reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny co polecacie do spania dla noworodka? Rożek, śpiworek? Cos pod główkę czy jednak nie? Spotkałam sie juz z milionem teorii i w koncu nie wiem co wybrać...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tyle jest teorii, bo tyle jest różnych dzieci. Na początek na pewno żadnych poduszek. Kołderka na początek też raczej nie, żeby się maluszek nie udusił, gdyby przypadkiem zasłoniła buźkę.
U nas sprawdziły się idealnie rożki i śpiworki na zmianę. Nie próbowaliśmy otulacza, ale nie było potrzeby go kupować.

reklama
Tyle jest teorii, bo tyle jest różnych dzieci. Na początek na pewno żadnych poduszek. Kołderka na początek też raczej nie, żeby się maluszek nie udusił, gdyby przypadkiem zasłoniła buźkę.
U nas sprawdziły się idealnie rożki i śpiworki na zmianę. Nie próbowaliśmy otulacza, ale nie było potrzeby go kupować.

Właśnie ja czytałam, ze na początek dobry jest rożek, bo śpiworek to tak od 3 mca życia, nawet jak sie je przegląda na stronach to często jest informacja, ze od 3 mca. Dzis jednak dziewczyny na zajęciach mówiły, ze położna doradzała im śpiworki, a nie rożki, bo w rozku dziecko sie odpaza... Zwariować można juz [emoji6] podpytam jeszcze swoją położna na szkole rodzenia

Właśnie ja czytałam, ze na początek dobry jest rożek, bo śpiworek to tak od 3 mca życia, nawet jak sie je przegląda na stronach to często jest informacja, ze od 3 mca. Dzis jednak dziewczyny na zajęciach mówiły, ze położna doradzała im śpiworki, a nie rożki, bo w rozku dziecko sie odpaza... Zwariować można juz [emoji6] podpytam jeszcze swoją położna na szkole rodzenia

a czemu śpiworek od 3 msc życia? to jest taki ala śpioch tylko szerszy na dole i dziecko swobodnie fika.
W rożku bałabym sie że mi sie dziecie zgrzeje. Ewentualnie jak nie rożek to tzw. otulacz, tylko nie każde dziecko lubi takie otulanie.

Moje dzieci w ogóle nie spały w rożkach, jedynie w szpitalu. Potem poszło to to w kąt. Albo pod kocysiem albo w śpiworku. Córka letnia to nawet śpiworka nie uświadczyła.

a czemu nie kolderka? u mnie w rodzinie wszystkie dzieci spia pod kolderkami i nic nigdy zadnemu sie nie stalo

Bo kołderka moze zasłonić sobie buźkę niechcący i nie bedzie miał jak oddychać, a sam jej nie zdejmie.

Od 3 mca to widziałam często na stronie producentów w opisie śpiworkow, ale nie mam pojęcia czy tak jest rzeczywiście dlatego pytam [emoji6]

Bo kołderka moze zasłonić sobie buźkę niechcący i nie bedzie miał jak oddychać, a sam jej nie zdejmie.

Od 3 mca to widziałam często na stronie producentów w opisie śpiworkow, ale nie mam pojęcia czy tak jest rzeczywiście dlatego pytam [emoji6]

ja miałam rozmiar 56 i syn spał bez problemu.

reklama
Do góry