Rutka ja też miałam taką wysypke na brzuchu. Swedzialo okropnie, nawet w nocy się budzilam i drapalam. Lekarz powiedział że w ciazy skóra jest wrazliwsza i może uczulac nawet proszek, który wcześniej nie uczulal czy też kosmetyki. W moim przypadku to była raczej reakcja na oliwke która smarowalam brzuch. Odstawiłam jakiekolwiek kremy którymi smarowalam brzuch i juz nie swedzi
reklama
noemi87
Fanka BB :)
Identycznie mam. Tzn syn ma mój nos usta i sylwetkę ale ponieważ jest chłopakiem i krótkie włosy ma to wszyscy mówią że to mały tata.
A córka ma nos usta brodę po tacie ale że dziewczynka to że mama. Neeee
A Lilka? Lilka będzie na pewno różna od siostry
![]()
No właśnie ludzie dokładnie w taki sposób patrzą, dziwne to trochę... mój syn ma mój nos, kolor oczu taki sam, piegów parę nawet po mnie
zuzanna8704
Ritia ja miałam wysypkę i swędzące zmiany w pierwszej ciąży. Takie czerwone plamki plamki, krostki do tego stopnia , że 3 noce nie przespałam tylko płakałam , bo już nie wiedziałam co robić, bo tak swedzialo i nic nie pomagało. U mnie to było na całym brzuchu, stopach , dłłoniach i twarzy.Hej dziewczyny mam taką wysypke która swędzi od kilku dni, pojawiła się na brzuchu teraz już pod pachami i na biuście wiecie może co to jest?
Tragedia. Najpierw miałam zrobić badania wątroby , by wykluczyć lub potwierdzić holestaze. U mnie wyszło negatywnie , więc lekarz stwierdził, że musiałam mieć kontakt z osobą chorą na anginę wywolana paciorkowce i mi nie wywołało anginy , ale mój organizm wyrzuca toksyny w taki właśnie sposób. Wiem ,że brzmi to niewiarygodnie, dostałam antybiotyk Ampicyline i po dwóch dniach było ok.
Tak ,że moja rada jest taka, że jeżeli nie zacznie Ci to mijać to nie czekaj tylko idź do lekarza.
mojeboje
Cholercia mam już wyniki od 2 msc biorę żelazo a morfologia jest jeszcze niższa niż wcześniej. Hbs mam 0,28 nieaktywne czyli dobrze tak?
U mnie pomogła zmiana preparatu, Sorbifer nie działał, Feroplex nie działał, teraz biorę 2x2 tabletki Bioferu i hemoglobina nadrobiła 0,9 przez miesiąc.
cytrusowa85
He he, niekoniecznie, często chłopcy są podobni do mamusi, choć nie ma regułyU mnia jak mały się urodził to był podobny do mnie i ja nadal twierdzę, że bardziej jest podobny do mnie, z męża też coś tam ma ale w większości widzę podobieństwo do mnie, z dzieciństwa i w ogóle, ale ludzie jak widzą syna i męża to mówią, że to kopia taty
nie zgadzam się z nimi ale jak tak uważają to spoko, ja swoje wiem
![]()
Ciekawe do kogo córcia będzie podobna, na usg ostatnio mówiłam synkowi, że ma taki ładny nosek jak On![]()
U mnie synu do tatulka podobny bardzo córcia do mnie. A teraz no bardzo ciekawe jaki będzie ♥
Właśnie tez odstawiłam balsam z palmersa i olej kokosowy bo tym sie smarowalam caly czas i zobacze czy to ich wina czy moze żelu do mycia zmienie na jakis hipoalergicznyRutka ja też miałam taką wysypke na brzuchu. Swedzialo okropnie, nawet w nocy się budzilam i drapalam. Lekarz powiedział że w ciazy skóra jest wrazliwsza i może uczulac nawet proszek, który wcześniej nie uczulal czy też kosmetyki. W moim przypadku to była raczej reakcja na oliwke która smarowalam brzuch. Odstawiłam jakiekolwiek kremy którymi smarowalam brzuch i juz nie swedzi
reklama
Z morfoligią miałam podobnie, pomogła zmiana preparatu z tardyferon na sorbifer durules a do tego kwas foliowy w zwiększonej dawce - 5mg (oprocz tego który i tak od miesięcy profilaktycznie biore w dawce 0, 4mg) i od razu byłą odpowiedź, teraz po niecałych 2mc podskoczyła mi hemoglobina z niecałych 9 na 11 z haczkiemCholercia mam już wyniki od 2 msc biorę żelazo a morfologia jest jeszcze niższa niż wcześniej. Hbs mam 0,28 nieaktywne czyli dobrze tak?
Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom