reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry:) powiem wam, że nie chce mi się już pracować. 1września idę na zwolnienie. Zajmę się mebelkami dla Jasia i wyprawką.
Rano na dzień dobry dwa kopniaki w brzuch i syn mnie na nogi postawił :)
Z tym wyborem imienia to każdy ma coś do powiedzenia, każdy ma pomysł, a ja mam to centralnie. To mój syn i imię wybiorę mu z mężem. Jan Mieszko pozdrawia ciocie prosto z brzucha:) miłego dnia mamy.

Hej dziewczynki.
My wczoraj spontanicznie pojechaliśmy na wycieczkę do zamku w Tropsztynie i nad jezioro Rożnowskie. Niestety w sobotę miałam wolną chatę i przesadziłam ze sprzątaniem. Coś mi przeskoczyło w kręgosłupie lędźwiowym i od soboty chodzę jak kaleka. Dziś na szczęście jest lepiej, ale wczoraj przez ten ból nie czułam się na siłach, żeby płynąć łódką z moim D i dzieciakami i zostałam na brzegu. No ale i tak było sympatycznie, choć trochę pod koniec dnia zmarzłam.
Wieczorem byliśmy w szpitalu gdzie będę rodzić na spotkaniu z moją położną. Już wszystko zaklepane i kolejne spotkanie z położną około 36 tc.
Karelka, Tules z tymi salami na położniczym i dodatkowymi opłatami to nieprawda. Jest tylko jedna 5 osobowa sala i ma łazienkę. Reszta sal jest 2-3 osobowa. Są ponoć jakieś 2 za dopłatą, ale są też takie do których nie trzeba dopłacać, Więc ja się zdam na los i zobaczę co się trafi. najważniejsze, że w tej 5 jest łazienka, bo najbardziej bałam się łazienki na korytarzu.

Ja mam od soboty dokładnie to samo, tylko z promieniowaniem na prawą nogę. Przesadziłam w sobotę z wysiłkiem. U mnie na szczęście już dzisiaj lepiej. Najgorzej, że muszę się przy tym zajmować synkiem i boję się, że jak go dźwignę, czy coś, to znowu mi się pogorszy :sad:

100 lat z okazji rocznicy! :happy:

To mnie tak jak Lux w listopadnie stuknie 4 lata razem. Tylko my się z prokreacją pospieszyliśmy i już 3 miesiące później byłam w pierwszej ciąży. Znamy się już koło 9 lat. A ślubu jeszcze nie było i nie wiem czy będzie, nie mamy ciśnienia.

Tu ja ostatnio robiłam pedicure i jakoś bez większych problemów się obyło.

Ciekawe zbiegi okoliczności. Jak widać imię Dorian pisane dla Twojego synka. :happy:

Ja urodziłam tylko 9 godzin 50 minut po terminie, więc może i Ty się wstrzelisz.

Witaj!

Ja miałam łożysko na przedniej ścianie wysoko i w pierwszej ciąży i teraz. W pierwszej ciąży późno czułam pierwsze ruchy (po 20 tc) i falowania brzucha nie doczekałam. Co najwyżej jakieś delikatne ruchy było widać na późniejszym etapie ciąży, ale takie ledwie zauważalne. Czułam do samego końca bardzo słabo. W tej ciąży ruchy poczułam już w 13 tc i teraz czuję je silniej niż w pierwszej ciąży, ale falowania brzucha zdecydowanie nie ma, choć są średnio widoczne ruchy. Może się jeszcze doczekam, zwłaszcza, że ten maluch ruchliwszy od starszego.

Ja też absolutnie nie wyobrażam sobie związku na odległość, ale fakt, że są ludzie którym to pasuje i to nie tylko facetów. Moja koleżanka tak miała z mężem przez lata i mówiła, że jej tak dobrze. Potem mąż zmienił pracę i był w domu na co dzień i ich związek tego nie przetrwał, rozwiedli się.
Oo widzisz dobrze wiedzieć! Ja dziś rozmawiałam z położną wpisała mnie sobie do kalendarza i mamy się spotkać na początku września :) pewnie wybiorę się na te dni otwarte żeby się wszystkiego dowiedzieć :)

A tak pisząc już. Wiecie jakie jaja hehe. Czytam dzis o imieniu Dorian a tam ze najlepiej naZywać tak dzieci urodZone marzec i grudzien. Smialam sie bo w marcu splodzony a grudzień termin. Malo tego liczba dla Doriana to 7 a 7 grudnia mam date cesarki. Cos w tym jest. Kazdy mi mowi boze jak Ty chcesz nazwac ,a ja mam w dupie mój syn i juz tak bylam zla ze mowie weźcie sobie robcie swoje dzieci i nazywajcie jak chcecie od moich sie odpierdolcie.

