reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, a kiedy mialyscie założone karty ciąży? Bo ja juz dwa razy byłam i mi nie założyli... powiedzieli, że po genetycznym założą...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dobrze że z dzidziolem.ok.

Czy twój gin badał cie palpacyjnie? Bo mój ani razu, zagląda tylko za pomocą wziernika i tyle brzucha nie naciska. Paluchow nie wkłada.

No ja też ciekawa jak to z tym nubem jest.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Przez te krwawienia mialam zawsze pełny zestaw. Pewnie jutro tez tak bedzie jak mu powiem o tych bólach brzucha.jutro mezul ze mna wchodzi. Lubie jak jest ze mna bo lekarz przy nim jest bardziej konkretny. No i ja sie mniej boję

Dziewczyny, a kiedy mialyscie założone karty ciąży? Bo ja juz dwa razy byłam i mi nie założyli... powiedzieli, że po genetycznym założą...

U mnie założyli już na 1szej wizycie (6 tc), a w zasadzie zanim jeszcze weszłam do gabinetu, już mnie pomierzyli, poważyli etc. i wypisali kartę.

Robił mi usg przez brzuch dzidzia i glownie usg nerek bo po to pojechalam. Z dzieckiem wszystko dobrze. Wygibasy robiło. Jutro mam kontrolę u mojego gina i bedzie mnie badal ginekologicznie itd . od 3 dni nie moge sie bólu brzucha pozbyc.

Dziewczyny kiedy ten nub zanika? Bo ja wczoraj mialam 13plus 4 i taki maly dzyndzelek do gory byl. I nie wiem czy to siusiak czy nub na dziewczynke. niestety nie mam zdjęcia

Super, że z dzidziolem ok. Myślę, że u Ciebie to już raczej siusiak chyba...

Mnie zakładała moja ginka już na pierwszej wizycie za każdym razem. Za to państwowo jak chodziłam też z Bazylim, to dopiero chyba w 8 tc, na pierwszej wizycie nie chciała założyć.

W poprzednich ciążach też miałam na pierwszej wizycie. Moze teraz cos nie tak... wiem, ze dzidzius jest maly, tzn. z usg wynika, że jest 9 dni młodszy niz by to wynikalo z om.

I kilka dni przed zajsciem w ciążę (tak myślę) miałam zapalenie płuc, bylam odwodniona, lezalam pod kroplowka, dostawalam zastrzyki... moze to mialo wpływ...

No gdzież! Moim zdaniem kartę ciąży powinno się robić od razu, tak żeby jak tylko coś się działo, to każdy jeden lekarz czy to prywatnie, czy na ip, czy gdziekolwiek indziej wiedział na jakim mama i dzidziuś są etapie. Nie rozumiem oczekiwania na dany tydzień ciąży. Bo co? Wcześniej szkoda papieru i tuszu w pieczątce? Ech...

Ja tam bym się upominała o swoje!

Ja kartę miałam założoną po uwidocznieniu pęcherzyka ciazowego. Pierwsze wazenie mierzenie cisnienie ibadanie moczu w 8 tyg z kawałkiem. Badania wszystkie około 6 tyg. Zawsze tak jest u mojego gina.

Tuiles, może masz racje, że szkoda papieru i pisania... Może tak sobie teraz pomyśleli, że do 12 tygodnia to sie wszystko może zdarzyć i według nich nie ma sensu zakładać karty... a ja tu juz czarne scenariusze sobie wymyslam...

reklama
Tuiles, może masz racje, że szkoda papieru i pisania... Może tak sobie teraz pomyśleli, że do 12 tygodnia to sie wszystko może zdarzyć i według nich nie ma sensu zakładać karty... a ja tu juz czarne scenariusze sobie wymyslam...

O nie nie nie, od najczarniejszych scenariuszy to ja tu jestem. Wszystko będzie dobrze, a dzidziuś podrośnie. Niejedna z dziewczyn tak miała, że maluszek był młodszy, a później pięknie nadgonił. A kiedy masz wizytę?

Do góry