzial co zabrac w razie czego powiem haslo cala szuflada i bedzie wiedzial haha
creativo
Przykleje kartke [emoji14]Hahaha, świetne hasło a dużo macie szuflad? Ogarnie która jest ta właściwa?
Anio0 u nas w szpitalu nie mozna miec walizek maja byc torby ktore mozna zlozyc do szafki zeby nie zawadzaly w razie czego
anio0
Ten, w którym chcę rodzić niczego takiego sobie nie zastrzega, ale jak tak dalej pójdzie, to się w torbę chyba spakuję, bo naprawdę już nie mam gdzie upychać rzeczyPrzykleje kartke [emoji14]
Anio0 u nas w szpitalu nie mozna miec walizek maja byc torby ktore mozna zlozyc do szafki zeby nie zawadzaly w razie czego
elifit
Moderatorka
Ja zawsze torbę pchałam pod łóżko ale wolałam mieć w torbie przy łóżku niż w tych ich wątpliwej higieny szafeczkach
LisiaMama
Wlasnie kupiłam klin do lozeczka. Powiedzcie mi czy kladziecie go na czy pod materacyk [emoji16]
Słuchajcie a co sądzicie o witaminie C w ciąży. Bo teraz taki okres jesiennych przeziębień, a w 'internetach' wszędzie piszą, ze ciężarne nie mogą za bardzo przyjmować... chociaz mi lekarz zalecał na problemy z nerkami 3 x dziennie...
Znalazłam ciekawa publikacje na temat, bo tylko jedna osoba przeprowadziła nad tym badania na ludziach, reszta te negatywne opinie sa testowane na zwierzętach.
Na 300 pacjentek ciężarnych będących pod opieką dra Klennera przyjmujących zalecane przez niego dawki witaminy C podczas ciąży (4 g w pierwszym trymestrze, 6 g w drugim i 8-10 g w trzecim, z czego niektóre panie miały większe niedobory i wymagały podawania większej ilości np. 15-20 g na dobę):
– żadna pacjentka nie poroniła
– wszystkie miały poród lekki, krótki oraz mniej bolesny
– po porodzie nie doszło do krwotoków w ani jednym przypadku
– dzieci tych pacjentek były silniejsze, zdrowsze i miały większą masę urodzeniową (maluszki te były w klinice nazywane pieszczotliwie „vitamin C babies”) niż dzieci pacjentek nie będących pod opieką dra Klennera i nie biorących podczas ciąży dodatkowych ilości witaminy C.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Słuchajcie a co sądzicie o witaminie C w ciąży. Bo teraz taki okres jesiennych przeziębień, a w 'internetach' wszędzie piszą, ze ciężarne nie mogą za bardzo przyjmować... chociaz mi lekarz zalecał na problemy z nerkami 3 x dziennie...
Znalazłam ciekawa publikacje na temat, bo tylko jedna osoba przeprowadziła nad tym badania na ludziach, reszta te negatywne opinie sa testowane na zwierzętach.
Na 300 pacjentek ciężarnych będących pod opieką dra Klennera przyjmujących zalecane przez niego dawki witaminy C podczas ciąży (4 g w pierwszym trymestrze, 6 g w drugim i 8-10 g w trzecim, z czego niektóre panie miały większe niedobory i wymagały podawania większej ilości np. 15-20 g na dobę):
– żadna pacjentka nie poroniła
– wszystkie miały poród lekki, krótki oraz mniej bolesny
– po porodzie nie doszło do krwotoków w ani jednym przypadku
– dzieci tych pacjentek były silniejsze, zdrowsze i miały większą masę urodzeniową (maluszki te były w klinice nazywane pieszczotliwie „vitamin C babies”) niż dzieci pacjentek nie będących pod opieką dra Klennera i nie biorących podczas ciąży dodatkowych ilości witaminy C.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
majka23x
Hej dziewczyny, co tu dzisiaj takie zastoje w produkcji? u mnie dzis spokojnie, ale chyba mnie cos bierze. A propo torby do szpitala, tez mam tylko wkladki laktacyjne [emoji1] po wyplacie biore sie porzadnie za wyprawke, za torbe do szpitala, za pranie i prasowanie, do polowy listopada chce byc wyrobiona ze wszystkim potem juz tylko bede czekac na mala
anio0
Ja też nigdy się nie rozpakowuję do tych szafek...Ja zawsze torbę pchałam pod łóżko ale wolałam mieć w torbie przy łóżku niż w tych ich wątpliwej higieny szafeczkach
creativo
Ja nigdy w szpitalu nie bylam to sie nie wypowiem czy sie rozpakowuje czy nie [emoji14]Ja też nigdy się nie rozpakowuję do tych szafek...
reklama
anio0
Mi mama wypomina, że całe swoje dzieciństwo spędziłam na zazdroszczeniu koleżankom, które leżały w szpitalach i mogły nie chodzić do szkoły... albo tym, które miały założony gips na rękę czy nogę. Wydawało mi się to sytuacją idealną - leżysz sobie w szpitalu, jedzenie dostajesz, rodzina i przyjaciele przynoszą ci słodycze i owoce, zero szkoły i zadań domowych... i dopiero jak mi się w zeszłym roku zaczęło masowe odwiedzanie szpitali, to zobaczyłam, że nie było czego zazdrościć. Chociaż... wciąż z taką samą radością witam rano zupę mleczną na śniadanie na oddziale to jest coś na co zawsze czekam z upragnieniem, haha! Always look on the bright side of life!Ja nigdy w szpitalu nie bylam to sie nie wypowiem czy sie rozpakowuje czy nie [emoji14]