reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

mój jest na liście ale ja wiedziałam wcześniej bo na stronie internetowej ma napisany nawet numer certyfikatu ;)
ja kartę ciąży miałam założoną w 8 tygodniu
w 7 tygodniu poszłam na wizytę i lekarz kazał przyjść za tydzień na założenie karty ciąży

reklama
Będę brała leki ma tarczyce
Jutro robie f3 i f4 hormony
ja biore na tarczyce od przed ciaza. jak tylko zaszlam to od razu kontrola i podwyzszenie dawki i wyniki mam wzorcowe. ale mimo to jeszcze ide do endokrynologa na konsultacje za tydzien. tarczyce latwo jest ogarnac jesli jest zdiagnozowana

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

@panolka Witaj! :)

Cudo!

Ja planuje zakupic to wiaderko. Ogladalam filmiki na youtube, czytalam o nim na forach i duzo mam sobie chwali.

@Grama80 suuuuper, gratuluje i bardzo sie ciesze, ze wyniki sa ok!

Ja mam i kocham miłością bezwarunkową :D pożyczyłam teraz koleżance z terminem na wrzesień to sobie poużywa te 3 miesiące akurat do mojego porodu :)

Robił mi usg przez brzuch dzidzia i glownie usg nerek bo po to pojechalam. Z dzieckiem wszystko dobrze. Wygibasy robiło. Jutro mam kontrolę u mojego gina i bedzie mnie badal ginekologicznie itd . od 3 dni nie moge sie bólu brzucha pozbyc.

Dziewczyny kiedy ten nub zanika? Bo ja wczoraj mialam 13plus 4 i taki maly dzyndzelek do gory byl. I nie wiem czy to siusiak czy nub na dziewczynke.

U mnie w poprzedniej ciąży w 13+4 juz była pipka, w 14tc nuba nie ma. A z resztą nub sterczący jest na chłopca a leżący na dziewczynkę ;)

Grama super, możesz teraz być spokojna o zdrowie maluszka i dodatkowo masz pewność płci :)

A ja miałam cały długi weekend bratanków niemęża, wczoraj zaczęłam przekopywać ogródek bo będziemy trawkę sadzić i trzeba się pozbyć chwastów a dziś musiałam pojeździć i pozałatwiać kilka spraw i padam. Niemąż kupił mi odkurzacz bezprzewodowy Dyson o jakim marzyłam :D uwielbiam gadżety. Jutro za to spotykam się z koleżanką i ruszamy na h&m bo chcę uzupełnić dziewczynom letnią garderobę. Cóż, byle do piątkowej wizyty :D

mi w 9 tyg zalozyli (to juz 3 wizyta byla). moim zdaniem trzeba bylo sie upomniec jesli ci zalezy. zwlaszcza jak mialas usg z zarodkiem.
apropo's wyczytalam ze usg genetyczne powinien robic lekarz z certufikatem FMF i tu jest lista jak ktos chce sprawdzic czy jego ma: Link do: The Fetal Medicine Foundation /
bo ja sie oczywiscie boje ze jutro w tej przyhodni przyszpitalnej dadza mi jakiego niedouczonego stazyste:)))

O super,że ten link wrzucilas:) mój dr
Na tej liście jest:) uffff

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja słyszałam, że kartę trzeba mieć do 10tc założona bo inaczej można mieć jakieś problemy w urzędach. Nie wiem o co dokladnie chodzi ale o jakies finansowe sprawy (becikowe? Jakieś inne?)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Karta z tego co wiem to nie tyle, co zaswiadczenie od lekarza, że bylo sie na wizycie przed 10 tygodniem. A to akurat w dokumentach jest.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Bonusowa a w tym wiaderku od samego początku myłaś tam się w ogóle podtrzymuje dziecko czy samo siedzi? A do którego mca starcza?

reklama
Karta z tego co wiem to nie tyle, co zaswiadczenie od lekarza, że bylo sie na wizycie przed 10 tygodniem. A to akurat w dokumentach jest.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
to zaswiadczenie to do becikowego ale... porawcie mnie jesli sie myle: becikowe zalezy od dochodow? w sensie ze jak sie przypadkiem zarabia ponad najnizsza krajowa w przeliczeniu na czlonka rodziny to sie nie nalezy?

Do góry