reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

O! I jeszcze jak już jesteśmy w temacie spania, to ostatnio mi koleżanka zaproponowała pozyczenie jakichś pianek do spania, żeby dzieciątko leżało cały czas na boku. Ponoć inaczej może się zachłysnąć mlekiem w czasie nieuwagi rodziców... czy rzeczywiście warto się w coś takiego zaopatrzyć? Jak było u Was, doświadczone mamusie? ;)
nie piałam ale czy tobie chodzi o wałek? Moje dzieci spały na pleckach z głową na boczek. Jeśli chcesz na boku to mozesz zrulowaną tetrę podłożyć ale ja bym nie robiła tak bo istnieje ryzyko że na brzuch się dziecko przekręci i nie odkręci.

reklama
Jeszcze nie, nie mogę sie zdecydować [emoji6] ale myśle nad Praskim, bo jest świeżo po remoncie, maja nowoczesny sprzęt i sporo moich koleżanek tam ostatnio rodziło - wszystkie zadowolone i polecają.

Domyślam sie, ze Ty tez z wawa? Wybrałaś juz?

Na pewno św. Zofii jest super, ale z drugiej strony to prawie samo centrum i w razie czego dojechać troche ciezko...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja św Zofii :) mam 10 min spacerkiem do szpitala. Mam tam 3 ulubionych lekarzy. Nie wyobrażam sobie rodzić w innym miejscu. :)

nie piałam ale czy tobie chodzi o wałek? Moje dzieci spały na pleckach z głową na boczek. Jeśli chcesz na boku to mozesz zrulowaną tetrę podłożyć ale ja bym nie robiła tak bo istnieje ryzyko że na brzuch się dziecko przekręci i nie odkręci.
Nie wiem właśnie :( coś mi dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele. Koleżanka tylko rzuciła mimochodem o czymś co podtrzymuje główkę na boku, ale nie dopytywałam o szczegóły.

Ja uważam, że śpiworek najlepszy. Używałam już od narodzin córki. Ona po kąpieli uwielbiała być grubo i ciasno owijana, więc zawijałam ją w pieluszkę i do śpiworka. Zaletą śpiworka jest to, że w nocy nie trzeba całego maleństwa odkrywać, wystarczy odsunąć zamek i zmienić pieluszkę. No i przy karmieniu to samo, dziecko ma cały czas ciepło, nie ma zmiany temperatury.W e śnie nic nie ma prawa przytkać noska. Ja używałam takiego bez rękawów, wydają mi się lepsze, ale to zależy od temperatury w mieszkaniu.
Teraz też już kupiłam. Będzie mogła wierzgać nóżkami do woli.

Ja uważam, że śpiworek najlepszy. Używałam już od narodzin córki. Ona po kąpieli uwielbiała być grubo i ciasno owijana, więc zawijałam ją w pieluszkę i do śpiworka. Zaletą śpiworka jest to, że w nocy nie trzeba całego maleństwa odkrywać, wystarczy odsunąć zamek i zmienić pieluszkę. No i przy karmieniu to samo, dziecko ma cały czas ciepło, nie ma zmiany temperatury.W e śnie nic nie ma prawa przytkać noska. Ja używałam takiego bez rękawów, wydają mi się lepsze, ale to zależy od temperatury w mieszkaniu.
Teraz też już kupiłam. Będzie mogła wierzgać nóżkami do woli.

O właśnie! Te rękawy, bo wszędzie, pewnie z powodu sezonu letniego widzę tylko te bez rękawów. Tak sie zastanawiałam czy dziecko w tym nie zmarznie jednak zima

No właśnie niżej nie idzie, jest jakby na jednym poziomie i tylko z jednej strony...

Zupa kurkowa... Mniam...[emoji478]

Nerka jak boli to raczej promieniuje do pecherza moczowodem i to taki ból wiazany od gory do dolu. Przynajmniej ja tak mam, ostatnio mnie bolalo i myslalam ze umre :/

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

aha zapomnialam pisac...wczoraj postawilam sie bratu i bratowej,ona probowala na mnie wywrzec obietnice, ze bede co drugi dzien na l4 w pracy a ja powiedzialam, ze nie ma takiej opcji!!! a ona mowi, ze ona jezdzila oki mogla jak mialam duza dostawe lub cos a ja mowie, ze to jest twoj sklep to se przyjezdzalas, ja jestem pracownikiem i nie bede jezdzic bo ty chcesz, oburzyla sie a ja mowie nie probuj zadnej gadki bo na mnie to nie dziala...a brat mowi Boze pani Iwonka zginie jak przyjdzie towar, zeby ceny porobic i w system wklepac a ja mowie to niech wtedy zadzwoni to ja podjade jej pomoc, ale tak bez okazji jezdzic nie bede, bo tez chce odpoczac...bratowa jest wsciekla, ale coz, ja mam to gdzies

Taki zapinany koniecznie z zamkiem odsuwanym od dołu do góry.
U mnie na mieszkaniu tem. ok 24 C więc myślę, że nie zmarznie. A po kąpieli to rączki dawałam ciasno przy ciele w pieluszce to było ciepło. Zawsze można dodatkowo okryć kocykiem.

reklama
O nieee Puzyna nie. Chyba, że tylko dlatego, że jest ordynatorem. Jako lekarz nie jest specjalnie chwalony... No, ale - to zależy na co ciężarna stawia. W sw. Zofii można wykupić położną , 2tyś, wtedy raczej nie odsyłają :)

Moj lekarz prowadzący wiem, ze pracuje w Wołominie w szpitalu, ale ja prowadzę u niego prywatnie ciąże na saskiej kepie, bo ma naprawdę świetne opinie i ja jak do tej pory rownież nogę go śmiało polecić, bo szybko wyłapał mi problemy z tarczyca, które pojawiły sie w trakcie ciąży, ostatnio rownież bakterie w moczu i od razu leczenie. Rownolegle prowadzę w luxmedzie bo mam tam pakiet z pracy, ale chodzę tam tylko po badania w ramach pakietu, bo tamten lekarz wszystko ignoruje i do tej pory nie wyłapał ni tej tarczycy, a przy tym bardzo łatwo stracić dziecko... Zignorował tez całkowicie zanieczyszczenia w moczu i kazał po prostu przy sikaniu tampon zakładać na przyszłość... Ten prywatny od razu wysłał na posiew moczu i rzeczywiście były bakterie...

Jednak raczej bym nie chciała rodzic w Wołominie, bo z tego co widziałam na zdjęciach sa tam bardzo słabe warunki... Stary oddział, a o Praskim głownie dobre opinie słyszałam, bo podobno duzo sie tam zmieniło ostatnio...

Do góry