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie. Mi tu tez sugerowali a piotrus, a darek itd. Powiedzialam jednym ze mieli swoje dzieci i mieli okazje nazywac i nie ma zadnego piotrusia, a drugim powiedzialam ze jak beda mieli swoje dzieci to niech sobie nazwa jak chca. Teraz juz sie przyzwyczaili. Przeciez to kurde nasze dziecko [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry:) powiem wam, że nie chce mi się już pracować. 1września idę na zwolnienie. Zajmę się mebelkami dla Jasia i wyprawką.
Z tym wyborem imienia to każdy ma coś do powiedzenia, każdy ma pomysł, a ja mam to centralnie. To mój syn i imię wybiorę mu z mężem. Jan Mieszko pozdrawia ciocie prosto z brzucha:) miłego dnia mamy.

Jan Mieszko! Przepiękne zestawienie! U mnie do Mikołaja Piotra czepia sie zwłaszcza szwagier, chociaż nie wiem co akurat on ma do tego...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja też do końca sierpnia pracuję i na zwolnienie idę. Ciężko mi wysiedzieć już.

Hej dziewczyny. Wróciłam do domu wreszcie.

Maly dal czadu u okulisty. Oczywiscie nie zmierzylismy wady bo choc polozyl glowe na tym urządzeniu to nie patrzyl za obrazkiem wiec wielka d... Na poczekalni rzucal wszystkim poczawszy od zabawek a skonczywszy na butach :D co ja sie wstydu najadlam dzis to masakra. Jeszcze tak wszyscy ma mnie dziwnie patrzyli jakby marudnego dziecka nie widzieli. Ciekawe jak ich wlasne sie zachowywaly. Nastepna kontrola za dwa miesiące. Juz sie k... cieszę. Tak samo okulistka nie wierzyla mi ze szkła wymieniamy. Syn ostatnio znowu nimi rzucil i sie zarysowaly. Wiec jej tłumacze ze dwa razy wymienialismy a teraz przed wizyta specjalnie czekalam czy mu sie wada nie zmienila zeby dwa razy nie placic. Uhhh muszę to odlezec bo padne

Z dobrych wiadomosci to takie ze moj maz wczoraj poczuł ruchy. Jak sie w miare dogadalismy to mała w koncu sie przed nim ujawnila. Czulam jak podplywa centralnie pod jego rękę i wypina sie i go kopiem słodkie to było:) brzusio mimo łożyska na przedniej ścianie tez zaczyna falowac:) ide na godz sie wylaczyc bo zaraz obiad robic muszę.

Wspolczoje zadymy u okulisty. No ale takie sa dzieci. Moj do tej pory gada ze on do zadnego lekarza nie idzie [emoji23] albo zanim przyjdzie nasza wizyta zdarzy nam przypomniec ze 100 razy ze on do gabinetu I tak nie wejdzie. Teraz w sierpniu mamy szczepienie .

Moj jeszcze nie poczul ruchow. Jak tylko maz przyklada reke .dziec nieruchomieje [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tęsknie bardzo chociaż dzis pierwszy dzien, odwiozłam męża na lotnisko i zaczynam dni w kalendarzu skreślać do powrotu. Zwłaszcza, ze zostałam praktycznie całkiem sama, cała rodzina, poza bratem, mieszka 200km ode mnie. Na szczęście brat mieszka w miarę blisko i mam sporo przyjaciół, którzy sluza pomocą [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez w pierwszej ciazy bylam sama, maz pracowal wtedy za granica i urodzilam akurat pare dni przed jego powrotem.. aletam jak polak ma umowe to tak latwo nie moze wrocic kiedy chce, zwlaszcza ze to nie 100 km ze w kzdej chwili przyjedzie tylko trochu wiecej i samolot, bilety, itd.. tak ze nie przejmuj sie, trzymam kciuki zebys dotrwala [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry